Gestapo [Rock] - Ankara

bakın gençsiniz, ilgi çekmeye çalışıyorsunuz, tamam iyi hoş da... şu gestapo ismini kim buldu? Bakın ben musevi bir aileden geliyorum ve günümüzde bir grup gencin toplanıp hitler'in işkence ve imha timinin ismini kendi gruplarına isim olarak seçmeleri beni tarifsiz duygulara sürükledi.nasıl bir aymazlık,nasıl bir cesaret bu sizinkisi?yaptığınız alenen halkı tahrik ve suçtur!bu ülkede tek musevi ben değilim, bu rahatsız edici durumun acilen giderilmesini talep ediyorum.ailemin ve diğer musevilerin bu mezalimden neler çektiğini biliyor musunuz?bilmiyorsanız,kendinize böyle bir ismi seçmeden evvel gidip arşivlere bakmanızı, bir kaç tarih kitabı karıştırmanızı rica ediyorum.eğer sorun en kısa sürede çözülmezse hakkımı yasal yollardan arayacağım
 
faşist olup olmamanız veya söylemlerinizde açık bir ironinin bulunup bulunmaması konu dışıdır."kuyruk acınız..."la başlayan bir cümle kurma gafleti nerede durduğunuzun kanıtı zaten.birinin çıkıp da yasadışı bir terör örgütünün adını(pkk,asala gibi...) grubuna koyması nasıl ki o örgütün şehit ettiği asker yakınlarının kanına dokunur(amaç ne olursa olsun),bu faşist oluşumun adını gruba koymak da zulmü görmüş bir musevi olarak bana dokundu.haksızlık mı benim yaptığım şimdi?
 
birincisi nazi almanyası ve gestaponun yaptığı işleri övmek almanya'da dahi suç kapsamına girer(üzerinde gamalı haç olan bir tişört giydiği için-orada da ironi vardı-fatih akın gözaltına alınmıştı),bir ulus devletin ordusu/timi/bölüğü olmak yapılan katliamları tartışmalarda da yasal zeminde de meşru kılmaz.ikincisi gestapo ülkenin yasal ordusu değildir,ordunun arasına serpiştirilmiş nazi subaylarıdır(zaten almanya da savaştan sonra ordusunu değil gestapoları,ss leri kaldırmıştır).üçüncüsü ortada ne bir tehtid var ne başka bir şey,eğer isim değişmezse yasal yollara başvuracağımı söyledim,özgür bir ülkede kişileri dava etmek de yasalar dahilinde bana tanınmış bir haktır.eğer adalet grubu haklı bulursa,ne mutlu size.son olarak forumu tartışma ortamına çevirip kirletme niyetinde değilim ancak buna niyetin var gibi görünüyor, o nedenle artık bu sayfaya yazdıklarını dikkate almayacağım.iyi geceler
 
Öncelikle selamlar gerçekten yine son derece tatsız bir konuyla karşı karşıyayız.Ne yazıkki grup olarak artık bu konularda tartışmaktan bıktık...
Hiç hak etmediğimiz suçlamalarla karşılaşıyoruz.Öncelikle musevi kökenli bir vatandaş olduğunuzu belirtmişsiniz Musevi kökenli olmasanızda insanlar emin olun orada Yahudilere yapılan olaylara nefretle bakıyorlar aynen bizim baktığımız gibi.Bu ismi koyarken emin olun işin bu boyutlara gelebileceğini hiç düşünememiştik.Ayrıca bir kaç tarih kitabı okuyun demişsiniz 4 senedir uluslararası ilişkiler bölümünde okuyorum bu sene de mezun olup master yapmayı planlıyorum yani bu konu hakkında yeteri kadar bilgiliyim....
Bu ismi koyarken öncelikli olarak bu ismin temsil ettiği bütün değerlere olan bir tepki olarak koymuştuk çünkü 7 sene son derece disiplinli bir anadolu lisesinde eğitim görmüştük tepkimiz tamamen bunaydı gömleğimiz dışarı çıkınca uyarı alırdık küpe takınca uyarı alırdık okul asınca ertesi gun velilerimiz arnırdı ve bunu gibi bir çok olay yaşamıştık fakat bence yaşadığımız en ilginç olay bir arkadaşımızın maddi imkansızlıklar yüzünden saçının babası tarafından kesilmesi ardından onunla hiç alakası olmayan bir arkadaşımızın da kafasını aynı kısalıkta kestirmesi sonucunda bahsettiim ilk arkadaşımıza bak işte sen insanlara kötü örnel oluyorsun senin yüzünden insanlar saçlarını bu şekilde kestiriyor uyarısı üzerine bu uyarıyı yapan zihne değil şekle önem veren hocamıza ithafen onun çarpık düşüncelerine bir tepki olarak ve bu GESTAPO düşüncesinde olan insanların fikirlerini değiştirmek onların şekle değil zihne önem vermesini tüm kalbimizden dileyerek GESTAPO adını koyduk üzülerek görüyorum ki soykırım gibi bir acıyı çekmiş bir grubun mensubu olmanıza rağmen sizde bir GESTAPO sunuz biz değiliz....ayrıca burada bizi boy hedefi olarak gösterende sizsiniz çünkü adımız belli bulunduğumuz yer belli burada asıl insanları bize karşı tahrik eden sizsiniz.Ve emin olun tüm kalbimle çektiğiniz acıları paylaşıyorum çünkü benim anne tarafımda Bulgar(Ruscuk) göçmenidir orada da ne yazık ki çok acı olaylar yaşanmıştır ve ben bu olayları büyüklerimden dinliyerek büyümüş bir insan olark bana faşist denmesi ciddi anlamda beni tarifsiz acılara sürüklemiştir.
Saygılar.
 
