Uyku Felci

Estella yukarda bahsetti karabasan deniliyor diye ve sonra fth tarafindan din'e cevrildi yine konu ama sen buraya yazilan herseyi degil sadece laf kalabaligi yapmak icin satasmayi sectigin bir kac kisinin yazilarini okuyosan o benim sorunum degil!
 
ya tam olarak forumu okumadım ben.
bende şöyle bir sorun var. ve özellikle son zamanlarda çok olmaya başladı. birçok insanın karabasan diye tabir ettiği bir duygu vardır. benim üstüme hiç böyle bi yaratık falan gelmedi. ama karabasan görenlerin anlattıkları her şeyi yaşıyorum son günlerde(dilim falan tutuluyo, konuşamıyorum kıpırdayamıyorum falan). ve de en en en kötüsü çok feci bir çınlama duyuyorum beni çileden çıkaran şey bu. rüyalarım bazen normal bazen kabus şeklinde oluyor çoğu zaman bi "şey" geliyor rüyamda(insana benziyor ama tam olarak hiç göremedim) ama çınlama çok fazla oluyor. en son rüyamda anneme soruyordum bu bir rüya mı diye. çünkü ara sıra çınlamanın geleceğini anlayabiliyorum ama uyanamıyorum. size söylemeliyim ki bu çınlama dediğim şey çok berbat bişey. berbatların en berbatı. bu çınlama hakkında bana yardım edebilecek olan var mı?! artık kendimden şüphe etmeye başlıyorum. acaba bu br rüya mı yine o çınlama gelecek mi diye!?
 
Kesinlikle bir uzmana git, ve yaşadıklarını detay atlamadan anlat. Psikolojik mi yoksa fizyolojik kökenli mi olduğunu öğrenmeden pek birşey yapabileceğini sanmıyorum.
 
abi karabasandır uyku felcidir fln.bunlar piskolojik durumlara bağlı.birazda yiyip içtiklerinize.daha cok içtiklerinize tabii.madde kullanımında artış yapanlarda görülüyo çoğu zaman..vücudunuzun fizyolojik durumuna bağlı yanii birazda.
 
Abi lütfen bir karabasan gelip ellerinizi ayaklarınızı tutup ağzınızı kapatmıyor... Bir rüya sadece ve kötü bir rüya. Ya benim uyku felcimde zaten yaratık falan yoktu, yatakta yatıyordum ve kalkmaya çalışıyordum, ne sesim çıkıyordu ne de hareket edebiliyordum. 2 senedir ilk defa oldu, 2 gün art arda oldu.

Sebebi uykusuzluk. 5 gün boyunca 4te yatıp 7de kalktım, sonrasında uyku felci cereyan etti. Uzun zamandır rüyalarımı hatırlayamamama rağmen uyku felci geçirdim. Yaradı aslında, mis gibi rüya görmeye başladım (ne alakaysa). 3. gün 12 saat uyuyunca bir daha uyku felci geçirmedim. :LOL:

Sürekli oluyorsa kesinlikle psikolojik yardım alman gerekir. Vardır bir sebebi, uykusuzluk kadar basit olmayabilir diyeyim.
 
Öncelikle bu başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim.. Çünkü bu sorunu yaşayan hiçbir arkadaşım yoktu çevremde şimdi yazılarını okuyunca derdime ortak hissettim..
Uyku felci genel olarak söylediğinize göre arada sırada gelen birşey.. Ancak benim şöyle bir durumum var bilmem aranızda yaşayan varmı ben sırt üstü yattığım zaman kesinlikle yakalanıyorum uyku felcine.. Ancak yüz üstü yattığım zamanda ise hiç olmuyor.. Zaten yıllardır bu böyle ve artık alıştım yüz üstü yatmaya.. Benimkisi sanırım hastalık boyutunda arada sırada cesaret edip sırt üstü uyumaya çalışıyorum tam uykuya dalıcakken yine yakalanıyorum.. Sanırım hayatım boyunca yüz üstü yatmaya mecburum..

Onun haricinde bir arkadaş çınlamadan bahsetmiş evet banada devamlı olan birşey o çınlama sesi o kadar yüksekki beynim çatlıyacak gibi oluyor.. Ancak ses dışarıdan gelmediği için kulak zarını patlatıcak kadar yükesek diyemiyorum.. Buda enterasan bir durum.. saçma bir gurur meselemi ediyorum yada artık alıştığım içinmidir bilmiyorum pisigoloğa hiç gitmedim ama sanırım gitmem gerek.. Yoksa ilerde hiç uyuyamiyacağım..
 
Bence de, mutlaka bir uzmana görün.

