Şehirler Arası Otobüslerde Gitar Taşımak

Dostum ben hem gigbag hem softcase' ile götürdüm. Cam kenarına oturdugunda cama daya gitarı yanında bacakların oluyor zaten. O şekilde gidiyor. Bagaja versen de araya sıkıştırıyorlar kargo gibi yine sorun olmuyor ama risk var. Senle camdan dışarıyı izleyerek gitmesi en mantıklısı.
 
gitarla beraber metro firmasinin otobuslerine sakin binme asiri dar koltuklar
hayatimin en kotu yolculugunu yasamistim istanbul-ankara arasi gitar tasiycam diye :)
 
15 yıldır İzmir - Ankara arası yüz bin zibilyon km yol gittim geldim. Halen de devam ediyorum. Her seferinde, istisnasız her seferinde yanımda gitarım mevcuttu. Tek koltuklu otobüslerin henüz mevcut olmadığı veya yeni yeni türediği dönemlerden beri bu enstrümanlı seferilik durumuna tabiyim. Genelde bagaja vermemeyi tercih ettim. Hardcase kullanmaya çok geç başladığımdan o güveni kendimde bulamadım.

Yanım doluyken, cam kenarında veya koridordayken, hemen her koltukta yolculuk yaptım. Pamukkale, varan, kamilkoç, nilüfer ve İzmir seyahat firmalarının her biriyle en az 10'ar kez gittim geldim. Asla sorun çıkaran bir firma olmadı. Uzun süre RR kasa gitarlar kullandım. Haliyle gigbag içerisinde bile olsa normalden daha büyük ve geniş yapılı softcase/gigbag leri tercih etmek zorunda kaldım. Boyum 1.84 buna rağmen aşırı rahatsız geçen tek bir yolculuğum olmadı.

Bir öneri; molalarda gitarı otobüste bırakma. İşemeye dahi insem hep sırtımdaydı. Bir seferinde bıraktım, döndüğümde muavin kılıfı kenarından açmış ufak ufak kurcalıyordu. Bildiğin merak etmiş abimiz içinde ne olduğunu. Kamilkoç firmasında başıma geldi bu.
 
şimdi eski konuyu yukarıya taşımış olacağım ama bunu sormak zorundayım. İzmirden Antalyaya pamukyol ile gideceğim. Yanımda gigbagleriyle beraber bir bas bir tane de elektro götürmem gerekiyor. Bunları bagaja koysam gitarlara birşey olur mu?

Antalyadan İzmire gelirken bas gitarla gelmiştim, gitarı içeriye almıştım. Muavin aslında arabanın içinde eşya taşımanın yasa gereği yasak olduğun söyleyip, gitarın da daha güvenli olacağını söyleyerek gitarı en arka koltuğun arkasına koymuştu. Yoksa bagaja koymayıp, muavinden rica edip, gitarları er arka koltuğun arkasına mı koymalıyım?

Bir de üçüncü seçenek olarak gitarları kargo ile göndermek var. Onun hakkında da bilgi verebilir misiniz?
 
Ben yanımda gitar da taşıyacaksam ya Kamil Koç'un rahat hat tekli koltuğundan bilet alıyorum genişliği sebebiyle. Böylece gitarı rahatca bacaklarımın arasında tutup getirebiliyorum. Ya da en arkadan bilet alıp arkaya koyuyorum.
 
Geri
Üst