SX gitarlar hakkında

Sol alt köşede resmi olan gitar.. 3TS, Altın rengi aksam, Siyar SRV işaretli pickguard, Solid Alder gövde, Rosewood klavye..

SXVintages.jpg
 
stl alder na almayı düşünüyorum.konunun ilk 11 sayfasını okuyabildim ağırlık olarak stratlar konuşulmuş.sx in tele'si nasıldır ağaç olarak? bir de dorede sunburstlü modeli vardı ağaç kalitesi olarak strattaki gibi bunda da sunbursstlüde fark var mıdır? manyetik olarak hh ya da manyetiklerden birisini humbucker yapmak istiyorum bu konuda değerli yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.acemiyim modifikasyon konularında.ağırlık olarak space rock,alternatif rock çalacağım.yeri geldiğinde jeff buckley'de çalmak istiyorum.çok mu şey istiyorum bilmiyorum nasıl bi yol izlemem gerek yardımcı olursanız mutlu olurum.
 
Arkadaşlar bu SX gitarlar bilhassa bass'ları hakkında bir bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi? Tonu nasıldır, verdiğimiz paraya değer mi yoksa hepten vasat bir şey mi Sx'ler??
 
Değerli @NecroBass'ın diğer Sx Gitarlar Hakkında başlığında yazdığı bir yorumu buldum.
Bassçı arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır. :)
Saygılarımla..

"Sx'in bas gitarları da aynen elektro gitarları gibi. Bol deneyip hoşa gideni almak gerekiyor. Bir kaç gün önce SJB Alder modeli denedim bir tane. Amerikan olmayıp bu kadar dolu tınlayan bir bas denememiştim uzun süredir. Sapındaki maple da da hoş ama çok belirgin olmayan flame vardı. Biraz modifiye ile sahnede bile çalınır bence. Hele şimdi yeni bir modeli geldi Sx Andromeda diye, asıl işte o çok çok bomba bir bas. Henüz Türkiye'de görmedim. Gözünüze çarparsa denemenizi tavsiye ederim."
 
Arkadaşlar bu SX gitarlar bilhassa bass'ları hakkında bir bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi? Tonu nasıldır, verdiğimiz paraya değer mi yoksa hepten vasat bir şey mi Sx'ler??
Öncelikle en klişe cevapla başlayayım madem: "Deneyerek, seçerek iyisini bulup almak lazım." Hah tamam bu aradan çıktığına göre devam edebilirim. Çok iyi tonlara sahip Sx'ler de çaldım berbat tonlara sahip olan da. Ayrıca bir de sizin nasıl bir ton aradığınız önemli. Eğer gür sesli modern tonlu bir bas gitar tonu arıyorsanız eğer ya hiç bulaşmayın ya da sağlam modifiyeye bütçe ayırın bası aldıktan sonra. Kaldı ki çok beğendiğiniz bir Sx'i alsanız bile ufak tefek modifikasyonlar ve sağlam bir luthier ayarı mutlaka gerekecektir. Şu an Türkiye'de bulunan Sx modelleri hep eski seri. Bir tek şu American Alder serisi var yenilerden. Yukarıdaki alıntıda da belirttiğim gibi eğer şansınız var da bir şekilde Andromeda modelini bulabilirseniz vakit kaybetmeden bağlayıp bir deneyin. Yabancı bas forumlarında standart halinin bile nefis olduğu ve modifikasyona inanılmaz güzel cevap verdiği yazmakta. Ah do-re bir getireydi şu modeli... :(
 
Geri
Üst