Ayrıca, yüz üstü yatmak bel için çok zararlı, ileriki yaşlarda çok acı çekersin, biliyorum. En azından yan yatmaya alışmalısın. İş işten geçtikten sonra, bir kıymeti kalmaz, uyarayım.
 
Banada hep oluyo ama anlatılardan biraz daha farklı.Bana ilk olduğunda işte kıpırdayamıyorum,konuşamıyorum ondan sonra odamın ampülü kırmızı olmaya başladı ve yastıklar oynamaya ve yorgan beni sarmaya başladı.Biliyorum biraz çılgınca ama....Bakdım konuşmaya kıpırdamaya başladım hemen salona gidip annemle babama anlattım.onlarda ayakların kıbleye doğru yatmışsın ve ben onlara yatmadan önce ezan okunuyodu bende kalkmadım ve ezan bittikten sonra oldu dedim.Onlarda bana gülerek adamı işte böyle kaldırırlar bak senin namaz kılmaya başlaman gerek dediler..Hala anlam veremediğim bir durum bu gördüğüm halisülasyon muydu yoksa gerçekmiydi?
 
karabasan denen şey ,günlük streslerin birikmesi sonucu rüyada oluşan kabusumsu(?) şeyler olarak okumuştum... bende de bir kere oldu..rüyamda karşıdan bir dev bir kuş gibi bişey silüet halinde bana doğru uçuyordu... çığılık atmaya çalışıyosun ama ağzınızdan boğuk birşey haricinde birşey çıkmıyor ,en azından rüyada birşey duyamıyorsunuz gerçekte uykuda bağırıyor olabiirsiniz, sonra soğuk terlerle uyanmıştım... bence stres,uyku yatış pozisyonu ve özellikle aşırı sıcak bunda etkili...

uyku felcini de şu şekilde duymuştum...beyin ,rüyada yapılan hareketlerin dışarı yansımaması için vücudu kilitliyor..basit bir savunma mekanizması..ani uyanışlar veya başka bir durum gelşimesi beyin bu etkiyi kaldırıncaya kadar gerçeklerşirse böyle bir durum yaşanıyor galiba..başıma hiç gelmedi ama duyduğum şey bu
 
aynı problemi bende yaşıyorum. uyku esnasında tüm vücüdün katalepsi(donuk kalmak) gibi hal alması ve o esnada bilincin açık kalmasından kaynaklanıor. tedavisi olduğunu sanmıyorum. hipnotikler vs vs(hatta dahada kötüleştirior). sanırım beyindeki gaba denen işlevle ilgili bir durum. antiepileptik ilaçlar bi nebze işe yarayabilir. depakin ve karbamazepin. hastalık olarak yorumlanmadığında astral projeksiyon denen şeyle de ilişkili. durumun aşamaları var. birincisi karabasan denen hadise. dahada ilerlerse uyku felci. bence en iyi yöntem doğu kültürlerinin meditasyon vs gibi uygulamalarda bulunmak. eğer aura denen şey doruysa uyku felci sanırım aura kaybıyla ilişkili olabilir. aura astral cıkış olduğunda bedenden ayrılan şeydir. şuurun bedenin dışına taşması. eğer bu olay kişide olursa büyük bir rahatlama huzur yaşanır. rüyadan farklı bişeydir. çünkü şuur gerçek mekanın içinde gezer. abartıp gezegenlere yolculuk yaptığını söleyenler bile var. son olarak şunu belirtmeliyim bu tür konularda bilim salt gerçeklik deildir. bilim araçtır. diğer olguları göz ardı edemeyiz..
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
böyle bir durumla karşılaşınca ilk önce ayak parmaklarınızı hareket ettirmeye çalışın çunku ayak parmakları vucuttaki bir takım sinir merkezi gibidir. ayak parmaklarınızı harekete ettirebilirseniz vucudunuzdaki diğer sinirlerde açılır ve tüm vucudunuzu hareket ettirebilirsiniz bir de uyumadan önce yemek yemek iyi değildir kalbi zorlayabilir bu da uykuda çeşitli nefes alma problemlerine sebebiyet verebilir özellikle sıcak havalarda
 
buzz demiş ki:
böyle bir durumla karşılaşınca ilk önce ayak parmaklarınızı hareket ettirmeye çalışın çunku ayak parmakları vucuttaki bir takım sinir merkezi gibidir. ayak parmaklarınızı harekete ettirebilirseniz vucudunuzdaki diğer sinirlerde açılır ve tüm vucudunuzu hareket ettirebilirsiniz bir de uyumadan önce yemek yemek iyi değildir kalbi zorlayabilir bu da uykuda çeşitli nefes alma problemlerine sebebiyet verebilir özellikle sıcak havalarda


