Amatör-prof. grup ve bireysel olarak müziğe bakış?

Ankarada çevremden gördügüm ve de internetten takip ettigim kadarıyla bir dünya grup kendine eleman bir o kadar adamda kendine grup arıyor. Burdan anlıyoruz ki çok geniş bi potansiyelde insanlar müzik icra etmeye çalışıyorlar uğraşıyorlar (lakin gitarcı çok vokal, klavye yok.). Bütün bu potansiyele rahmen nispeten oturmuş gruplardan kaliteli müzik icra eden sayılı grup var. Bu çelişkili durumuda canlı-müzik olsun çamurdan olsun millet içsin diyen bar sahipleri ve pekde nedinlediğini umursamayan izleyicileri sorumlu tutuyorum. Merak ettiğimse müzikle ugraşan insanlar olarak ister hobi olsun ister ekmek kapısı, bir eleman gruptan; grup elemandan ve müzikten ne bekler?
Türkiyedeki bu noktada bazı yanlışların olduğu barizdir. Halen bundan 10-20 yıl önce yapılan işleri taklit etmeyi bile başaramayan, üretkenlikten aciz müzik camiamızda hangi trendlere kapılmışta böyle olmuş çok merak ediyorum doğrusu. Birşey ürettiğine inanılan rock gruplarımız kaç şarkısı sizi müzikal açıdan tatmin ediyor, sözleri için mi dinliyoruz yoksa müzik içinmi! Sözler içinse neden barlarda yabancı müzik furyası almış yürümüş, müzik içinse neden halen gözümüz 60'larda, 70'lerde, 80'lerde!






Oh bee!
 
baba sen çok darlanmışsın yaaa.milliyetçilik duygularında kabarmış. boşver takılsın millet. hem kim savunabilirki rock müziğe türkçenin ingilizceden daha iyi olabileceğini(burda konuyu saptırıyorum:))
 
Geri
Üst