Malatya'da Dolandırıcılık Olayı (emre Çam),yardım..

Arkadaşlar böyle bir konuyla rahatsızlık vermekten hiç memnun değilim fakat umuyorum ki burda yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır,bir arkadaşın referansı ile Malatya'da paşaköşkü'nde yaşayan Emre Çam isimli arkadaşa gitar ve pedal gönderdik ödemesi gereken tutar 2750 tl ve parayı gitarı aldıktan 5 gün sonra ödeyebileceğini söyledi,bizde
okadar bekleyemeyeceğimizi söyleyince bir arkadaşım var gitarı almak istiyor ona veriyim ozaman o paranızı yatırsın falan gibi bişeyler söyledi,bizde tamam dedik fakat mustafa denen eleman gitarı alıp parayı yatırmadı..o arada gitar için sahibindene ilan koymuşlar 3000 liradan satıp kar etmek amaçlı.Emre isimli arkadaşta onun yanına 3 kez gidip gitarı geri al dememe rağmen geri almadan parayı yatırcakmış falan diyerek yanından ayrıldı ama eleman yine hiçbirşey yollamadı..aradan 10 günden fazla geçti mustafa denilen şahsiyet telefonunu kullanım dışı yaptı emre denen arkadaşta olayın benle alakası yok falan diye saçmalamakta..

Durumu avukata bildirerek suç duyurusunda bulundum,ama bu süreç oldukça uzun sürecek gibi..Malatya'da
oturan bu adamı tanıyan bilen arkadaşlardan yada ben gider bununla uğraşırım diyen arkadaşlardan yardım bekliyorum,bu tarz dolandırıcılardan dolayı insanların birbirine güveni kalmıyor,yardımcı olabilecek arkadaşlara resim ve adres bilgisi verebilirim..ve yardımcı olmaları durumunda karşılıksız kalmayacağımı bilmenizi isterim..

Değerli zamanınızı çaldığım için kusura bakmayın,okuduğunuz için teşekkürler..
 
Gecmis olsun. Babamin basina gelen gorev basindaki memura darp davasinin bile 5 senedir surdugunu dusunursek sizlere sabir bilemekten baska elime birsey gelmiyor. Bol sanslar
 
sercanust çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede gitarınıza kavuşursunuz. Yalnız olay beni çok sinirlendirdi. Adamların bir kişiyi mağdur edip davalık mahkemelik olmalarının sebebi ceplerine 250 tl para sokabilmek.( tabi 3-5 gün içinde satmayı başarabilirlerse ) Satamadıklarında da bu şahsı oyalayıp mağduriyetini artıracaklar. İnsanımızın gözünün bu kadar dönmüş olması kabul edilebilir birşey değil. Memlekette savaş yok kıtlık yok.Herkesin durumu iyi olmayabilir belki ama kimse durumunu çalıp çırpmayla düzeltecek değil.
 
Geçmiş olsun. Hocam gitarınız ve ekipmanlarınızın fotoğraflarını da buraya eklerseniz en azından karşımıza çıkarsa bir yerde, size iletiriz;)
 
savaş olsa kıtlık olsa bir ne olur düşün yani.. şimdiden ayakta seviyorlar insanı ya o zaman... bu ülkeden nefret etme terketme vs gibi başlıklar vardı ekşisözlükte hiç de haksız sayılmazlar. geçmiş olsun iş artık davalık bu noktadan sonra çözülecekse de anca adliyede çözülür.
 
Bence daha kolay çözülür. Para olayı değil çünkü bu. Direk hırsızlık. Çabuk ispatlayacağınız bir şey. Diğer para kaptırma olayları gibi olacağını sanmıyorum. Hatta biraz dişinizi gösterirseniz geri bile yollayabilirler....
 
Biraz da insanların mesafe gözünü korkutacağını biliyorlar. şimdi bu arkadaş adrese kargo yaptı binse gitse alsa polisi yanına (mümkünmü bu bilmiyorum) elemanın kapısını çalsa gitarın sahibini görünce mutlaka o kişi de geri adım atacaktır.

