Gitar Potansında Ki Dip Gürültüsü

Abi valla 6 sene boyunca okulda, stajda, gazetede dil bilgisi dil bilgisi diye kafamıza bastılar, biraz hassasiyet oluştu(Gazetecilik :(), televizyondaki haber metinleri de beni deli ediyor mesela.
 
Ben problem için yazmıştım fakat " ki " eki tüm problemin nedeni oldu sanırım , Bu ülkenin başbakanı da üniversite okumuş bir insan fakat " One minute " diyor yani tüm sorun benim " ki " ekini yanlış yazmam ise herkesin adına özür diliyorum , ve potans olayı için gayet ciddi bir şekil de cevap yazmış olan herkese teşekkür ediyorum ..
 
Potans 3 ya da 5 TL dir. Manyetiklere göre değişen omajda almak gerek. Yoksa çok tiz ya da boğuk ses alırsın. Pasif single için 125-250 Kohm, humbucker için 500 Kohm ya da keyfe göre 1Megaohm, aktif manyetikler için 25 ya da 50 K ohm. Volüm potu için lineer açılıp kapanan A tipi, ton için B tipi tavsiye ederim ( B tipi volümü yarım açınca %50 değil, %70-75 kadar açar)

Genel olarak potların omajı yükseldikce ful volümde tizlikleri artar, ayrıca volümü kıstıkça çok daha çabuk sesi kısılır. 1 ve 2 Mega ohm luk potlar neredeyse killswitch gibi aç-kapa şekline dönmeye başlar.
 
Önce yeni bir jack ile deneyeceğim problem düzelmez ise dediğiniz şekil de yeni bir potans alacağım .. teşekkürler yardımınız için ..

30 tl ye Potans mı olur ya, iyice azıttılar. Alpha potanslar bile 2-3€ ki en en kaliteli markalardan biridir kendisi.
Kullandığın jackta gain düşüyorsa kablonun direnci, tizler düşüyorsa kablonun kapasitansi yüksektir. Nerden buldun bilmiyorum ama baya kötü kabloymus.
Sorunun potans arkasındaki baglantilardan veya potansin kendisinden kaynaklanıyor zira hareket edince ses kesiliyor diyorsun.
 
teşekkürler herkese problemı çözdüm yardımlarınız ile , planetin jacklarından aldım ve frekans kayıplarıda pek fazla yaşamadım ve dip gürültüsü de kalmadı hepinize teşekkürler yardımlarınız için..
 
Geri
Üst