Pikap Önerisi

Selamlar,

Yurtdışında heves edip bir kaç plak toplamıştım. Bunları çalacak bir pikap edinmek istiyorum. Bu konuda pek tecrübem yok. Piyasasını falan da bilmem. D&R gibi yerlerde gördüğüm USB çıkışlı sıfır pikaplar pek hoşuma gitmedi. Ben 2. el güzel çalan ve preamp olmadan ses sitemine girdiğimde ses alabileceğim bir pikap arıyorum. Antika değeri olan pahalı olanları düşünmüyorum. Plakları güzel çalacak, ilerde mekanik aksamıyla ilgili sorun çıkarmayacak uygun bir cihaz arıyorum. Öneriniz var mı? Dikkat etmem gereken unsurlar nelerdir? Bir de piyasası nasıldır? Örneğin şu ilan nasıl sizce?

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...unsuz-calisir-vaziyette-uygun-110102686/detay
 
Plak dinlemeyeli ve yurtdışındayken taşınma sırasında sistemim çöpe atılalı yıllar oldu. Ardından gitar, amfi pedal toparlayayım, bir de iş bulayım falan derken bir daha plak arşivi ve sistemini toparlayacak zaman bulamadım. Bu yüzden tavsiyelerim hayli eski moda kaçacaktır. Neyse, ben bir giriş kısmını yazayım, gelişme ve sonuç kısımları gelir elbet.

Plak dinlemek ve keyfini sürmek istiyorsan, Bakacağın sistem en azından eski Dual amfili pikaplar olmalı. HS33 gibi bazı modellerinde Germanyun devre kullanıdığı için güçlü ve detaylarda bayağı iyidir. Temizini bulursan ve 300 civarına hoparlörleri ile alabilirsen gayet iyi bir seçim olur. İğnesi kristali hala piyasada bulunuyor.

Resimdeki pikap bence pahalı. Orjinal kristali olmadıktan sonra en fazla ederi 50-75 arasıdır. Onu kullanmak için amfi, hoparlör de alman gerek. Bu tür eksiği olan ürünleri fiyatı uygun olmadıkça salla onun için.

Deck sistem şeklinde amfi, pikap, hoparlör hatta ayrı bir ekolayzer katı tek tek toplanabilir. Ama toplamda maliyeti 500 lirayı aşabilir bence. İkinci el eşya satan dükkanlar ve bit pazarlarının biraz müdavimi olursan, biraz da şansın yardımıyla daha da aşağısına mal edebilirsin tabii ki. Bir de deck sistem alacaksn, amfi ve alacağın hoparlörlerin ohm ve watt güçlerinin tutarlı olmasına dikkat et. Yoksa amfiyi (ister Dual gibi bir arada ister deck tarzı olsun) yakarsın.

Hakan
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ben direkt ses sistemime girebileceğim bir çıkışı olmasını istiyorum. Uygun fiyatlı olursa da dual amifli ve/veya kabinli de olabilir. Sahibinden.com'da pek uygun değilmiş o zaman ilanlar. Bir de antikacılara falan bakayım. Sağol hocam cevap için. :)
 
Antikacılara bir zamanlar bakmışlığım, onlarda daha eski modellerini bulabilirsiniz. Yani onuda direk bir ses sistemine girmeniz mümkün değil.
Sizin istedikleriniz çok rahat bulunabilir cinsten. Eski müzik setlerinin tepesinde olurdu plak çalar.
50-100 liraya bulabilrsiniz öyle bir müzik seti.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Onlar genelde fono girişi olan sistemlerde çalışmıyor mu? Elimde fono girişli bir sistem yok. Valla baktım ilanlara da 50-100 e pek yok ilan :(
 
Geri
Üst