Alarm! (alternatif punk rock)- İzmir

selamlar ve saygılar pek başarılı,bi o kadar da sempatik müzisyen arkadaşlarımız..
herşeyin aynı olduğu,herkesin aynı olduğu şu monoton izmir (özellikle bornova) canlı müzik ortamında kendi tarzını belirlemiş ve belli bi çizgiyi oturtmuş görünen,kendi güzel bestelerini de çalma azmiyle dikkatleri ve beğenileri de toplayan iyi bi grup imajınız var..
sizi daha sık ve daha da kendi bestelerinizle yoğrulmuş bi repertuarla görmeyi diliorum..
bi arkadaşın yazmış olduğu sempatik tavır eleştirisine yanıt olarak da size benden tek tavsiye:özgün bi tarzınız var,alışık olduğumuz yılışık tiplerden farklı bi duruşunuz var..bozmamaya çalışın..
nokiasupersound'da da başarılar,yegane punk'la bunu hakediosunuz.. :)
 
elephantwoman demiş ki:
selamlar ve saygılar pek başarılı,bi o kadar da sempatik müzisyen arkadaşlarımız..
herşeyin aynı olduğu,herkesin aynı olduğu şu monoton izmir (özellikle bornova) canlı müzik ortamında kendi tarzını belirlemiş ve belli bi çizgiyi oturtmuş görünen,kendi güzel bestelerini de çalma azmiyle dikkatleri ve beğenileri de toplayan iyi bi grup imajınız var..
sizi daha sık ve daha da kendi bestelerinizle yoğrulmuş bi repertuarla görmeyi diliorum..
bi arkadaşın yazmış olduğu sempatik tavır eleştirisine yanıt olarak da size benden tek tavsiye:özgün bi tarzınız var,alışık olduğumuz yılışık tiplerden farklı bi duruşunuz var..bozmamaya çalışın..
nokiasupersound'da da başarılar,yegane punk'la bunu hakediosunuz.. :)

SELAM ARKADAŞLAR!!!
mor yazma`yı da yakında sizlerle sahnede paylaşıcağız...
cumartesi günü hepinizi (kılavikula,yanlış anlama,seni değil) beri bar`a bekleriz...görüşmek üzere...
 
clavicula demiş ki:
punkserkan demiş ki:
neden hep selam arkadaşlar diye başalanıyor cümleye.. büyük bir hayran kitlesine seslenir gibi tuhafıma gidiyo ya, yapmacık.....

SELAM ARKADASLAR!!!

bize bu tip seylerle gelmeyin lutfen. serkan tanidigim en durust ve icinden geldigi gibi davranan insandır. ''yapmacik'' gibi bir yakıstırmayi hakkettigine kesinlikle inanmıyorum. LUTFEN MUZİGİMİZİ ELESTİRİN. bize onerilerde bulunun. eger bir hakaretiniz varsa bunu yuzumuze karsi yapin(umarim bunu kavga gurultuye yormazsınız, bu sadece ettiginiz hakarete inanip inanmadiginizi gosterir) ben bu forumuda bundan sonra bu tip yaklasimlarla kesinlikle muhattap olmayacagimve ayrica sen bu sekilde davranarak bizim grubun ilk sloganını yaratmaktan oteye gidemedin. :D
 
SELAM ARKADAŞLAR(selam arkadaşlar!!!)

hoş bi grup, kaliteli müzik, özellikle punkserkan arkadaşımın sahne performansına hasta olduğumu söylemek istiyorum!insan arada da ritim kaçırmaz mı yaa:)sadece 1 izleme fırsatı buldum "alarm" grubunu repertuar ağırlıklı punk olmakla birlikte arada da alterrock parçaların olması hoşluk katıyr olaya ama parçaların yine de güncellenmesinden yanayım.
 
Bu arada nokiasupersoudta başarılar şarkı süpper
kesin ii bişeyler olacak! :dans

yegane aşk bu deil anlaaaaa!!!
 
