Les Paul'lar Arasında Kaldım

Merhabalar,

Öncelikle belirtmeliyim ki solağım. Bir adet Fender Strat sahibiyim ve uzun bir süredir Les Paul almak istiyorum, araştırıyorum ediyorum faka solak olduğum için çok fazla seçenek de olmuyor. Bu forumdan bir arkadaşla da konuşmuştum bir çok farklı markanın gitarlarını da araştırdım tek-tük. Gerek bütçe gerek kendi iç sesim gerek ulaşım kolaylığı ve isteklerim doğrultusunda 3 gitara kadar indirdim seçeneklerimi. Bunları sormak istiyorum sizlere;

-Epiphone Les Paul Custom
-Gibson Les Paul Studio 60's Tribute
-Gibson Les Paul Studio

Bu gitarlar arasında 300-400 liralık fiyat farkı var, en ucuzunu başa yazdım. Şu an stoklarda da var gözüküyorlar hayali değiller yani.

Sorularım;
-Epiphone ve Gibson Studio arasında ses veya malzeme kalitesi ne durumdadır, aradaki fiyat farkına değer mi. Epiphone manyetiklerini değiştirsem örneğin az çok aynı fiyata gelecek. Görünüş ve kalite olarak değerlendirebilir misiniz?
-Gibson Studio 60's Tribute içlerinde almayı düşündüğüm gitar. Gerek görünüş olsun gerek marka takındısından ötürü cazibesi. Fakar manyetikler p90. Bildiğim kadarıyla mini humbuckerlar için büyük normaller için de küçük, yani manyetik değiştirmek gitara sıkıntı gibi. İstediğim tonlar klasik les paul tonları, p90 ile bunu elde edebilir miyim. p90 deneme fırsatım olmadı hiç, youtube dan dinlediklerim ve okuduklarım var sadece.


Tarza gelecek olursak;
-Blues dan başlayan hard rock a kadar sertleşen onun ötesine geçmeyen bir ton yelpazesi istiyorum. p90 bunları sağlar mı örneğin bilmiyorum.
-Gitarın kaliteli olmasını istiyorum, bu gitarlar tabii kalitelidir fakat fiyatlarına göre en mantıklı seçimi bilmek istiyorum.


Uzun uzun yazdım cevaplandırmada kolaylık olsun diye, özellikle bu gitarları kullanmış, p90 hakkında bilgi sahibi arkadaşlar abiler cevap verebilirse sevinirim. Sizden alacağım her bilgi gitar seçimimde benim içim kıymetli olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler.
 
öncelikle bütün saydığın gitarları imkanın varsa denemeni isterim.
60's tribute için manyetik modifikasyonunu bir lüthiyeye anlatırsan p90 ların oturacağı yuvayı biraz traşlayarak normal bir manyetiğin oturmasını sağlayabilir.
Ancak 3 gitarıda dene sonuçda ağaç bunlar denemeden bilemezsin. Ancak deneyecek imkanların yoksa diğer arkadaşlar belki bazı tiyolar verebilir :)
 
bir solak olarak seni çok iyi anlıyorum kardeşim. 13 senedir gitar çalıyorum, bundan 2 hafta öncesine kadar elime hiç profesyonel bir gitar geçmedi. Ben manyetikleri açısından direkt les paul studio yu öneririm.. mini humbucker larin karakterini biliyorum, ne istediğimi biliyorum, ne alacağimi da biliyorum dersen sen bilirsin tabi ki.
 
Ben de solak Schecter Solo 6 Custom bulabiliyorsanız mutlaka deneyin derim Epi LP Custom yerine.

Klasik LP tonu aslında P90 tonudur zaten. Maun gitarda kendine has hırçın bir ton verir P90'lar. Oldukça yüksek çıkışlıdır. Single olsa da normalde bildiğiniz single manyetikler gibi tepki vermezler. Tek ortak yanları single manyetiklerin çoğunda görülen dip gürültü hadisesi bu manyetiklerde de vardır. Seveni çoktur, mutlaka deneyin derim. http://tr.wikipedia.org/wiki/P-90

Gibson Studio ise, sizin kastettiğiniz anlamda LP'ye en yakın olan gitardır. Gövde kalınlığı standard'a göre daha incedir. Binding olayı yoktur, block inlay yoktur genellikle dot inlay kullanılır. Sade bir maun sap, maun gövde gitar işte. Bunun çok uygun ikinci elleri oluyor, sıfır almanızı tavsiye etmem ama uygun bir ikinci el bulursanız buna da bakabilirsiniz.

