Seher Ahmetzade, Rock Müzik'de Yeni Bir Soluk

S

SeherPr

Seher Ahmetzade'nin müziğe olan tutkusu daha ilkokul yıllarındayken annesinin ona hediye ettiği bir klavyeyle başladı. Ortaokul ve lise yıllarında çeşitli korolarda, üniversite eğitimi boyunca da çeşitli rock gruplarında vokalistlik yaptı.


Seher Ahmetzade tüm söz ve müziklerinin kendisine ait olduğu ilk albümü ‘’Daha Yüksek’ ile Kasım 2012’de Redrec Müzik Yapım etiketi ile müzikseverlerle buluştu

Albümün aranjörlüğünü Ozan Yılmaz ve Burak Yerebakan, prodüktörlüğünü ise Seher Ahmetzade ve Reha Ahmetzade üstlendi

Albümün ilk video klibi, ünlü yönetmen Mete Özgencil tarafından, albüme adını veren Daha Yüksek parçasına çekildi.

Albümde tıpkı ünlü roman Dr.Jeykll ve Bay Hyde'da olduğu gibi, oldukça karşıt ruh hallerinin ve iç çatışmalarının hissedildiği 8 şarkı yer alıyor



www.seherahmetzade.com
facebook/seherahmetzade
twitter/seherahmetzade


182513_10151282642056043_945036532_n.jpg
17735 eklentisini görüntüle17735 eklentisini görüntüle
 

Dosyalar

  • slider.jpg
    slider.jpg
    62.6 KB · Gösterim: 88,854
Pek öyle yeni soluk filan değil açıkçası, ama hiç yoktan da iyidir.
Benim asıl merak ettiğim şey, farklı tempolarda ve formlarda şarkıları da var mı, yoksa o da Şebnem Ferah gibi sadece power ballad mı yazabiliyor ?
 
Şarkıların orjinalleri popmuştu da, rock coverı yapmışlar gibi geliyor şarkılarını dinleyince bana. Şelale var bir de klipli.
Çok sıkıyor beni artık bu rock kılıklı pop olayları.

Kapılmıştım adeta seline,
Sürüklenip durdum,
Canıma yetti,
Gelme üzerime.
Perdeleri aralayıp, aydınlık istedimse de...

Bana ters.
 
Taksim Hangar 18 stüdyosu sahibi Reha Ahmetzade'nin akrabası(kardeşiydi sanırım, ama yanlışım olabilir) Seher ablamız. Kendisiyle birebir konuşma fırsatım olmadı ama arada bir görürdüm stüdyoda.

Müzik altyapısı, sözler, vokaller için uğraşılmış, ama fazla uğraşılmış. Doğallıkltan uzak geldi kulağıma. Müziğe bırakamıyorum bir türlü kendimi. Tarz meselesinde değilim, var mıdır benim kadar geniş tarzı dinleyen bilmiyorum, ama müzikde birşeyler doğru hissettirmiyor nedense Seher ablamızın parçalarında.

Müziğin, vokallerin daha kendini bıraktığı, akıp gittiği eserler açığa çıkarırsa ünlü olacağına eminim. Birçok müzisyenin sahip olamadığı imkanlara sahip Seher Ahmetzade. Dilerim bu imkanlardan sonuna kadar faydalanırken güzel eserler açığa çıkarır.
 
Hadi popçulara rock yapalım arada bi iki distortion lu gitar akor vurur iki tane veririz ağlayarock ı döneriz köşeleri. ROCK bana göre bu değil dinlediğim bu klibe göre yapıyorum yorumu diğer şarkılar nasıldır bilemem.
 
Kötünün iyisi aslında. Akdeniz/Ortadoğu melankolik tınılarından başka bir şey üretmek zorlanılıyor bu topraklarda; ne yaparsın, malzeme bu.

Çok daha kötüsü olabilirdi; prodüktörler Hande Yener/Serdar Ortaç özentisi bir şeyler yaratmaya da heves edebilirlerdi. Ya da bir başka Anadolu rock/metal faciası olabilirdi. Veya bir başka alternatif/grunge projesi olabilirdi (sanki yeterince yokmuş gibi...)

Yine de diğer parçaları merak ediyorum. Hepsi mi melankolik, yoksa farklı tempoda ve modlarda şarkılar var mı, ona bir bakmak lazım.
 
Ablamızın vokal yeteneklerine söz yok ama örneğin şelale parçasında müzik ve vokal farklı kafaları yaşıyor gibi. Vokaller Demet Akalın takılıyor arkada amcalar heavy.
 
Konsept ve kompozisyonda çok fazla problem var ne yazık ki. Şarkının rock kısmı sadece nakaratta ortaya çıkıyor, diğer kısımlar çok zayıf ve basbayağı Türkçe pop bozması. Sözler ise tam bir facia... Parça girdiğinde umutlanmıştım, ama nakarat dışındaki her yer falso parçanın; su ve zeytin yağı gibi zorlama bir karışım...

Arabesk - Akdeniz/Türkçe pop araklaması değil de adam gibi rock müzik üretimi söz konusu olduğunda bu iş nasıl yapılır peki ? Bkz aşağıdaki videolar:

 
Makyajdan "C.o.B" tarzı bişey beklediydim aslında, ne biliyim çok yüklenmek de istemiyorum.

Kapılmıştım adeta seline,
Sürüklenip durdum,
Canıma yetti,
Gelme üzerime.
Perdeleri aralayıp, aydınlık istedimse de...

Hakkaten .. I-ıh. Benimseyemedim sevemedim.
 
Bu söz konusu kimse zaten facia olup gitmiş eskiden denemeler yapmış bir kimsedir.Yerin dibine gömülmüş gibi duruyor, pop rock tan öteye gidememiş yapılan iş.
 