SElam arkadaslar ;) (hehe bayiliyorum bunu yazmaya)
tesekkurler arkadaslar ilginize.Valla yeganepunk a bende cok guveniorum isallah bisiler olur.Ama olmassa da cok uzulmem cunku bu bizi asla yildirmaz
daha cok bestemiz var alahimiza cok sukur:D..bu cok önemli bisiler uretebilio olmak...! bi cok bestemizide programlarda calmak istiyoruz..hatta bana kalirsa hep bestemizi calsak ne guzel olur.(offf offff bi ic cekmek geldi pardon:) valla repartuar konusuna hic bulasmayalim arkadaslar ben gayet eyleniyorum(cunku caldigimiz sarkilar cok hareketli hihihi) icimizden ne gecerse onu calcas hep böle olcak..!az cok tarzimizi ogrendiniz sarki onerileri de yapabilirsiniz..tesekkurler saygilar :roll:
 
o zaman benim acizane(dinleyelim coşalım) şarkı önerilerim!
SR-71-Right Now, Simple Plan Happy Together, Wizo-Girls Wanna Have Fun/All That She Wants, A New Found Glory-Back That Ass Up, Social Distortion-Tainted Love
şimdilik bu kadar ilginize...
 
himss istekler guzel ;) Suan Simple plan den shut up calios, bide welcome to my life'i yapmayi dusunuyoduk! Social Distortion eglenceli bi grup onlardan da mutlaka calicas bi tane.Bir de The offspring eklices iki tane can't get my head around you(son album siplinter'dan) ile why don't you get a job.Ama istekleri göz onunde bulunduracagiz tabiki calabildiklerimizi calmaya caliscas ok.. tesekkurler saygilar.. ;)
 
herkesler isteklerde bulunurda ben kalırmıyım benim başım kelmi alla alla :dans işte benimkiler :

- Mor yazma
- Kapiş
- Görmedim...bunlar şimdilik bildiklerimiz ortalıkta dinlediklerimiz...varsa kalanlarda ellerinizden öper...

repertuarınız zaten eğlenceli ve güzel şu anki haliyle, yenilemek de güzel ama sizden beste duymak isteyenler de alarm+ :zipla veriyor arkadaşlar....
 
sevgili gunluk!!

gecen hafta Kanada'dan gelen Matt adında bi arkadasa İzmir'de rehberlik etme fırsatım oldu. Matt kendi ulkesinde cok unlu olmak uzere olan ''Think About Life'' adlı bir grupta davul calıyor. ve yine Avrupa ve Amerika'da bolca begeni toplamıs olan Wolf Parade ve The Arcade Fire adlı grupların elemanlarıyla da tanısıyor. berber turluyo vs..

kendisi bir sure İstanbul ve İzmir'deki muzik ortamlarını kurcaladıktan sonra ilginc birkac tespitte bulundu:

1- sizin ne kadar cok cover grubunuz var. soyledigine gore: kanadada bir cover grubu olmak yeteneksiz, beste yapmaktan aciz grupların yaptıgı işmiş. cover grupları hic bi sekilde saygı gormezmiş.

2- cover gruplarında calan muzisyenlerin fazlasıyla yetenekli oldugu. yukarıda da belirttigim gibi cover yapma olayını aşmıs, artık kendi besteleriyle kendi urunleriyle ugrasması gereken muzisyenlerin cover yapmak zorunda olmasını sasırtıcı bulması.

3- Turkiye'de neden bu kadar az turkce rock grubu hatta albumu olması. ve neden insanların neden bu kadar az album tukettigi.

4- ve ulkem barlarının neden beste gruplarına hic destek cıkmadıgı.

ben hicbir sekilde kimseyi asagılamak yada yuceltmek niyetinde degilim. ve bu mesaj oncelikle oz elestiri amacı tasımaktadır. ama Turkiye'de rock muzik basaramıyor. saz kullanan gruplar neden saz kullandıklarını dogru duzgun acıklayamıyorlar. bazıları cıkıp ''rock muzik bizim kulturumuzde yok, o yuzden onlar gibi yapmak zorundayız'' diyor. ama bence bizim asıl sorunhumuz neyi tuketecegimizi bilmemek.