Ama sıfır alacaksanız başta da söylediğim gibi mutlaka Schecter Solo 6 Custom bakın derim. Tonal olarak çok zengin, malzeme kalitesi çok iyi bir gitar. Ayrıca manyetik değiştirmeye de gerek yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Kerem Gitarları deneme şansım olacak tabii ki. Mağazadan alacağım stoklarında var gözüküyor. Fakat iletişime geçmeden önce biraz bilgi edinmek istedim işte, gitarı elime karakterini bilmeden almak istemem, almayacağım gitarı da denemek istemem. İmzanızda gördüm 60's tribute satmışsınız, acaba kullandığınız bir gitarmıydı? Kullandıysanız daha detaylı kişisel görüşlerinizi alabilir miyim :)

bluescaster Sanırım aynı kaderi paylaşıyoruz, benim de 13.senem bu sene, ilk şarkımı çaldığımdan beri. Les Paul Studio bana da ilk başta en mantıklısı gelmişti 60's Tribute modeli araştırmadan önce. Sıfırlar Studio için 2750 liradan başlıyor ve bu kadara değmez diyen arkadaşlar var. Bu yüzden aklım biraz daha 60's e kaydı. Malum solaklık yüzünden ikinci el de bulunmuyor.

Babbazulla uzmao Schecter Solo 6 Custom modelini inceliyorum, onun da solağı var gözüküyor stoklarda. İkinci el gitar içinse şansım çok düşük gözüküyor solaklıktan ötürü. p90 manyetiklere doğru kayıyor aklım.
 
Benim kullandığım 60's tirbute benden önceki arkadaş tarafından manyetikleri s. duncan mayhemlerle değiştirmişti gitar bana geldiğinde sapının normal lp lere göre oldukça ince olduğunu ve normal lp'lerden biraz daha hafif olduğunu farkettim açıkcası bana önceki kullandığım lp havasını vermedi. Eminim gitarları eline aldığın zaman sende bunu hissedeceksindir. Ve gitarları denerken sadece o söylediğin gitarlardan 1 er tane değil aynı modelden birkaç tane dene birbirleriyle kısyaslamaya çalış. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Abi iyi güzel söylüyorsun da zaten hepi topu bir tane ya var ya yok nerede deneyeyim aynısından bir kaç tane :) Ama ağırlık ve kalınlık açısından normal lp ile kıyaslama yapabilirim en azından.
 
hehe :) Ben vardır diye düşünmüştüm. Ama sadece gibson ve epiphone diye takılıp kalmamalısın bence. Farklı markalar varsa dene belki daha fazla hoşuna gidebilecek bir ürün bulursun diyeyim o zaman :)
 
Gibson Les Paul Studio bence daha iyi. Hepsinin aynı kalitede olmadığını düşünenler var. Ama benim denediğim gerçekten çok hoşuma gitmişti. Kasa olarak bana ağır gelen bir gitar. Ama diğer birçok gibsondan da taşıması daha kolay. Ton olarak ta isteklerini karşılar emin olabilirsin. Siyah renk ve krom aksamlı olanı benim çok hoşuma gidiyor. İlerde almaya karar verirsem bunu alırdım büyük ihtimalle ben de. Sıkılırsan manyetik değiştirmeye de değecek bir gitar benim gözümde. Tabi bunlar benim fikirlerim. Herkes aynı görüşte olmayabilir. Saygılar...
 
LP Stüdyolar LP nin en düşük ve sesi kötü olan modelidir. Epiphone custom ona üstün gelir, eminim, denedim, duydum, başkalarını da dinledim, seyrettim.
 
Kişiden kişiye değişir ton hadisesi. Marka fanatikliği yapmak istemem ama bir epiphone yerine Gibson'ı tercih ederim. Tonunu sevmessem manyetiği değiştiririm.
 
Olabilir. Onu da iyice bakıp inceleyerek anlayamıyorsak bilen birini yanımızda götürerek aşabiliriz. Ben zaten manyetik konusunda konuştum. Hani farklı amfide deneyip tonun sonradan farklı gelmesi durumları oluyor ya alırken, o manada yani.
 
