Bateri paterni için yardım (DrumCore)

Merhaba
Uzun süredir müzik yaparken bilgisayardan destek alıyorum. SX2.0 kullanmaktayım. Aslen bateri çalmadığım için bateri cümlelerini kuramamak gibi bir sorunum var. Düz ritmleri tabi ki oluşturuyorum ama pırıltılı ataklar veya ritmin çıkış inişleri, cümle değişimleri konusunda doğal olarak başarısız bateri alt yapıları yazıyorum. Aslında yazmıyorum midilerden copy paste yapıyorum biraz drum editörle uğraşıp sonunda grove agent tan çıkış alıyorum.
Bu sorunuma çözümü acaba DrumCore la bir çözüm bulabilirmiyim? Aslında benim istediğim looplardan dinleyerek ve arka arkaya ekleyerek bir pattern oluşturabilmek. Bilgisayarda anlmadığım birşeyle 5 saat uğraşarak esas yapmak istediğim şeyden uzaklaşmak istemiyorum.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Bunları niye yapıyosun diye soracak olursanız 9 yaşımdan beri tamamen amatörce evde müzik yapıyorum. Öle albüm çıkartiim falan diye uğraştığım yok. İş sonrası benim için en güzel zaman geçirme şekli.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

t016a
 
aynı problem bendede var daha doorusu davulları nasıl yazabilirm en kolay yoldan? bide üzerine bassları ekleme olayının kolayı nedir ???
 
Bol bol davul dinlemeli, ve ilgilendiğiniz stillerde parçalardan davulları bilgisayarınızda yazmayı denemelisiniz. "Davul şöyle yazılır" diye bir şey yoktur, davulcu gibi düşünmek vardır, bunun için de çalışmak laızm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Ben grove agent ı ses çıkışının midi formatından wave formatına dönüşümü için kullanıyorum. Zaten bildiğim kadarıyla uygulama drum editor değil. Benim aradığım kalıp olarak ritm ve fill lerile dolu bir loop veritabanı ve buradan faydalanarak arka arkaya eklediğim drum looplarından bir pattern oluşturabilmek. Sonra bunları cubase e import ederek drum track oluşturmak. Pyramid'in söylediği çok doğru ama ben profesyonel değilim ve muhtemelen sizin kadar müziğe zaman ayıramıyorum. Sadece kendi enstrumanım olan gitarı çalmaya uğraşıyorum ve başka bir enstrumana bölünerek yarım bir iş yapmak istemiyorum. Zaten gitara bile yeterli zaman ayıramadığımı düşündüğüm için bilgisayardaki altyapı yazarken kullandığım zamanı daraltmak istiyorum. Görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum. Yine de her fikre açığım.
 
Boşver şimdi sen loopları ardarda koyup şarkı yapmaya .alışmayı yoksa bütün şarkılarının metronomu birbirine yakın olur, çok extrem şeyler(parça içinde ölçü değiştirmek, her turda davul ritmini değiştirmek vs.) yapamazsın. Aslında yaparsın ama "keşke cubase'de kendim yazsaymışım" dersin cubase'de davul yazmanın mantığını çözdükten sonra.


Gelelim senin mevzuya, "iyi bir şeyler yapabilmek için zaman harcamak zorundasın" bunu unutma! yoksa bir süre sonra kendini bile tatmin edemeyebilirsin.

Ben bir süre davul çaldım, o yüzden işin "davulcu gibi düşünme" kısmında hiç sıkıntı çekmedim. Sen bunu nasıl atlatacaksın.
-Öncelikle davul ekipmanını öğrenmen gerekecek. Davulun hangi parçasına nasıl vurursam nasıl ses çıkar? Sorusunu cevaplayacak duruma gelmen gerekecek. Eğer gerçekçi davulların olsun istiyorsan.

-Sonra "insan" olan bir davulcu bu sesleri davuldan nasıl çıkarabilir mantığını oturtacaksın. Yani bir davulcu aynı anda 8 zile 6 davula 4 kicke vuramaz. Bunu da kavradınmı işin vuruş süresi ve metronom(eksik ölçülerde, eksik ataklar ve ölçü dışı vuruşlarda kullanmak zorunda kalacaksın) kısmı kalacak. Ha tuşeleri de unutmayalım. özellikle zil tuşeleri davul programlamadın en çok falso veren kısmıdır.(özellikle hızlı ritmlerde)

Parıltılı ataklar için hayalet notalar(ghost note) ve kombinasyonlar önemlidir. Neler dinlersin biilmam ama Mike Mangini ile Lars Ulrich arasındaki fark budur(tek fark bu değildir aslında ama olsun) Özellikle ataklarda altoları ve trampeti yalnız başına kullanmamalısın. Aralara bir kaç tane kick yerleştir gör bak nasıl parlıyor. Vaktim olursa bir kaç tane örnek yapıp göndermeye çalışacağım gün içersinde.

Biraz yardımcı olabilmişimdir umarım. Kolay gelsin.
Murad.
 
Yardımların için çok teşekkürler. Elimden geldiğince davul programlamaya eğilmeye çalışacağım. Tabi zamanım el verdiğince. Aslında bir davulcum olsa da bu tip işleri o yapsa diye düşünüyorum. Daha önce birlikte çalıştığım arkadaş yurtdışına çıknca iş başa düştü.
Bugün DrumCore un tanıtım videolarını indirdim. Aslında sistem midi olarakta sounları export edebiliyor. Bi yerlerden bulursam oradan output alıp daha sonra dediğin gibi cubase editörde üstünde değişiklikler yapabilirim.
 
AlfaHeliX demiş ki:
AlfaHeliX demiş ki:
evet dawul yazma fena kastiriyo yaw cubase de.. daha basit bisiler bulabilseq?

Yönetici notu: Forumda çocuk dili değil Türkçe kullanalım.

oha bu nedir abi ya? v yerine w yazinca cocuk dilimi oluo simdi? belki cocukdili kullanmaya programlanmisimdir? ;)

yalnızca "v" yerine "w" mi kullanmışsın yani 8O tabiqi bazn yalnş yazblio insn ama tadı kaçnca müdhle emtk gerekio anltblmişmdir umarım.

Yani olayı abartmayalım. Bu yalnızca bir uyarı. Nasıl bir yanlış yaptığımızda insanlar bizi de uyarıyorsa birisi yanlış yaptığında da bizim uyarmamız gerekiyor. Olur böyle şeyler bende bazen "bir" yerine "bi" yazıyorum. El alışmış engelleyemiyorsun. Ama bunu fark edince düzeltirim hemen, alınmak yok ;)
 
Arkadaslar ben aslen gitarist im ama beste kayıt için davul da bilmek gerekiyor birazda olsa. Ben internette arastırdım buldum bir program. Adı Acoustica Beatcraft isteyen olursa msn den goruselim. Yani ben gitar caldıgım halde cok gusel seyler cıkardım ortaya.
Program cok yonlu.Yani techno music(ıııyyy) ten tutunda metal:)D) e kadar butun tarzların davullarını yazabiliyorsunuz. Hemde cok kolay anlasılır bir program. isteyen olursa msn den goruselim.
[email protected]
tesekkurler
 
Size verebilecegim tavsiye baterist bi arkadas edinip mumkun oldugunca somurun. beni somuruyolar. onun dısında gitar proda davul yazarak davul bilginizi gelistirebilirsiniz...

Saygılar...
 
Geri
Üst