şimdi ben grubumla bar da duman da coverlıyorum. bu durumla ilgili bi sorunum da yok. cunki severim duman. fakat biz dumanın son albumunden bir sarkı coverladıgımızda bazı kimselerin (duman duman diye kıcını yırtmakta olan bazılarının) yeni albumu bilmememeleri bana dokunuyor. cunku almamıslar, dinlememişler. ama neden almamıslar. cunku ogrenciymişler paraları yokmus. yalan!!! paran yoksa o barda ne işin var!! o aksam ictigin iki biranın parasıyla gidip kendine bi turkce roc cd si al.

cilekes diye tutturuyorlar. kac sarkısını biliyorsun cilekesin. sadece tv de gordugun Y.O.K. o kadar. ben sana o sarkıdan baskasını calınca neden bilmiyorsun? onu da bil!! git al ve dinle!! bizi rahat bırak ki muzik yapalım.

adam gelmiş bize diyor ki ''no woman no cry'' calın. tamam bob marley ile bi alıp veremedigim yok. ama alarm+ grubunun tarzı reggae degil ki. bakın cok kilit bi kelime. TARZ!!!!. sonra biz diyoruz ''yok repertuarda'', ''bizim tarzımız degil'' diyoruz. adam biz '' siz ne bicim muzisyensiniz'' diyor. ne dersin ki şimdi buna.

bob marley calmak mı beni iyi muzisyen yapar?

yoksa, bob marley kadar ii sarkı yapmak mı?

biz alarm+ olarak bunu zamanla asmaya calısacagız. urun koyacagız ortaya. ve asla bir cover grubu olmakla gurur duymaycak rockstar havalarına girmeyecegiz. umarım muzik sever ve muzisyen arkadaslarımız da bu dava da bize katılırlar.

bu mesajda yaptıgım butun tespitler ve onermeler tartısmaya acıktır. cogunlukla oz elestiri icermektedir. fakat tartısmanın dozunu kacıranlarla asla muhattap olamayacagımı da bastan belirtmek isterim.
 
bi şarkıyı coverlamak da bence bi iştir!yeni bi düzenlemeyle kendi TARZınla şarkıya çok farklı bi boyut katabilirsin. Bence çalınan parçanın ne olduğu deil kalitesi önemlii...
bara gelenlerin çoğunun gerçekten rock dinlemek için geldiğine inanmıyorm benimde en sinir olduğum konu buu gelen insanlar sadece bizi eğlendir diolar ne çaldığın nassı çaldığın çok önemli diil! bu zihniyetteki bi insanın mesela sizin tarzınızı anlamasını beklemem tabiiki de bob marley çal bize der(senelerdir çalıyo zaten)ewt zor bi durum ama sizi ve sizin gibi gerçekten üretmek ve ii bi şeyler yapmak isteyen grupları destekleyenler warr!!!
 
tabiki var canım arkadaşım...arz talep meselesi sonuçta....ama bu meselenin orta yerine idealler ve canı yürekten söylendiğine inandığımız sözler giriyorsa takdir etmek lazım o zaman...hatta bununla kalmayıp destek vermekte...alarm+ yı uzun zamandır takip ediyorum fakat ilk defa bi söz etmek gerekti....gerçekten güzel bişeyler ortaya çıkıyo yaptıklarınızdan arkadaşlar ve tebrikler çok çok...bu çizgiden ayrılmamanız dileğiyle......
 
heheeeeeyt sonunda galip can'ı da delirttiniz...simdi galipcim kanadalı arkadaşının 4 görüşüne de içtenlikle katıldığımı söyleyeyim öncelikle.bu anlamda ise türkiye'de çok sağlam işler yapan grupların olduğunu düşünüyorum bi ek olarak.yani türkçe rock bu ülkede sadece bilinen bazı grupların tekelinde olan bir şey değildir.isteyen istediği şarkıyı yapar ve bunu sergiler..önemli olan yaptığın işin kalitesidir.bu ise iyi ve kötüyü birbirinden ayırdedebilecek düzeyde geniş ve objektif bir müzik kültürüne ve altyapısına bağlıdır.yani ülkem özelinde açık söyliim şu anda duman, athena , mor ve ötesi gibi geniş bir dinleyici kitlesine sahip grupların yaptıkları işler beni etkilemiyo ve onun ötesinde tatmin etmiyor.çünkü bu gruplar eger güzel bir müzikal altyapılı parça yapıyolarsa hemen sacma salak aşktı, ayrılıktı, sevgiydi terkedilmeydi ya da bilmemne orijinli şarkı sözleri döşemekteler bunlara..(yaşadığımız arabeskimsi pop çağı kültürünün bi parçası olsa gerek bu durum).

