Kirmizi

  • Konuyu açan KIRMIZI_BAND
  • Başlangıç tarihi
K

KIRMIZI_BAND

KIRMIZI, İdil Çağatay ve Aslı Polat tarafından 2005 yılında İstanbul'da kuruldu. Grubun kendi adını taşıyan ilk maxi single çalışması 2010 yılında müzik marketlerdeki yerini aldı. Maxi single parçaları olan Veda Etme ve Kırmızı'ya çekilen videolar ile bestelerini daha geniş kitlelere sunmaya başladı.
...
KIRMIZI, 2011’de “Türkiye’nin ilk kadın rock grubu albümü” olan İSYAN’ı İdil Çağatay ve Aslı Polat’ın kurduğu RedRec Müzik etiketiyle piyasaya sundu.
Albümün ilk videosu Hayko Cepkin ile düet yapılan “Çekilin Başımdan”, ikinci video ise “Geri” şarkısına çekildi.

Elveda şarkısına su altında çekilen video klip Şubat 2012'de yayına girdi. Su altında performans sergileyen İdil Çağatay, çekimler öncesinde Balıkadamlar Kulübü dalgıçları eşliğinde eğitim aldı.

KIRMIZI, 2010 yılında Ozzy Osbourne’un kişisel tercihi ile Turkcell Kuruçeşme Arena konserine ön grup olarak seçildi.

Hollanda’da gerçekleşen, Avrupanın büyük kültür festivallerinden Festival Mundial’de sahne almak üzere Türkiye’yi temsilen Tilburg’a davet edildi.

İSYAN albümü yurtdışında da oldukça ilgi gördü. Amerika, Arjantin, Şili, İngiltere radyolarında yayına alındı.

Ozzy Osbourne, Arch Enemy, Haggard, Destruction gibi sanatçı ve gruplarla sahne alan KIRMIZI, Avrupa'nın ünlü organizatörlerinden Fritz Rau'nun projesi olan, Avrupa genelinde 252 profesyonel rock grubunun katıldığı Eurock Marathon 2012’de performans sergileyecek ilk 8 gruptan biri olarak seçilerek The Dandy Warhols ve Nina Hagen'dan önce Türkiye’yi temsilen sahne almaya hak kazandı.

Oryantal Asena ile birlikte "Rock Oryantal ile Buluştu" projesi gerçekleştirildi. Led Zeppelin'in Kashmir parçası yeniden düzenlenerek, doğu batı ezgilerini birleştiren bir show sergilendi.

KIRMIZI, Şubat 2012'de Türkiye'nin en çok sevilen dizilerinden "Yalan Dünya"nın 7.bölümünde performans konuğu olarak yer aldı.

Vokalde ve gitarda İdil Çağatay, davulda Aslı Polat, bas gitarda Ecem Otgucuoğlu, elektro gitarda Fulya Akgün'den oluşan KIRMIZI, adını aldığı karakteri ifade eden şarkı sözleri ve herhangi bir türe bağlı kalmadan oluşturduğu özgün soundu ile iç isyanını dinleyicilerle paylaşıyor.

www.kirmiziband.com
www.facebook.com/kirmiziband
www.youtube.com/kirmiziband
www.twitter.com/kirmiziband
www.myspace.com/kirmiziband
www.reverbnation.com/kirmizibnd
www.soundcloud.com/kirmizi
 

Dosyalar

  • _DSC0639_2_lowres.jpg
    _DSC0639_2_lowres.jpg
    166 KB · Gösterim: 527
Geri
Üst