Düzeyli bir açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim. Bu gibi bir ismin seçilmesine gösterdiğim tepki, bilgisizlikten kaynaklı bir seçimin söz konusu olduğunu haksız olarak düşünmemden ötürüydü ki, esas bilgisiz olanın bizzat kendim olduğunun farkına varmamı sağladınız. Özellikle bu gibi konularda insanın haksız çıkması kendisi açısından en olumlu durum oluyor, teşekkür ederim duyarlılığınızdan ötürü.
Yanlış anlaşılmasın, kesinlikle size faşist gibi bir ithamda bulunmadım, yalnızca bu ismin temsil ettikleri üzerine tepkimi bir nebze de 68 kuşağından kalma heyecanımla dile getirdim. Ardındansa yaptığınız gibi bir açıklama yerine durumumu "kuyruk acısı" olarak betimleyen bir beyanatın gelişi gerçekten sabrımı zorlamıştı. Umudum odur ki duyarlılığınızı hiç kaybetmezsiniz, sizin gibi insanların canını sıktığım için derin üzüntü duydum. Yolunuzda başarılar diliyorum, saygılarımla.
 
aaaaaaaaaa ordaaaaaaaaaa :D
Hakaaaan çok özledim seni yaa..Yarın konser walla biliyorsun..Neler yaptın merak ediyorum ama tabi burda anlatma oturup.. :) Bak Gizmo'nun kartını atmayı unutma yanında bana da gönder bir tane oraya yaz..Tamammıı??
Kendine iyi davran ve Allah'a emanet ol arkadaşım.

P.S:burayı özel meselelerim için kullandığım için üzgünümm:)
 
Yeni Sezon




Selamlar, uzun bir aradan sonra buraya tekrardan yazmak gerçekten çok güzel...

Gestapo grubu olarak bu sezonki ilk konserimizi yenilenen playlistimiz ve yeni gitaristimiz Kerem Bodur'la Başkent Üniversitesi Müzik Topluluğu'nun Yolcu Rock Bar'da düzenlediği MüzikT Tanışma Günü'nde veriyoruz.

Sahneye 20:00 gibi çıkacağız, bizden sonra da Tuşe ve Karakedi var.

Görüşmek üzere


NOT: Konsere Başkentli olsun olmasın herkes davetlidir.
 
Evet Kerem, canavar gibi gruplar var bizle beraber. Bu arada sahnenize atlayıp bi hardrock söyleyesim var, iyice içip damlayayım bi :D
Jam session bizden önce olacak, bizim kurulmamız - kalkmamız baya bir zaman aldığı için ama yine bi şekilde damlarız biz ;)

Soyhanım teşekkür ederim(z), işte anca Hakan geldi, gitaristimizle çalıştık biraz geç oldu ama neyse, geçen senelerde tatil yapamamıştık bu sene iyice dinlendik :D Bu arada geçen senelerde beraber sahne alamadık inşallah bu dönem ortak birşeyler yapma fırsatı buluruz. Bide göremedim uzun zamandır, sizin o taraflara işim düşerse uğricam sizi dinlemeye bi ara Amarillo'ya, aklımdasın yani :)
 
Çağdaşcım çok özledim seni ya valla kaç zaman oldu görüşemedik, yolcu da ne güzel bol bol beraberdik :) Bir de bir kahve içemedik hakkaten, sen bir gel, haber ettiğin vakit hemen kahveleri ayarlayacağım :)

Hakancım geçen hafta seni gördüm mutlu oldum canım ya tekrar hoş geldin, özlettin kendini çokca :)

en kısa zamanda görüşmek dileğiyle :)
 
Serkan cumartesi muhakkak geliyosun sensiz jam session olmaz, zaten MT forumundan da yazdım :) Bak Seyfi de senin geleceğini duyunca - damlıyorum bende dedi, gelmessen kavga çıkartır :D

Çok zevkli olacak eminim jam session.

Bu arada madem Geri döndük! dedik hemen bir son dakika gelişmesi yazalım!

Yarın yani 2 Kasım CUMA gecesi, 22:30 - 01:00 arası ROOT Bar'dayız!

A: Oraya-buraya heryereBekliyoruz efendim :)
B: Oldu
A: :D
 
Geri
Üst