Hard Luck (glam/klasik rock) - Ankara

Açıkcası ben de senin amacını pek anlamış değilim. Beğeneceksin illa diye birşey yok ama bence uslubun biraz sert. Arkadaşlar hatalarını biliyorlar, düzeltmeye çalışıyorlar. Bu konuda da çok gayretliler. Şimdi sen her eline gitar alan grup kurmuş,bişeyler deniyor diyosun. Ne yapacaklar köşelere mi saklanacaklar? Kaldı ki onlar saçma sapan işler yapmak yerine sevdikleri şeyleri yapmaya çalışıyorlar, kendilerini geliştirip daha da iyi olmaya çalışıyorlar. Herhalde Yolcuyu tek başına batıranlarda onlar değil!!! Bu yolcunun kendini satamaması olayıdır. Sıra gaza getirme olayına gelirse... İlk başta tabii ki gaza getirmek diye düşünülebilir. Ama yeni kurulmuş, daha da güzel işler yapabilecek arkadaşlarımıza "yaw bırakın siz bu işi çok kötüsünüz" mü diyelim? kaldı ki bence kuruluştan bu yana gerçekten çok iyi yol aldılar ve de çok iyiler. Uzaktan bakma kısmına gelirsek, Aytaç'de Gökhan'da bilir bu konu da elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Yanlış veya eksik olduklarını hissettiğim yerlerde onları uyarıyorum ama en azından uslubum bayağı yumuşak oluyor. Bence daha yapıcı ol da "hadi dağıtın bu grubu" mantığındansa "şurada şurada böyle olsa daha iyi olur" mantığıyla yaklaş. Üstelik artık 80'ler dinlemek istemiyorsan demek ki 80'ler çalan bi grubu dinlemeye gitmeyeceksin demektir. Neyse... eğer herhangi kırıcı bişey yazdıysam kusura bakma... sadece inanmadığım bişeyi söylemem ve eğer iyiler diyorsam iyi olduklarına inandığım için diyorum. Sana da rock festivalinde iyi eğlenceler diliyorum
 
Rockefeller sen bu ulkede yada Ankara'da adam gibi bi Rock festivali yapildigini, yapildiginda da Streetscat(Hard Luck) tarzinda muzik yapan gruplarin sahne alabildigini mi zannediyorsun. Su an olaylara oldukca yabancisin ve Ingiltere'e ile karsilastirma yapiyorsun. Bu adamlar barda caliyor cunku Arena rock yapabilecekleri festival yok, olsa neden cikmasinlar, neden bar bar dolasmak zorunda kalsinlar..80 ler ruhunu yasatmaktan bahsediyorsun ama bu ruh asgilamakla da yakalanmiyor, resim albumune koydugun ve fanlarim dedigin insanlari burda bi ara bakalim varlar mi??
 
heyy arkadaşlar gerçekten anlamamışsınız..neden savunmaya geçiyorsunuz?
olayın glam rock tarafındaki avrupa bakış açısı bu..ve tabiki benim ve grubumunda.
İyi veya kötü çalmak değil olay..%100 aynısını çalsalar ne yazar..anlamıyormusunuz 80'ler böyle her barda peçeteye yazılmış istekler doğrultusunda çalınmamalı..olayın ruhuna aykırı.
Rock felsefesi Türkiye'de gerçekten yok sanırım..
Birbirinizin boş boş sadece lafla arkasında olacağınıza, gerçekten ortamı değiştirmek için birbiriyle yarışan aynı tür gruplar olmaktan vazgeçip özgün olun.Kendiniz olun..İnsanları gaza getirip şu barlara rant elde ettirmeyin.
 
Bence sende sunu anlamiyorsun ki 20 yil oncesinde yasamiyoruz, ne calanlar gercekten 80 ruhunu yasayabilmis insanlar nede dinleyenler..ee durum boyle olunca ortaya cikan seyin seni tatmin etmemesi normal bence..ha bunu Ingiltere'de yasayabiliyorsan ki resimlerinden oyle anlasiliyor, o zaman zaten yanlis yerdesin! ama Turkiye'den ozellikle 80 ler ruhundan da daha fazlasini bekleme bence...
 
