La Cabronita Telecaster Tv Jones Powertron Plus

3 yıl önce sattığım 72 telecaster thinline ımın matemini halen tutarken sonunda yeniden bir tele alma aşkına tutuldum
icon_smile.gif

Yeni tele arayışlarım MJT guitars ın stoğundaki tek parça relic finish La Cabronita Tele gövdeyi görmemle aşka dönüştü
icon_smile.gif

Gövdeyi heme kaptım Sap olarakta özellikle warmothların profilini beğendiğim için warmoth pro rosewood çelik fret reverse headstock bir sapta sipariş ettim.Gitar tamamlandığında böyle bir canavar ortaya çıkacak.(Photoshop ta birleştirdiğim bir resim
icon_smile.gif
)
j2rsy.jpg

Kafa karıştıran konu ise manyetik şu aşamada Tv Jones manyetikleri inceledim içlerinde bana en iyi hitap edeni Powertron Plus gibi geldi. Billy Gibbons için üretilmiş yüksek çıkışlı Gibson Hot Paff kıvamında bir manyetik olduğu söylenmekte. Grestch Billy Boo larda bu manyetik kullanılıyormuş. Manyetiği kullananlar her yola gelir hatta black metal bile çalınır yorumları yapmışlar. High Gain sever birisi olarak ilk başlarda köprü manyetik yuvasını oydurup duncan 59/custom taktırma düşüncesindeydim ama bu manyetik bütün planlarımı altüst etti.Billy Gibbons'ın çok yüksek gainlerde ince tel ve yumuşak tuşe ile o tonu aldığını düşünürsek manyetik high gaine yatkındır gibi

Ayrıca Tek köprü manyetik kullanacağım ama sap manyetik eksikliği illaki hissedilecektir. Köprü manyetiğe switch ile sap mayetiğe yakın EQ ayarı yapacak bir devre tarzı bir olay mevcut mu?
 
Bahsettigin devre tarzi bir devre acikcasi duymadim, ege boyle bir sey olsaydi ve iyi sonuc verseydi diye farzediyorum, o zaman tek manyetikli bir suru tele - strat cikardi ki bu da maliyetleri dusurur, daha fazla satisa olanak saglardi.

Bahsettigimiz gibi bir devre olsa bile, sap manyetiginin yerini tutabilecegini dusunmuyorum. Lakin farkli konumlardaki manyetiklerin amaci, telin farkli noktalarindaki farkli titresimlerini yakalamaktir diyebiliriz. Tele tarzi kasalarda iki manyetik uzerinden dusunursek, kopru tiz tonlarda Twang havasini iyi vermeye, drivelarda daha toplu olmaya megillidirler. Ayni sekilde sap manyetigi uzerinde tellerin salinimlarinin daha fazla olmasi, bu manyetigin sundugu tonal yelpazenin ortaya cikmasini sagliyor.

Gitar gercekten guzel ama benim gorusum sap manyetiksiz Tele - Strat olmaz. Ha bal gibi de olur ama bana olmaz.

Yani istedigin manyetigi tak ama sapta da bir manyetik olsun derim ben.

Ya da, ille de manyetik gorunmesin dersen, sap manyetigi kismini oydurup, o kismi kapatacak bir pickguard kestirip, pickguardin altina da yuksek cikisli bir manyetik gomersen, Stealth Pickup olayini yapmis olursun ki gitar disardan tek manyetik olarak gorunur.

Aklima gelmisken bunu da yazmis olayim.
 
Manyetik selector burada ne mantıkta çalışıyor? 2 yollu bir selector mü acaba? Vintage wiring ile tone potu full açık veya full kapalı gibi bir modda mı çalışacak?
Bu arada çelik fret seçimi uzun vadede kullanmak için iyi bir seçim olmuş. Reverse headstock olması pek bana hitap etmedi. Tel takarken ters pozisyonda teli gerdirmek için tuneri sıkmak bana işkence gelmekte. Gitar şimdiden güzel görünmekte, eline geçtiğinde orjinal foto ve gitarla bir kayıt koyarsan sevinirim. Hayırlı olsun :D
 
Geri
Üst