the exit

Grubu THE EXIT olarak 2001 yılında Uşak'ta kurduk. The exit olarak diyoruz çünkü belirli bir dönem başka kişilerle ve isimlerle çalıştık. 2003 yılına kadar ufak çaplı organizasyonlarda sahne aldık.O dönemlerde belirli bir tarzımız yoktu, bir cover grubuyduyduk. Guns'n Roses, Ac-Dc, Metallica gibi bir çok grubun coverını yaptık. Fakat yapmak istediğimiz müzikle yaptığımız müzik çok farklıydı. Bundan dolayı bu üç yıllık sürede stüdyo çalışmalarına ve bireysel çalışmalara yoğunlaştık. 2004 yılında grubun tarzını tam manasıyla oluşturmak, beste çalışmalarını hızlandırmak ve kendi bütçemizi oluşturmak amacıyla Procell Müzik adlı kendi stüdyomuzu kurduk.

İsme gelince, 'the exit' ismini bulmak için hiç uğraşmadık. Hatta uzun bir süre bireysel gelişim için çalıştık, stüdyolarda günlerimizi geçirdik, diğer amatör gruplar gibi bir isim bulalım, ve bir an önce kendimizi gösterelim çabası olmadı bizde. Uşak'ta yaşıyorduk, yaptığımız tarzı çalabileceğimiz, insanlara sunabileceğimiz bir mekan yoktu.Ve çevremizdeki bütün gitaristlerin, hatta müzisyenlerin 'piyasa' diye tabir ettiğimiz tarzı yapmasından, ve insanların bunu sevmesinden bunalmıştık. Birgün otururken, bir gün gelecek ve insanları bu kötü ve yavan müzikten kurtaracağız dedik, insanlar bu bataktan 'çıkacak ve biz çıkaracağız' dedik.Grubun ismi 'çıkış' olabilirmi diye bir soru gündeme geldi, bu hepimizin kafasına yattı. Daha sonra ise ingilizce olmasına karar verdik, fakat bu herhangi bir çıkış değildi, bizim ve insanların çıkışı olsun, yani özel bir çıkış olsun diye 'the exit' ismini koyduk grubumuza. İnsanlar neden ingilizce diye sordu bize, sonuçta şarkılarımız Türkçe, sebep ortada 'sebep yok'. Gerçekten sebebini bilmiyoruz.
Tarzımıza gelirsek; Rock Müziğin günümüzde bi çok dalı var artık. Hemen her grupta bir şekilde bu dalların altında anılıyor. The Exit' in müzik tarzı da thrash metal'e yakındır diyebiliriz. Fakat 'The Exit tamamiyle thrash metal' grubudur dersek te yanlış olur. Müziğimizin içinde hard-rock ,heavy metal ögeleri bulunmakta. Hatta bazen enstrumanlarımız tamamen doğu müziğine ve ezgilerine kayıyor. The Exit olarak kendine özgü bir müzik tarzı ortaya koyma çabasındayız.Ve şuanda bunu yaptığımıza inanıyoruz.

Sahne aldığımız yerlere gelirsek; Uşak Ulusal Amatör Rock Festivali-1'i organize ettik ve sahne aldık, yaşadığımız şehirde canlı müzik yapabilceğimiz bir mekan yok. Aslında bir bar da canlı müzik yapmaya da karşıyız, çünkü bütün bar programlarımızda vucudumuzdaki enerji yok oldu hep, bu yüzden sadece konserlere çıkmaya özen gösteriyoruz. Projelerimiz genellikle şehir dışına endeksli.


-------------------------------------------------------


DEMO ÇALIŞMAMIZ SOÐUK-MADENİ MEKANİK SONUNDA SİZLERLE... DAÐITIMA BAŞLANDI...

sitemiz yeni arayüzü ile yayında... www.gruptheexit.com

şimdilik sadece güneş tutulması isimli şarkımızı download edebileceksiniz...(multimedya bölümünden)

demomuzu sahip olmak istiyorsanız bizimle mail yoluyla irtibata geçebilirsiniz...uşak içi procell müzik'ten temin edebilirsiniz.

smm_site.jpg
 
Geri
Üst