Vay be bence sen olayı çözmüşsün rockefeller. Bu grubun formuna girip aman 80'ler ruhu barda yakalanır mı? demişsin... Başka bi forma girip sen bu gruptan ayrılsan ne olur bu grubun hali, artık bi değişiklik yapma zamanı gelmiş demişsin. Bence sen ortalık karıştırma için gelmişsin buraya... neyse... Onlar 80'ler rockını çalmak istiyor, biz de dinlemek istiyoruz. Sonuçta bunu yapabilecekleri yer bu barlarsa, yapabilecek pek bişey yok bence. Türkiye koşullarında rock felsefesi bu kadar oluyo demek ki... Artık sen bizim adımıza İngilterelerde yaşarsın 80'ler ruhunu...
 
hımm sen de menejer oluyorsun sanırım..
istersen tüm yazdığım yerli-yabancı forum linklerini vereyim daha net anlarsın..haydi bakalım savunma avukatı çek çekebildiğin yere yazdıklarımı..devamında ne kadar haklı olduğumu gördüğünüzde hırsa gelip sadece anlamak istediğinizi anladığınızı farkettiğinizde belki beni anarsınız..en azından bu forumda geriye dönüp bir kez daha okursunuz.
ya da ne haliniz varsa görün.
başarılar.
 
Sakin yanlis anlama rockefeller dusuncelerine ve amacladigin 80 ler ruhuna saygim var..ama cogu zaman isler Turkiye'de umdugun gibi gerceklesmiyor..misal Alice Cooper, Guns N Roses, Van Halen, Whitesnake, v.s (benim gercek Glam Rock olarak tanimladigim yer, sana gore farkli olabilir) calmak icin yola ciktigimiz kendi grubumuzda su an Bon Jovi ve Queen a kadar yumusamis durumdayiz..neden cunku dinleyici 80 ler bile olsa isin sadece populist kismiyla ilgileniyor, tabiki gunlerce kendi basimiza Alice Cooper calip 80 leri yasatabiliriz ama nereye kadar? Sonucta dinleyici ne isterse onu calmak zorunda kaliyoruz, peceteden sarki isterse onuda yapmak zorunda kaliyoruz cunku bu bizim muzigimizi yapabilmek icin tek secenegimiz...soylediklerimi bi dusun istersen..sana da kendi grubunda basarilar..kolay gelsin
 
Teşekkürler ne demek istediğimi anladığın ve düzgün bir tarzda yazdığın için..
Ancak şimdi ben de senin ne demek istediğini anladım..haklısın şartlar bunu gerektiriyorsa benim yetiştiğim yerdeki imkanlar yoksa ve arz talep meselesiyse yapılabilecek yegane şey bu olsa gerek.Dışarıdan ahkam kesmiş gibi olmuşum ama popülerlik kavramının glam rock'a kadar inmiş olması ülkemde(Türkiye,İngiltere değil) beni en çok rahatsız eden şey oldu..Rockbarlarda haydi eller havaya mantığı olmamalıydı.
 
Teşekkürler ne demek istediğimi anladığın ve düzgün bir tarzda yazdığın için..
Ancak şimdi ben de senin ne demek istediğini anladım..haklısın şartlar bunu gerektiriyorsa benim yetiştiğim yerdeki imkanlar yoksa ve arz talep meselesiyse yapılabilecek yegane şey bu olsa gerek.Dışarıdan ahkam kesmiş gibi olmuşum ama popülerlik kavramının glam rock'a kadar inmiş olması ülkemde(Türkiye,İngiltere değil) beni en çok rahatsız eden şey oldu..Rockbarlarda haydi eller havaya mantığı olmamalıydı.
 
Teşekkürler ne demek istediğimi anladığın ve düzgün bir tarzda yazdığın için..
Ancak şimdi ben de senin ne demek istediğini anladım..haklısın şartlar bunu gerektiriyorsa benim yetiştiğim yerdeki imkanlar yoksa ve arz talep meselesiyse yapılabilecek yegane şey bu olsa gerek.Dışarıdan ahkam kesmiş gibi olmuşum ama popülerlik kavramının glam rock'a kadar inmiş olması ülkemde(Türkiye,İngiltere değil :evil: ) beni en çok rahatsız eden şey oldu..Rockbarlarda haydi eller havaya mantığı olmamalıydı.
Size de kolay gelsin..
 
ben çok sevdim hardluck'ı helal olsun :D ,no van layk yu da ceryanlar gitti a.k ne güzel çalıodu :D

bi de bundan sonra 18 and life bütün tinercilerin şarkısı :mrgreen:
 