Diğer tarafa yazdığımı buraya da iliştireyim:

Merhaba, arkadaş Greco'yu bugün aldı, ben de ödünç hacıladım eve getirdim. Lambalı bir amfiye taktım denemek için. Özetle, cleani drive'ı ile al sahneye çık bir gitar bence. SG sevmeme rağmen günümüz Custom SG'lerine falan açık ara tercih ederim. Son derece hacimli bir ton, mükemmel bir sustain, üst düzey LP'lerden eksiği olmayan bir gitar. Çalmaya doyamadım. Üstündeki stok manyetikleri de hoşuma gitti. LP kadar da ağır ama klavyesi ölçüolarak LP'lere göre daha rahat gibi geldi bana ki parmaklarım kısadır. Tuşesi yağ gibi kayıyor. 0.10 tellerle bent yapmak kasmadı hiç. Bu arada, headstock'un arkası kırılma ihtimaline karşı eski LP'ler gibi dışa doğru bombeli. Bu ayrıntıyı atlamamışlar.

Denediğim gitar bunun aynısı:

http://i533.photobucket.com/albums/e...rrysunb-15.jpg

Gitarın daha ayrıntılı resimleri LP forumda da mevcut:

http://www.mylespaul.com/forums/othe...ul-custom.html

Epiphone LP Custom bunun yanında bence hikaye. Ömürlük bir gitar bu.

Size linkte tavsiye edilen Greco LP Standartın da Gibson LP standartlardan eksiği olduğunu sanmıyorum. Yine LP forumda konuya dair bulduğum iki sayfa:

http://www.mylespaul.com/forums/othe...-eg-700-a.html
http://www.mylespaul.com/forums/othe...ts-better.html
 
ahali,
bir sorum var, saat gec oldu beynim durdu ve gozlerim yamuldu size soracagim. cevap verirseniz cok sevinirim.

Ibanez Paul Gilbert Signature gitar mi alsam diye dusunuyorum, Les Paul mu? Benim icin oncelik gitarin klavyesi. Les Paul'lerin de sanirim 3 tür klavyesi var birincisi Rounded Neck. Bu en kalin olani dogru mu? Bir tane Slim Taper var. Bu da 60's diye geciyor ve en ince olani degil mi? Bir tane de ikisinin arasi olan var.

Bu noktaya kadar dogruysa linkteki Paul Gilbert'in gitarinin klavyesi hangi Gibson Les Paul klavyesine denk dusuyor?
http://www.ibanez.co.jp/products/eg...2&color=CL01&year=2013&cat_id=1&series_id=161

tesekkurler simdiden
 
ahali,
bir sorum var, saat gec oldu beynim durdu ve gozlerim yamuldu size soracagim. cevap verirseniz cok sevinirim.

Ibanez Paul Gilbert Signature gitar mi alsam diye dusunuyorum, Les Paul mu? Benim icin oncelik gitarin klavyesi. Les Paul'lerin de sanirim 3 tür klavyesi var birincisi Rounded Neck. Bu en kalin olani dogru mu? Bir tane Slim Taper var. Bu da 60's diye geciyor ve en ince olani degil mi? Bir tane de ikisinin arasi olan var.

Bu noktaya kadar dogruysa linkteki Paul Gilbert'in gitarinin klavyesi hangi Gibson Les Paul klavyesine denk dusuyor?
http://www.ibanez.co.jp/products/eg...2&color=CL01&year=2013&cat_id=1&series_id=161

tesekkurler simdiden

Gözlerim beni yamultmuyorsa bu daha çok 60'ların SG klavyesini andırıyor. D shape gibi ince ama fretboard kısmının eni sebebiyle nispeten parmaklı biri için sorun çıkarabilir.
 
Elimde mezura bi yandan gitari olcuyorum bi yandan nettekileri inch'ten santime ceviriyorum. Kumpas'im da yok sapin kalinligini olcemiyorum. Olcebildiklerim de absürd degerler cikti niye boyle oldu yahu sapin yukaridan asagi uzunlugu bittigi yerde 5 cm. Baktigim gitarlarda 3 küsür. İmkani yok bir yeri atliyorum veya anlayamadim :wtf:

*birde "parmakli" demissin, eksik yazdin herhalde. uzun parmakli mi kisa parmakli mi?
 
Geri
Üst