Buna konu dışı bir örnek vermek istiyorum okumayabilirsiniz.
Yazın bir telefon sapığı dadandı. Arıyor mesaj atıyor. Konuşmak istiyormuş. Arama diyorum kızıyorum , tınn . Bi akşam belkide 1 saat konuştum adamla. Askermiş doğuda(güyya) çok sıkıyormuş canı.Söz verdi aramayacağına ,sileceğine numaramı. Adama dedim ki bu konuşmayı yapıp da sileceğine söz vermesen yarın savcılığa gidiyordum. Verdiği cevap demek istediğim noktayı gösteriyor: Yapma ya dedi. Eğer ben senin gerçekten dava açacağını bilseydim aramayı bırakırdım. Hep arıyorum insanları böyle tehdit ediyorlar kimsenin dava açtığı yok insanlar artık üşengeç dedi bana.

Artık pişkinlik ,yüzsüzlük dizboyu.Biliyorum güç ile yaptırım uygulamak bu devirde hele ki adamın memleketinde zor ama birşeyler yapılmadığı takdirde yaptığı yanına kar kalıyor şerefsizlerin, ondan böyle çoğalıyorlar.Kendi memleketimde olsa inanın giderim kapısına.Bazı konularda eski kanun yada kuralları doğru bulmamak elde değil. Günümüzde dava düşerken o zamanlarda adamın eli yere düşüveriyordu hırsızlık yaptığında. Caydırıcık faktörü zayıf günümüzde
 
Sayın sercanust sizi forumda uzun sürelerdir görürüm, saygısızlık etmekte istemem.

Ancak ben mi yanlış anlıyorum yoksa siz 2750 TL'lik ekipmanı, başka bir şehre, kişiyi tanımadan ve ödemeyi almadan mı gönderdiniz?

Eğer ben yanlış anlıyorsam sorun yok. Lakin durum yazdığım gibi ise cidden diyecek bir şey bulamıyorum...

Geçmiş olsun.
 
Buradan bir şey çıkmaz kolay kolay.. Geçmiş olsun..

Süreç şu şekilde işler, Avukatınız '' dolandırıldığınıza '' dair suç duyurusunda bulunur ( ki bunu herhangi bir karakola gidip sizde yapabilirsiniz. ). Sonra, şahıslar ifade vermeleri için karakola çağırılırlar. Burada ifade verirler,( ki bu kısım önemli ifadelerinde biz parayı elden ödedik, takas yaptık vs gibi ifadeler verirse işiniz cidden çıkmazda demektir. ) bu ifadeler doğrultusunda avukatınız dosya masrafları ile dava açar veyahut olası bir itiraf durumunda savcılık dava açar veyahut adamlar ürünü size geri iade eder ve olay tatlıya bağlanır..

Son seçenek hariç, şahıslar mahkemeye çıkartılsalar bile ki suçlu bulunma ihtimalleri çok düşük zira artık yalan söylemek '' erdem '' olarak görülüyor ve insanlar şereflerini kaybetmiş durumdalar, mahkeme deki ifadelerinde elden para ödedik dediklerinde aksini ispatlamanız çok zor, herhangi bir hüküm giyeceklerini sanmıyorum..

Kısaca toparlamak gerekirse, yapmışsınız bir hata, bir şekilde ürünü veyahut kurtarabildiğiniz kadar parayı kurtarmaya bakın.

Alışverişlerinizde paypal veyahut kredi kartı kullanın. Kredi kartı veyahut paypal kullandığınızda, alıcı veyahut satıcı da olsanız talimatla para transferini engelleyebilirsiniz. Hele paypal gerçekten profosyonel bu konularda şikayetinizi haklı bulduklarında karşı taraf parayı çekmiş bile olsa size paranızı geri ödüyor ve karşı tarafa eksi bakiye olarak yazıyor..

Geçmiş olsun..
 
Büyük geçmiş bence bu işin peşini bırakmayın ve hatta gitarın ilanı olsada birisi buluşma yeri ayarlasa ve o yere tandıgın bir polis ile gitse ozaman işiniz daha cabuk çözülebilir belki
tekrardan geçmiş olsun umarım en kısa sürede gitarınız yada paranız elinize gecer
 
Geri
Üst