Müzik sizin için bir hobi mi yoksa iş mi?

Müzik sizin için bir iş midir yoksa hobi midir?


  • Toplam oy veren
    535
Belki cep harçlığı çıkarmak için iş olarak bakılabilir ama ilerleyen yaşlarda bu cep harçlıkları ile geçinmek zor olabilir...Bu işle uğraşıp da belirli bir yaşam standardını yakalayan az kişi var ve 40 küsür yaşınıza geldiğinizde cep harçlığı ile geçinmek zorunda kalmak pek hoş olmayabilir...
 
arkadaşlar benim bu konuda nacizane fikrim şudur...

türkiye gibi bir ülkede müziği iş olarak yapmaya kalkarsanız ki bahsettiğim rock müzik,aç kalırsınız buna örnek olabilecek birçok müzisyen ve grup vardır.
para kazanmak isterseniz yaptığınız işten taviz vermeniz gerekir ki sonuç olarak bu rock müzik olmaz.manga grubunu örnek olarak ele alabiliriz.rock özünde her türlü kapitalist ve sömürgeci düzene karşıdır.(bu yazdıklarımdan özellikle kapitalist kelimesinden sosyalist olduğum çıkmaz umarım öyle değilim çünkü)ama bu grubu her türlü evrensel şirket organizasyonunda görebiliyoruz(manga grubu alınmasın lütfen ama fikrim bu)

bir yandan da yıllardır hiçbir taviz vermeden müzikteki yollarına devam eden bulutsuzluk özlemini ele alalım.nejat yavaşoğulları mimar,sina koloğlu gazeteci falan filan... benim fikrime göre müzikten taviz vermemelerinin sebebi geçim sıkıntısında olmamaları...

rock müzik içinde hangi tarzı icra ederseniz edin para kazanma düşüncesi işin içine girdiği an yapılan müzik rock sınırlarından çıkıp popüler müziğin çemberine giriveriyor.

yurt dışında da bunun için çok güzel örnekler var ki en güzeli metallicadır.nothing else matters olmasa yada unforgiven olmasa kısacası black albüm olmasa metallica bu kadar ünlü ve zengin olmazdı benim kanaatimce.
neyse kısaca benim bu konuda fikrim rock müzikle uğraşan birinin para kazanabildiği ayrı bir alan varsa ve çok ünlü olmak gibi hayalleri yoksa o kişi müziğini özgürce yapabilir ve de kimbilir nice aşmış müzisyen vardır taviz vermeden yollarına devam eden ve rock n coke da sahne alıp kendini herkese tanıtmayan...
 
Ben bi mühendisim ve eger müzikten para kazanmaya calışsam asıl meslegimde kazandıgımın 40 da birini kazanamam.Bu nedenle müziği kendimi rahatlatmak iş stresinden kurtulmak için yapıyorum.

Olaya bakın yanlız; işten gelip rahatlamak için metal yapan adam :)
 
Müzik her zaman benim için iş oldu.okulu müzik için bıraktım.yaptığım en büyük hata benimle beraber olan insanların benimle beraber aynı mantıkta yaklaşmamaları olmuştur.müzik sizin için bir işse,beraber çalıştığınız insanlar için de iş olmalı.aksi taktirde bir gün tüm uğraştıklarınız başınıza yıkılabilir.
 
bugatay demiş ki:
Müzik her zaman benim için iş oldu.okulu müzik için bıraktım.yaptığım en büyük hata benimle beraber olan insanların benimle beraber aynı mantıkta yaklaşmamaları olmuştur.müzik sizin için bir işse,beraber çalıştığınız insanlar için de iş olmalı.aksi taktirde bir gün tüm uğraştıklarınız başınıza yıkılabilir.

kesinlikle cok haklisin
 
Yaşım nedeniyle müzik şu an benim için hobi maalesef okul nedeniyle 6 aydır çalıyorum ve çok hırslıyım ayrıca çok hevesliyim.Üniversite'ye 1 sene kaldı üni. ye girince meslek olarak değiştirmeyi planlıyorum.. Nasılım? :p
 
Arkadaşlar yine bu tür bir muhabbete Metallica geçmiş, Fakat bence sadece Metallica değil bütün gruplar dunyanın parasını kazanıyor. Artık kendimizi kandırmayı bırakalım. Yani gruptan gitariste hepsi buraya gelip 100 YTL'ye konser veriyorlar. Yani artık Metallica örneğini görmekten sıkıldım ya hepsi diyin yada daha objektif olun sadece Metallica'yı milletin gözüne sokmayın.

Fakat şuda bir gerçek kapitalizm karşısında ele alınır onu yok edecek tek sistem komünizm idi. Yani Rock sadece eğiticidir. Dikkat edin öğretici değil eğitici. O yuzden grupların kazandıkları paraya değil verdikleri mesajlara yaptıkları müziklere bakın. Black Album metal albumdur. Thrash değildir diye metal olmaktan çıkarmayı bırak arkadaş rock bile saymıyor. Neyse bu muhabbet çok uzar.

İnsanlar şöyle diyor. Müzik eğer paran varsa hobindir, paran yoksa işindir. Bana göre tam tersi paran varsa üzerine gidebilirsin. Çünkü günümüz müzik şartları çok pahalı cihazlar içeriyor. Studyo kiraları ortada. O yuzden bence apran varsa ciddi bişiler yapmak daha rahat olur. Ama müziğin yer zamanı yaşı yoktur. Eğer iş hayatın bir düzene girdiyse er geç Müziğin içine dal. Parası yada kariyeri yada hobi olmasına filan bakma. Gir sen keyfine bak. Ulaşabildiğin kadar insana ulaş. O kendine şekil verir. Diye düşünüyorum.
 
benim için iş artık bestelerimizede son derece güveniyorum inş hakkımızda hayırlısı olur.Türkiyede müzikten para kazanılmaz diyen arkadaşlara şunu sölüyorum çalıştıktan çabaladıktan sonra öyle bir olur ki :)
 
bende müziği kendime iş olarak seçtim...konservatuara hazırlanıyorum ve ailemide bu düşünceye alıştırmak hiç kolay olmadı,hatta şu anda da sadece geçiştiriyorlar gerçekten kabullenmiş değiller....ama şöyle bir gerçek var müzikden para kazanmanız hiç bir zaman kesin değil ama imkasız da değil..yani kesinlikle yapılamaz diye bir şey yok bana kalırsa ...sonra herkes müzik yapıyor ama; gerçekten istiyorsanız,cidden çok çaba sarfettiyseniz,cidden farklı bir şeyler yapıyorsanız para kazanırsınız...

bir de yine de şunu bilerek kabullenerek müziği iş olarak seçmekte fayda var ...gerçekten başarılı bir müzisyen olma ihtimalim ve burdan kazandığım parayla geçinebilme ihtimalim ne ise,aç kalma ve başka bir iş de çalışmak zorunda kalarak müzik yapmaya devam etme ihtimalim bunun iki katı kadar ....ama asla yapamam diye bir şey yok .. ;)
 
Forumlardan kızların çekilmesinden sonra olanlar olmuş :) Bana göre iş müziğe aşık olmakla alakalı. Ne tür tarz olursa olsun. Eğer bundan para kazanmak istersek sanırım aşık olursak ancak o olaylarda olabilir ama günümüzde işler değişti elbette. Artık sisteme uymayan her ne olursa olsun müzik, resim, film vb. yok edilmeye çalışılıyor. Ben şahsen önce hobi diyeyim sonra da işe dönüştü zaman zaman para kazandık. Ama işin özü notalara seslere ve enstrümana olan aşk bence.
 
Geri
Üst