Zombiler

walking dead şubata kadar sezon arası vardı.2.sezonda haklı olarak sıkılıp bırakan varsa 2.sezon finalinden başlayıp devam etmeli.3.sezon şahane gidiyor.
 
Kültleşmiş Romero kurgu ve görsellerine istinaden son yıllarda izleyip gayet başarılı bulduğum filmlerden biri de "the dead" oldu. Hikayesi ve gidişatı hakkında aman sır vermeyeyim denemez, zira türünün örneği filmlerin "post-apocaliptic" dönemlerde geçiyor olması durumu zaten belli bir oranda kurguyu tek yön gidiş formatına hapsediyor. Ki sanıyorum o hapsolmuşluk duygusu bu tür filmleri sevmemize sebep oluyor. En azından benim için böyle. Gerek video oyunları gerekse dizi ve filmler olsun 30 yıllık ömrümde içinde zombi teması olup da sevmediğim bir yapıt olmadı. Her ne kadar başarılı/başarısız olarak nitelendirilsin, birçoğunu bayıla bayıla izledim oynadım vesaire.

Şuradan the dead adlı film kurcalanabilir; http://www.imdb.com/title/tt1386925/ imdb puanı yanıltmasın bir şans verin derim. Afrikalı zombi teması da ürkünç ifrit illet imiş abiler.

Bu arada Brad Pitt reyiz de "Wolrd War Z" adlı zombi temalı bir filmde yer alıyor. TR sınırlarında 21 haziran olarak görünüyor beyaz perde tarihi. Fragmanlar da ufak ufak düşmeye başlamış. Başlıkta bir arkadaş 28 days/weeks later yapımlarındaki "rage infected" zombimsilerin aşırı atletizm durumundan hoşnut kalmadığını dile getirmiş. Bir de bu filmin fragmanlarına bakmakta fayda var. Zira buradaki kamiller birbirleri üzerine yımışarak merdiven köprü vb. bir takım ulaşım yolları buluyorlar. Ohannes demiş bulundum. Merakla bekliyoruz.

World War Z de buradan elleşilebilir; http://www.imdb.com/title/tt0816711/

Şu da fragman olsun:
 
Valla su fragmani bir umutla actim ama once Brad Pitt'i gorup sonra da senaryoyu kavrayinca zombi pastasindan pay kapmak isteyen klasik/klişe bir Hollywood aksiyonu izleyecegimiz gercegine vardim. Butun Hollywood menseili kiyamet/felaket senaryolu filmlerde oldugu uzere ailesini kurtarmak isteyen bir tipik aile babasi bas rolu. Hukumet/ordu ile bagi vardir ve olayin icinde bulur kendini. Veyahut kurtulusu bu kurumlarla olan bağa bağlidir. Bariz klişe iste.
Ha, gene izlerim bu türe olan merakimdan dolayi. Ama ciktigi gun sinemada izleyecek bir baglilik vermedi bana. Anca sonralari olur sanirim.

-kendimi de dahil ederek- zombi filmleri sevenlerin bu filmleri sevme nedenleri yuksek butceli aksiyon izlemek degil, baska bir olmayan gercekligi olmus bir dunyada izleme fantazisini tatmak olsa gerek. O yuzden ne kadar Hollywood filmleri ile aram iyi olsa da benim ozel olarak zevk aldigim 2-3 tarza yonelik bu star aktör/aktris ve klişe bombardimanini yapmalari canımı sıkıyor.
 
walking dead sezon finalinden önceki bölüm.

vay amuğa goyiiiiiiim.merle zeki ama çalışmayan çocukmuş.fena ters köşe yaptı.
 
Walking Dead bildiğin durmakla durmamak arasında gidiyo, üçüncü sezonun başlarında ağzımız açık izliyoduk, bu haftalar resmen pembe dizi gibi bakışmalarla, olayın etrafında dolanmalarla vakit geçirmeye çalışıyolar. Sanki şu on altı bölümü bi şekilde bitirelim, atlatalım, nasıl olursa olsun der gibiler. Pazartesi heyecanla açıyorum diziyi, aynı tas aynı hamam.
 
izlediğim en iyi zombili film resident evil serisiydi, ilk filminden çıkan son filmine kadar ard arda soluksuz izledim. :D
bunun dışında the walking dead var, zombili drama dizisi; hala devam ediyor. zombi makyajlarını çok iyi yapıyorlar ama kafaya bıçak saplamayı çalışmaları lazım, grafik olduğunu hemen anlıyorsun :ROFLMAO: aslında çok fazla da zombili film izlemedim ama en iyileri bunlar benim için (y)
 
Walking Dead ile ilgili olumsuz yorumlara katılıyorum. Nedir bu soap opera kafası bu 3. sezonda anlamadım gitti. 2. sezon için bir ara sıktı diyorduk. Romantik zombi dizisi mi olur falan diyorduk. Bu sezon ilk 2-3 bölüm haricinde komple Brezilya işi oldu artık. Bir 4. sezon gelmezse şaşırmam. Belki de gelmemeli. En azından "evet, bu içerikte bir yapım 3. sezon boyu dünyada seyirci takipçi bulabildi demek ki hala umut var" temalı dair bir ışık olur. Çok daha sert, köşeli yapımlar gelebilir. İnsanların içinde izlerken en ufak umut kırıntısını dahi yavaşça boğarak öldürecek bir şeyler çıkarılabilir. Bu anlamda yine de Walking Dead bir çok kapıyı kırdı geçti diyebilirim kendimce. Ama yeterli değil. Evet ruh hastasıyım, izlediğim izleyeceğim toplam 50 dakikalık bölümlerin her bir tanesinde dikenler kırık camlar üzerinde sürünmekte olduğum hissini yaşamak istiyorum. Bu yüzden korku yapıtlarını seviyoruz. Eğer bir 4. sezon gelecekse komple ekibin bu esra erol kafasından çıkması şart.
 
Aynen, final derin bir nefes aldırdı. Az daha sigara da yaktırıyordu. Önceki mesajımdan utanç duydum bu arada, hahah. Sinsice delilleri yok etmeye çalıştıysam da beceremedim. Yine de coşkunun daha bir kafa göz verileceği bir 4. sezon bekliyorum yahu.
 
Geri
Üst