Harley Benton Kabin Hakkında..

Celestion V30 87 Euro iken ki 2 tanesi 174 Euro yapar , bu 212 kabin nasıl 189 Euro'ya satılır benim aklım almıyor . Ahşap işi sunta olsa gene kurtarmaz .

Bir çapanoğlu var bu işte , gerçi denemedim , sadece yüksek sesli düşünüyorum .

Kullanılan speakerların standart dışı kalıpda ayırılanlardan olabilme ihtimali var gibi .

http://www.thomann.de/gb/celestion_vintage_30.htm

:)
 
Thomann ın güvenilirliği konusunda şu ana kadar bir problem duymadım.. Büyük ihtimalle toptan yaptırmışlardır zaten marka da thomann ın kendi markası.. Aslında şu anda forumda böyle bir satılık kabin var daemonville satıyor.. Linkide şuradaydı; http://turkrock.com/threads/32275/

Sitede görünen 30 euro kargo ücreti % 20 vergide var..
 
Evet site çok güvenilir , o husus da bir sorun görmüyorum .

Bütün iş maliyet olayı . Tabi ki toptan yaptırıyorlardır fakat diğer markalar da toptan yaptırıyor , yapıyor yada alıyor fakat fiyatı en yakın olan neredeyse 2 kat ve üzeri .
Speakerlar aynı marka ve model deniyor , mutlaka dendiği gibidir fakat o zaman nasıl ?

Celestion Harley Benton'a muazzam ucuza mı veriyor ürünü , Marshall , Mesa ve aynı ürünü çok daha fazla kullanan büyük markalardan ?

Anlamakta güçlük çekiyorum .

V30 ların fabrikanın kalite standardını tutmayıp ayrılmış olan ürünler olması ve bunların çok uygun fiyatlara alınabilir olması ilk aklıma gelen .

:)
 
Bu arada ürün 189 euro + 10 euro kargo ücreti gözükürken, kargo yeri olarak Tr yi seçtiğinizde kargo fiyatı 30 euro ya çıkarken ürün fiyatı 169 euroya düşüyor, toplamda ödeyeceğiniz para değişmiyor görünüyor..

Her an sipariş verebilirim, netteki yorumlarıda çok güzel..

Şu anda yanlış bilmiyorsam Marshall da yeni kabinlerinde Çin işi celestion kullanıyor.. Ben aradaki fiyat farkını marka farkına bağlıyorum...

Bu arada belirteyim Mesa İngiliz yapımı Celestion kullanıyor sadece Marshall kabinlerinde Çin işi kullanıyor.. Ve bence Harley Benton bu fiyatlar ile Marshall ve Mesa dan çok satıyor olabilir.. Yani burada kimin daha çok kulandığını bilemeyiz..


 
Kabini 6 aydır kullanıyorum. Cok memnunum. Gönül rahatlıgıyla alabilirsin. Çok kaliteli orjinal celestion var. Kabinin işçiliğide iyi fakat öndeki yazının oldugu file biraz zayıf duruo ama okadarda olsun.
 
celestion lar büyük ihtimal çin dir. bütün parçaları toptan aldırıp üreticiye order geçiyorsa bu fiyat ortaya çıkabilir.Alamanya dan kargo ile %20 vergisini ödeyip hala uygun fiyat olan 3-5 ürün vardır sanırım.Kargo boyutunu unutmayın 2x12 kabinden bahsediyoruz. büyük boy valiz gibi birşey.

Türkiye yi seçince fiyatın düşmesinin sebebi alman vergilerine tabi olmadığımız için olabilir.Hani yurtdışından bir ürün alıyoruz sonra vergi iadesi yapıyoruz ya(tax free olayı) herhalde bu yüzden fiyat düşüyor ?
 
Celestionlarin artık hepsi çin yapımı. Tanesi bu kadar kabin niye bu fiyat demek zaten saçma. Öyle olsa herkes kabin yapıyor olurdu. Diğer kabinlerden fiyat farkı (mesa, engl vs..) ağaçtan ve marka isminden dolayı. Yurt dışından 1500Euro veya her bir paket için 30kg ağırlığın altında alışveriş yapıyorsanız müzik enstrumanları ve ekipmanlar için %18 KDV ödersiniz. Onun dışında yaptığınız alışverişlerde gümrük vergisi ödersiniz ve ithalat izniniz yoksa malzemeniz aldıgınız yere iade edilir yada indiregandi edilir:). Türkiyeyi seçince fiyatının düşme sebebi ise Almanya türkiyeye malı ihraç etmesidir. İhracatta satarken KDV olmaz. Sen malı ithal etmiş gibi olup çekerken gümrük denetçisi sana %18 KDV bildirir sende vergi dairesine gider KDV ödersin. Velhasıl yine bir şey farketmiyor. Thomann fiyatı x 1.18(KDV)= toplam fiyat. Okadar büyük malzemenin gelmesinide hiç takmayın çok sağlam paketliyorlar ve DHL ile türkiyeye kadar geliyor. Sonra PTT DHL anlaşmalı servis ile şehrinin gümrügüne geliyor.
 