@barrios, söylediklerine malesef ki tam katılamıyorum, haklı olduğun konular olsa da gönderdiğin parçalarda kendi ülkeleri için gayet sıradan melodili parçalar ve kıyaslanabilecek özellikle değiller. İlginçtir ki 2. gönderdiğin parçanın benzer denemeleri zamanında birçok senfonik-power metal karışımlı grup tarafından denendi ve başarısız olundu, biz de gördük. Mesele bunu yapabilmek değil, kaç insana dinletebildiğindir. Üstte ki bahsettiğin kompozisyon-konsept bütünlüğünü bu ülkede satamazsın, çünkü insanların kulağı senin duymak istediğini duymak istemiyor, onlar için yabancı, çünkü burası Türkiye. Başka bir şekilde anlatmam gerekirse, bu sound'u bu topraklarda oluşturursan, dinleyen "bu metal, çok sert" diyip elinin tersiye itecektir. O sebeple biraz Akdeniz konseptine, biraz Demet Akalın'a de biraz bürünmen gerekir. Tabii profesyonel birşeyler yapmak istiyorsan.

Herşey tarz bütünlüğü değildir, bazen bu bütünlük bilinçli olarak prodüktörler, işini gerçekten iyi bilen insanlar tarafından bozulur ki dinleyici yakalanabilsin. Yani bu klipteki Seher Ahmetzade bilmiyor mu böyle söylemeyi? Gayet güçlü bir ses tekniği var ve ki sonunda da duyulabilir fakat bu topraklarda bunu yaparsan insanlara dinletemezsin. Herşey prodüksiyondur. Batı
ülkelerinde de aynı kural geçerli, belli kalıplarla birşeyler yapılıyor, çünkü insanlar bunu duymak istiyor, yine aynı kural prodüksiyon.

Şahsi kanaatim üstte ki çalışmanın Türkiye'de belli bir yere geleceğidir ve sonrasında daha güçlü ve altına imza atabilecekleri bir tarza geçeceklerine de eminim. Bu sadece başlangıç. Amaç ne konsept ne de buradaki bazı "biz çok pis rockçıyız, bunları sevmeyiz" diye düşünen arkadaşlara bu müziği dinletmektir, amaç sadece ayakta kalabilmek, birşeyler yapmak, devam ettirebilmek ve varolmaktır.
 
Kimsenin burda "cok pis rockciyim o yuzden olmamis bu" dedigi yok. Bende aslen nile, kataklysm gibi gruplarin yaninda diablo swing orchestra da dinliyorum yeri geliyor balaban, ney agirlikli etnik muziklerde. Albumu dinlemedim ama verilen parcada zorlama bir havanin oldugunu kestirmek icin, cok pis rockci, acayip popcu olmak gerekmiyor. Telefondan yaziyorum kusura bakmayin...
 
Açık yazacağım ben ROCK çıyım, olmamııış daha ne diyeyim, yapıyorsanız popturik içine iki elekto gitarla vurulmuş akorla rock yaptım diye pop dinleyen avareleri hedefliyorsanız kalkıpta "ROCK MÜZİKTE YENİ SOLUK" derseniz ki (yap popunu bana ne bize ne), bizim de bu Rock değil deme hakkımız doğar.
En son baktığımda bu forumun adı da TURKROCK'tı burada bulunma sebebim de rock türevleri dinleyen enstrunman çalan çalmayan birçok arkadaşla bilgi alışverişi, gerçek alışveriş yeni haberler vb dir. POPturikten ostirik şeyler için bakınıyor olsam başka sitelere gider başka şeyler yapardım. Demet bilmemnenizi de alınız başka yerlere gidiniz sayın Arkamrock vb şahıslar; zaten bu kafayla ne müzik ilerler ne sanat ilerler herkes yapsın popunu otursun bumudur sizin anladığınız.
Bu kadar konuşup gereksiz şahısların reklamını yapmak istemem ama bir düşün artık şu ROCK çıların sırtından gidiniz pop sitelerine arabesk sitelerine yamanınız o siteler de çok daha fazla beğenilir bacakları şöle gözleri böyle tipi gayet olumlu yorumlar alabilirsiniz.
 
@barrios, söylediklerine malesef ki tam katılamıyorum .

Bence seninle ortak olarak üzerinde anlaştığımız hiç bir nokta yok. Olmasını da arzu etmem açıkçası. Bu tip piyasa kafası içine etti Türkiye'de rock müziğin... Samimi bir biçimde kendi istediği müziği yapmak isteyen rock müzisyenleri de var, ama bu kafa yüzünden onların müziği gün yüzü göremiyor. Sonra da kalkıp birileri bu samimiyetsizlliğin adını "profesyonellik" koyuyor. Ruhunu üç kuruş para için satan arkadaşları "profesyonel" olabilmek bir miktar teselli ediyor herhalde ???
 
Ülkemizde rock müzik dinleniyor mu ki yapılan çalışmalara olmamış diyelim. Malesef yaşadığımız memleketin şartları bunlar. Milletin haberi yok ki metallica, megadeth falan, e durum da bu olunca ticari kaygı taşıyan çalışmalar bu boyutta oluyor malesef. Gerçek rock müzik dediğimiz konseptler ise amatör kalmaya mahkum oluyor ne kadar başarılı olursa olsun. Bence kızmamak lazım.
 
Aferin kıza, Türkiye'de antenlikten başka bişeyin iş yapmayacağını fark edip antenliğin dibinie vurmuş.

Rock'ı pop'u geçtim bildiğin güzel değil bu, sadece anten. Bence tabi.
 
Geri
Üst