kesinlikle katılıyorum.. Ancak o anki can havliyle odaklanma sorunu yaşabilirsiniz.. İlk başlarda bende ne yapacağımı bilemiyordum ve herhangibir odak kuramıyordum.. Ancak hareketsiz bir biçimde yaşanan can havlide farklı bir trajedi.. Ve insanı psikolojik olarak inanılmaz bir baskı altına olan o birkaç saniyelik olay sanki birkaç gün gibi geçiyor.. Ben sık sık yaşayan birisiyim ve artık bende uyku felcinin geçirdiğim ilk dönemlerdeki kadar heyecanı kalmadı hayatımın bir parçası olarak kabullendim.. Ve kullandığım yöntemlerin ilki ayak baş parmağımı kıpırdatmak diyebilirim.. Yalnız odaklanma gerektiren birşey.. Tıpkı kill-bill filiminde felci yenme sahnesindeki gibi sadece ayak baş parmağını kıpırdatmak için çaba göstermelisiniz.. Ancak bunu boğulan bir insan gibi çıpınmaya çalışarak başaramazsınız.. Kaslarınız o an her ne kadar gergin olsada kendinizi mümkün olduğunca gevşek tutmaya çalışıp sadece ayak baş parmağınızı oynatmaya çalışın.. Yemek yiyipte yatmakta riski artırır katılıyorum.. Sıcaklarda elbette daha riskli ancak kışın bile yemek yedikten sonra yatmak sakıncalı oluyor..
Bunların haricinde sırtüstü ve yüzüstü yatmak arasında çok çok daha belirgin bir risk artışı var.. yüzüstü yatıldığı taktirde yakalanma riskiniz çok çok azalıyor.. sırtüstü yattığımda bazen haftada birkaç kez yakalanıyorken yüzüstü yattığımda bazen aylarca yakalanmadığım dönemler oluyor.. Tabi tüm bunlar sıkıntılı geçen dönemler bedensel yorgunluklada ilgili.. Her zaman yüzüstü yatamam diyorsanız sıkıntılı olduuğunuz dönemlerde ve bednsel olarak yorgun olduğunuz dönemlerde yüzüstü yatabilirsiniz..
 
ne hastalıklı toplumuz bu sorunu yaşamayanımız yok gibi bişi sanırım.çevremde de bunu yaşayan bi dolu insan var.uyukuyla uyanıklık arası gibi yaşanan kabusumsu berbat bir olay.beyninin içinde çan varmışcasına yayılan uğultuda ayrı bi kötülüğü.bir süredir olmuyor bana çok şükür.ruh haliyle çok alakası olduğuna inanıyorum.yaşayanlarında bir an önce durumu gözden geçirmesi için psikoloğa başvurmasını öneriyorum(:)
 
Uyku felci miymiş onun adı..?

Daniel Gildenlöw'ün bu konuda bir teorisi vardır; uyku ve uyanıklık arasında, kendi deyimi ile "büyülü" bir yer olduğunu savunur, her türlü bilgiye uluşalınıabilecek bir zaman dilimi. Ben bu görüşe katılıyorum. Yaklaşık bir senedir o ya da bu şekilde, değişik şekillerde başıma geldi (gavurların out-of-body-experience dedikleri tip varyasyonları dahil) ve aldığım his, tabii korku ve çaresizlik dışında, gerçekten de orada bir şeylerin olduğu yönünde. Sanki o kadar geniş, o kadar büyük ve dağılmış ki, imkanı yok biraraya getiremeyeceğim, ama ne olduğunu bilmeden ayrılınca da huzursuz olacağım ki bu şekilde de oldu.

Kendi adıma, cevapların o noktada saklı olduğuna, ama beynimizin bunu algılayamayacak kadar zayıf olduğuna inanıyorum. Şayet "inanç" söz konusu olacaksa bu başlıkta, benimki de budur.

Bir de ne zaman uyuduğunuzu bilmeden uyanmayı deneyin :LOL:
 
son zamanlarda sık sık uyku felci yaşamaya başladım üstüne üstük rüya körüde oldum hiç birşey görmüyorum artık rüyamda sağda solda uyuya kalıyorum :D uykunun tadı tuzu kalmadı :? ama temel nedenin stress olduğunu düşünmekteyim
 
Oceanides demiş ki:
Yeter artik bu din, Allah, Kuran muhabbetti her baslikta ya! Konu uyku fleci, Islam dininin ne acikladigi degil!

:arrow:


konu uyku felci,ve açıklanması,gündelik konuşmalarda açıklanması,halk arasında açıklanması,kuranda açıklanması,ne güzel işte herkes her şekilde açıklıyo bu ne şiddet bu celal?zaten kimsenin kimseye imamlık yaptıpıda yok?
 
Geri
Üst