o zaman kapımıza kadar gelmiyor malı gümrükten çekmek gerek öyle mi? 25 kg mi c.bağdan çekmem için araba gerekli olacak da bu yüzden soruyorum :)

Bir de vergilendirme olayını anlamadım.Gümrük vergisi avrupa birliğine üye ülkeler için %18 bir de üstüne Türkiyede %18 kdv mi ödeyecez yoksa sadece %18 gümrük vergisi mi ödeyecez?

Thomann bu kabinleri çinde yaptırtmış olabilir.Yani alacağınız kabin baştan aşağıya made in china olacak :) bunu da unutmayın derim.Gerçeği kabin işçiliği de nasıl fark eder made in USA ya da made in China olunca o da tartışılır.

Mesa nin kabinleri amerikan işçiliği+ingiliz celestion+birch plywood olunca fiyatta 1700-1800 tl filan oluyor tabiki.
 
Lambalı amfi aldin diyelim Mesa 1600euro ve 32kg. 1500eurodan fazla ticari olarak ithal etmedigin için gümrükten çekemezsin ve diyelimki 1500euronun altında 30kg'ı geçtiği için çekemezsin. Diyelimki ticari belgen var. Thomann fiyatı+%18KDV+gümrük vergisi (müzik enstrumanları için 0) ödersin.
Yurt dışından birşey alırken 1500euronun altında olmasına ve 30kg altında olmasına dikkat edin. Cebinizden çıkacak toplam para sadece Fiyat(kdvsiz thomann fiyatı türkiyeyi seçtiğinde kargo dahil olan)+KDV(%18). Artık ingiliz celestion üretilmiyor tekrar etmek gerekirse. Sadece ağaç ve marka farkı.
 
Cebinizden çıkacak toplam para sadece Fiyat(kdvsiz thomann fiyatı türkiyeyi seçtiğinde kargo dahil olan)+KDV(%18).

Dediklerinizin tamamı doğru, sadece şurada küçük bir düzeltme yapayım: Ödediğiniz vergi KDV falan değil Gümrük Vergisi'dir. 75 Euro üzeri ürüne Gümrük Vergisi ödersiniz. Sadece ayrım AB'den gelen ürün için %18 diğer ülkeler için %20 Gümrük Vergisi ödenmesi. Yurtdışından bireysel kullanım için getirdiğiniz ürüne KDV falan ödemezsiniz. KDV mevzuatı ayrı.
 
Bir dış ticaret uzmanı olarak belirtmek isterim yanlışınız var. 75euro ile 1500euro arası (30kg altı için) KDV ödersiniz. 1500euronun üstünde +gümrük vergisi ödersiniz. Gümrük vergisi ise her GTIP kodlu ürün için farklıdır. AB yada diger ülkeler olarak ayıramazsınız. Sadece ülke bazında bir Anti-Damping varsa o gümrük vergisi oranına eklemeler yada çıkarmalar yapılır.
 
o zaman 1500 euro altı olduğu için haliyle thomann fiyatı+ bunun %18 +kargo bedeli(30 euro) buna göre hesaplanacak değil mi? yani tek vergi ödeyeceğiz o da gümrük vergisi... bu vergi de ürün bedeli üstünden oluyordu yanılmıyorsam yani kargo ücretinin eklenmiş hali ile değil.
 
eğer ev ortamında kullanıp yüksek volume de kullanmayacaksan kabinin ağacı , çinde mi yapılmış ingilterede mi pek fark edeceğini zannetmiyorum.misal kabinin ağacından çok hoparlör sayısı , açık kapalı oluşu etki ediyor. eğer v30 tercihlerine cevap veriyorsa fiyatı da uygunsa düşünmeden alabilirsin. 1x12- 2x12- 4x12 olarak sadece fikrim kabin ne kadar büyürse çalma mesafesinin o kadar uzaması gerektiği. şu an 4 x12 kabin kullanıyorum ve en güzel sesi mümkün olduğunca uzaklaştığımda yakalıyorum. şöyle de bir durum var 1 x12den 4x12ye doğru giderken sanki tıkalı kulağın açılması gibi bir etki yaşıyorsunuz.ama gerekli mi tartışılır. harley benton oldukça fazla kullanılan bir kabin. işçiliği öyle çok fazla iyi değil ama ev ortamında kullanılacaksa mesa kabine dünya para verilmesi gereksiz olur. ankaradan izmire satış yapan bir arkadaş bana yollamıştı aracı olayım diye 2 hafta falan kaldı bende. yani genel izlenimlerim bu yönde. kabin olayının ev kullanıcısı için çok abartıldığını düşünüyorum. hoparlör neyse de ortalama bir kalitede üretilmiş kabin her türlü ihtiyaca cevap verir.
 