Haklısın ben de sanırım fazla sert konuşmuşum. Sadece şunu söyleyebilirim ki bu grubun elemanları da isterdi, daha iyi bi ortamda rock yapabilmek. Kaç defa arkadaşlar playlistinize oynak bişeyler ekleyin alternatif ekleyin dedi bar sahipleri. Onlar hala sevdikleri şeyleri çalma konusunda direniyorlar ve bu direnmeleri ne yazık ki senin de dediğin gibi rockbarların eller havaya ortamlara dönüşmesinden dolayı sekteye uğruyor. Grubun avukatı durumuna düştüm biraz ama onları tanıdığım için böyle konuştum. Onlarında istediği baştan beri gerçekten çaldıklarını anlayacak, hani sürekli bahsettiğimiz 80'ler ruhuna saygı gösterecek kişilere çalmak. Bunları biliyorum inan birçok defa bu konuyu tartıştık. Türkiye'nin rock gidişatı ne yazık ki kötü. Herkes Another Brick in the Wall'u bilince rocker oluyor. Gitar çalan her grup rock yapıyor oluyor. Gönül isterdi ki burada da sağlam rockbarlar olsa... Keşke bu şarkılara gerçek haklarını verecek dinleyicilere çalabilse bu gruplar. Eğer ortamı gerdiysem özür dilerim. Ayrıca diğer mesajını da şans eseri görmüştüm. Internetteki mesajlarda uslüplar bazen anlaşılamıyor. Endişeni anlıyorum ve inan bana burada hala 80'lerin unutulmaz parçalarını çalmaya uğraşan grupların hepsi en azından herkesin bunu tatması için çalışıyor. Sadece ilk eleştirin biraz acımasızca gelmişti, ne de olsa onlarda bu gidişat hakkında endişeleniyorlar. Umarım sen ve grubun bu şarkıları hakkını verecek dinleyicilere çalarsınız hep... Başarılar dilerim
 
olayı abrtmaya gerek yok.
kendi açımdan çok büyük aman aman hedefler ruhlar muhlar peşinde değilim. benim amacım eğlenmek. sevdiğim şarkıları söylemek.
glamı hakkını verebilmek için glam yaşamak lazım, ne biliyim sahneye taytla çokmak lazım icabında:). ama ben "9 to 5" yaşayan, çalışan bi adamım yani böyle çok cool, çılgın, "rockerım lan ben" gibi bi havada olamam zaten.
glamın popülerleşmesinin neden kötü karşılandığını da anlamıyorum çünkü 20 yıl öncesinin popüler müziği buydu. ve de tamamen eğlence amaçlı bir müzik.

neyse saçmaladım biraz galiba ama gerçekten ankarada 80ler yada glam olarak bir "arz talep zımbırtısı var mı" var mı? kaç rock barda alternatif dışında şeyler çalınıyor? kaç grup muse, him çalmadan program yapabiliyor? bence yok varsa da bu talep biraz daha yaşlı :) kesimin gösterdiği talep olabilir.

neyse rockerfeller ne dediğini ben anlamadım cidden kaygın bu glamin, 80lerin ya da herneyse daha popüler olması mı. ben şahsen seviçle karşılarım böyle bir şey olsa. her barda bu tür müzik çalınsa onun dışında sorun nedir cidden anlamadım
 
valla bana kalırsa da barlarda çalınması çok büyük bir problem değil, ki popülaritesinin artması bence de çok iyi birşey,en azından insanlar adam akıllı bi muzik dinlemiş oluyorlar, gidip de hande yener vs gibileri dinleyene kadar 70-80'leri calan gruplar barda cıkınca vazgeciceklerse bence tum 70-80calanlar cıksın calsın...
neyse bu olay uzamasın ya,
LONGLIVE HARD-LUCK deyip sözlerimi bitiriyorum :)
 
rockefeller demiş ki:
hımm sen de menejer oluyorsun sanırım..
istersen tüm yazdığım yerli-yabancı forum linklerini vereyim daha net anlarsın..haydi bakalım savunma avukatı çek çekebildiğin yere yazdıklarımı..devamında ne kadar haklı olduğumu gördüğünüzde hırsa gelip sadece anlamak istediğinizi anladığınızı farkettiğinizde belki beni anarsınız..en azından bu forumda geriye dönüp bir kez daha okursunuz.
ya da ne haliniz varsa görün.
başarılar.

