Humbucker Dip Gürültüsü Yapıyor

Gitarım jackson dk2. Manyetik dizilimi hss.

Amfide noise gate olduğu için daha önce fark etmemiştim fakat kapatınca fark ettim ki single manyetiklerde 0 dip gürültüsü var ama humbuckera geçince dip gürültüsü başlıyor. Benim bildiğim ve yaşadığım single gürültü yapar humbucker sessizdir. Ayrıca gürültüde biraz feedback tarzı ses geliyor. O ses teli kapattıktan sonra anlık olarak geliyor ve rahatsız ediyor.

Ortada bir sorun mu var? Varsa nerde olabilir?
 
Bu tarz bir problemi daha önce yaşamıştım. Komple elektronik devreyi kontol etmiştim falan ama sorun bazen gitardada olmuyor. Tabi bu sadece yaklaşım.
Pozisyon itibariyle zaten diğerlerine göre fazla dipses yapması normal. Ancak o feedback tarzı sesler genel olarak evin topraklamasından kaynaklanıyor. Atıyorum, prosesörü usb'den pc'ye girdiğim zaman inanılmaz dip gürültü oluyordu. Normal fişe taktığımda da, ama bi gün pille denedim ve dip gürültü neredeyse sıfırdı. Bu da gösteriyor ki topraklama sıkıntısı...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evin topraklama sistemi iyi daha önce böyle feedback benzeri ses duymuyordum. S-H gürültü farkını hatırlamıyorum ama. Daha önce de konu açmıştım amfi açık kaldıkça sesi bozuyor diye. Belki amfiden ötürüdür fakat singleda gürültü olmayıp humbuckerda olması gitarda bir sorun var gibi düşündürdü.
 
Geri
Üst