Evet aynen öyle mal bedeli üzerinden yapılır. Ben bir kaç alımımda gümrük denetçisi kargoyu da dahil ederek hesaplıyordu, nazik bir uyarı ile düzeltme yaptırdım. O yüzden malzemenizi iyi takip edin gümrük denetçileri haftada iki gün çalışır ve malzemeleri denetler bu yüzden denetlerken ve hesap yaparken PTT'de yanında olun. Çok kızdırmayın anında malzemenizi iade de edebilme yetkisi var çünkü bir bahane bulup.
 
teşekkürler bilgiler için.Yanı bu ürün istanbul-cevizlibağa inecek anladığım kadarıyla da bana araba gerekecek gidip almam için :) keşke karşıya getirselerdi kapıma kadar gelip gümrük vergisini kapımda ödeseydim ne olurdu yani... malı çekmek için taa karşıya geç.
 
Sana zaten thomann ilk basta kargo takip no verio DHL almanyadan takip ediosun sonra malzeme türkiyeye giriş yapınca. DHL almanya sitesinden sana türkiye kargo takip numarası veriyor. sonra yurt içi kargo takip olayını ptt nin sitesinden takip etmeye basliosun.
 
dhl ile gönderirse, havalimanı deposunda takılma ihtimali yok mu? daha önce hiç özel kargo şirketleri ile birşey almadım.Havalimanı deposunda kalırsa yüksek miktarda kira ücreti çıkartıyorlarmış karşına... böyle şeyler okudum internetten. Siz kabini direkt thomann dan mı aldınız ?
 
Bir dış ticaret uzmanı olarak belirtmek isterim yanlışınız var. 75euro ile 1500euro arası (30kg altı için) KDV ödersiniz. 1500euronun üstünde +gümrük vergisi ödersiniz. Gümrük vergisi ise her GTIP kodlu ürün için farklıdır. AB yada diger ülkeler olarak ayıramazsınız. Sadece ülke bazında bir Anti-Damping varsa o gümrük vergisi oranına eklemeler yada çıkarmalar yapılır.

Bir dış ticaret uzmanının önermesine bir dış ticaret uzmanı olarak karşılık vereyim madem. : )

Şimdi mevzu şu. Hızlı kargo yoluyla yurtdışından aldığınız ürün, bireysel tüketime yönelik kabul edilir. Buna da devlet 75 Euro sınırı koyuyor, 2011 Mayıs ayından beri. Daha önce meblağ 100 Euro idi vs. o kısmı geçiyorum. 75 Euro'nun üstündeki gönderilen 1500 Euro'ya kadarki ürün "gümrüğe tabi" olarak kabul edilir ve meblağ üzerinden bir vergi ödenir. 1500 Euro'ya kadar olan kısmı Devlet "ticari faaliyet" olarak görmüyor. Dolayısıyla tek tip vergi uygulamasına gidiyor. Ama 1500 Euro'nun üzerine gelindi mi "hop!" diyor, sen ticaret yapıyorsun, ürünü ülkeye sokmak istiyorsan standart gümrük mevzuatını uygulamak durumundasın diyor. Yani nedir o; yetkili bir gümrük müşaviri aracılığıyla, ürünün tarife istatistik pozisyon numarasına göre CIF fiyat üzerinden gümrük vergisinin ödenmesi, +KDV, +Ardiye vs. gibi diğer bedeller. Bu kısım şu an bizim alanımıza girmiyor, bilmemiz gereken sadece bireysel olarak 1500 Euro'nun üzerinde ürün getirtirseniz cebinizden ekstra sağlam bir meblağın çıkacağını bilmek.

Linki inceleyin:

http://www.gumrukticaret.gov.tr/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html

Ne diyor:

Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.
Söz konusu eşyanın,
- Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
- Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
- Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması,
- Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
gerekmektedir.
Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.

Yani ürünün ne olduğuna bakılmaksızın, sadece geldiği ülkeye bakılarak sabit vergi uygulanmakta

Bir de KDV mevzuatına bakalım: http://www.gib.gov.tr/index.php?id=830

Ne diyor:

MADDE 1 – (1) Mal teslimleri ile hizmet ifalarına uygulanacak katma değer vergisi oranları;
a) Ekli listelerde yer alanlar hariç olmak üzere, vergiye tabi işlemler için, % 18
b) Ekli (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için, % 1
c) Ekli (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için, % 8
olarak tespit edilmiştir.

Sizce bu ülkede herhangi bir üründen %20 KDV alınması gibi bir olay söz konusu mu? Değil.
 
Geri
Üst