Madem 80ler ruhunun yeri burası değil sen de o zaman buraya ve forumlara girip yorum yazma, rock müzikle ilgili işleri netten yapma, bu 80ler ruhuna aykırıysa, grubuna ileride internet sitesi açma vs vs vs...
Teknolojinin getirilerini kullanamayacak mıyız 80ler ruhuna aykırı diye. 80ler ruhunu arıyorsan yanlış yılda yaşıyorsun. Artık 2000lerdeyiz 80ler ruhunu bulamaman çok normal.
Baba parasıyla müzik yapıp o fotoğraflarındaki kadar kişiye çalan çok adam var dünyada... 80ler ruhu baba parasıyla müzik yapmak da değildir.
Keşke imkanın olsaydı da Ankarock konserine gelebilseydin, Ankara'da sıfır bütçe ile neler yapılmaya çalışıldığını görürdün, (senin dediğin saklıkent gibi konser alanlarının kirasından da haberin yoktur sanırım,bunun için barda konser yapmak zorundasın, bar bar geziyorsunuz diye tantana yapmanın alemi de yok) Ankarock'ta birinden aynen şu sözleri duydum "Dışarı çıkıyorsun 2000ler, içeri giriyorsun 80ler". Gerçi barın içerisinde plazma ekran TV vardı bu da senin 80ler ruhuna aykırı gelirdi, iyi ki gelmemişsin alimallah 80ler ruhunu yaşayamazdın...
 
hey istediğim foruma girer istediğim beğeniyi ya da eleştiriyi yazarım...hakaret etmene gerek yok..foruma girip girmeyeceğime sen değil moderatörler karar verir.kişilik haklarıma saldırıyı böyle sanaldan yapmak kolay..yüzyüze yapmaksa sıkar.
 
rockefeller demiş ki:
hey istediğim foruma girer istediğim beğeniyi ya da eleştiriyi yazarım...hakaret etmene gerek yok..foruma girip girmeyeceğime sen değil moderatörler karar verir.kişilik haklarıma saldırıyı böyle sanaldan yapmak kolay..yüzyüze yapmaksa sıkar.

kişiliğine hakaret göremiyorum, ama sen 80leri burdan konuşmaya 80ler ruhuna aykırı diyorsun sonra forumlarda müzik muhabbeti yapıyorsun. senin dinlediğin müzik 80lermiş demek ki forumlarda 80lerle ilgili konuşuyorsun. özel msj at telefonumu vereyim uygun olunca ara görüşelim yüzüne de söyleyim aynılarını...
 
ne bu şimdi ya..ne yani düellomu teklif ediyorsun... yaptığım müziği nereden biliyorsunn..gocunduğun nokta nedir?niye üzerine alınıyorsun?şartlarımız eşit olmayabilir...bu dünya zaten adil değil arkadaş..baba parası yediğimi nereden biliyorsun..neye bozuldun?ha? :twisted:
kusura bakmayın bu forumda ve bu sayfada çirkin davranışlara maruz kaldığım için şahsi yanıtları artık buraya yazmak zorunda kaldım.
bu sayfa hard luck sayfasıydı biliyorum ve amacından saptı.kusura bakmayın ama bu devam ettiği sürece ben de buradan yazmaya devam edicem..

come on girllsss.... 8)
 
rockefeller demiş ki:
ne bu şimdi ya..ne yani düellomu teklif ediyorsun... yaptığım müziği nereden biliyorsunn..gocunduğun nokta nedir?niye üzerine alınıyorsun?şartlarımız eşit olmayabilir...bu dünya zaten adil değil arkadaş..baba parası yediğimi nereden biliyorsun..neye bozuldun?ha? :twisted:
kusura bakmayın bu forumda ve bu sayfada çirkin davranışlara maruz kaldığım için şahsi yanıtları artık buraya yazmak zorunda kaldım.
bu sayfa hard luck sayfasıydı biliyorum ve amacından saptı.kusura bakmayın ama bu devam ettiği sürece ben de buradan yazmaya devam edicem..

come on girllsss.... 8)

düello teklif ettiğim yok, sen "yüzüme söylemek sıkar" deyince ben de yüzüne de söylerim dedim. yaptığın müziğin değil dinlediğin müziğin 80ler olduğunu düşünüyorum yani 80ler ruhundan bu kadar bahsediyorsan 80ler dinliyorsundur. mesela rap müzik hakkında bilgim olmadan ben "2pac ruhunu yaşatmıyorsunuz" diyemem, bu da onun gibi.
Türkiye'de elini taşın altına sokan adam az. Yapanların da arkasından denilmedik laf kalmıyor. Peki sen neden burada kalıp bir şeyler yapmaya çalışmıyorsun, yapılanları madem bu kadar kötü buluyorsun. Madem ki şartlarımız eşit değil senin maddi durumun daha iyi, neden Ankara'ya bir hard rock, metal çalan bar açmayasın?
 
Geri
Üst