chicken picking tekniği

valla çok güzel bi teknik zakk wylde bi videosunda anlatıyodu bi de zw'nin machinegun man parçasının mtv unplugged versiyonunu youtubedan bi araştırın orda da dımbır dımbır çalıyo chicken picking galiba şarkının başı sonunda yaptığı.. :D
 
Chicken Pickin' genellikle country müzikte kullanılan bir çalış şekli. Yukarıda tartışılanlardan anladığım kadarıyla biraz Rockabilly tarzı ile karıştırılıyor (örneğin Brian Setzer'in stili gibi). Gerçi tüm bu tarzlar arasında, Rockabilly, Bluegrass, Country çok ince bir çizgi var bu bir gerçek.

Aslında Chicken Pickin' oldukça basit, yalnızca penayla yapılan yukarı aşağı vuruşlar srasında, penayla aşağı vuruşlarda (alternate pickng) baş parmağı kullanarak teli susturmak, yukarı doğru yapılan vuruşta ise sesin duyulmasına izin vermek şeklinde özetlenebilir. Sonuçta teli susturduğunuzda tavuk sesine benzer bir ses çıkmalı.

Mark Knopfler ve Albert Lee'nin sololarında duyabilirsiniz. Özellikle Dire Straits, Sultans of Swing'de mesela.

Bol gitarlı günler. Forumdaki herkese iyi seneler.
 
evet ZW ın o videosunu izlemiştim.Arpej gibi bi olay bildiğim kadarıyla.PİMA olayını P sini Pena ile diğerlerini de diğer parmaklarla yapılır (yanlışsam af buyurun)
 
Hemen hemen öyle alleinstime.
Zakk Wylde bu işin ustasıdır, Pride and Glory albümünü dinleyin mutlaka, çok başarılı chicken picking örnekleri var. ama hızlı yapması gerçekten çok zor, ayrıca akustik gitarla temiz yapabilmek için her parmakta birer kilo kas olması lazım :) :)
 
Geri
Üst