günümüzde türkiye'de ki rock müziğin önünü tıkayan ana etkenlerden birisidir bu anlamda bu tespit bence..ha iyi işler yapılmıyo mu tabii ki yapılıyor..merak eden arkadaşların baba zula ve replikas'ın müziğini araştırmasını öneririm başka da bir şey demem...sevgiyle kalın...
 
selamlar...

Galip`in söylediklerine tamamen katılıyorum...ek olarak söylemek istediğim birkaç şey var....

1-bence ülkemizde rock müziğin gelişmemesinin yegane temeli kendi yaptığımız işlere göstermediğimiz saygı ve bunun yanında gitgide artan yabancı(el oğlu) hayranlığıdır...

2-eloğlu yapınca bizim için hiçbir problem yoktur,zaten eloğlu medenidir,herşeyin farkındadır,doğal olarak tarzı vardır...çünkü o kendi kokuşmuş MTV krallığında o kadar aptal,o kadar rezil ve o kadar yalandır ki,yurdum insanı tüm gerçekliğini inkar edip onlar gibi yalan olmak ister...çünkü yurdumda gerçekler acıdır,mutsuzdur...

3-e eloğlunun da akıllısı yok mudur?tabiki de vardır...onlar duyarlıdır,politikdir,başkaldırır,haksızlığa gelemez,kraliçeyi de hiç sevmezler...iyi ama bundan bana ne???...bana benim hayatım gerek...eğer mevzu yaşadığın yerde yapılan her türlü haksızlık,eşitsizliğe(bu aşk da olur,ayrılık da olur,soğan da olur,havyar da...) karşı durmak ise benim rock idollerim sex pistolslar,doorslar,nirvanalar dan önce neşet ertaşlar,aşık veyseller,erkin babalar,orhan babalardır...çünkü onlar beni anlatır,beni yaşarlar...merak ederim,acaba jim morrison hayatında hiç gevrek yumurta yiyip,mahallede don atlet top koşturmuş mudur?

4-gelelim şu an ki duruma...olan gruplar kimler?duman,mor ve ötesi,athena,manga,çilekeş,direc-t,6.cadde,vega,vb...yahu bu adamcağızların günahı ne???...adamlar bu kadar zor ülke şartları altında iyi veya kötü birşeyler yapmaya çalışıyorlar...ki o hiç sevmediğimiz duman şimdiye kadar elde ettiği başarı ile yüzlerce gruba feyz vermiş,imkan sağlamıştır...aşksa aşkı da yazmış(bebek,bal,haberin yok ölüyorum),duyarlı olup şikayet de etmiş(dönek,manası yok,özgürlüğün ülkesi),cover da yapıp(herşeyi yak,gurbet,olmadı yar) yüzlerce üniversite şenliğinde ortalığı bangır bangır inletmiştir...keza mor ve ötesi,keza athena...

şimdi durup bir düşünmek lazım...onlar üzerine düşeni yapıyor,biz kitle olarak ne yapıyoruz???türkçe konuşulan,ingilizlerin yaşamadığı,kraliçesi olmayan,özgürlüğü de peşkeş çekmeyen bir ülkede elde ne varsa bizim,bizim olan herşey de özel ve takdire şayandır...

YAŞASIN TÜRKÇE MÜZİK!!!
 
ben sarkınızı oldukca begendim yalnız sarkı oldukca kurban birazda dumana benziyor yer yer ama olsun insan insana sarkı sarkıya benzer basarılar diliyorum sizlere
 
selam arkadaslar ;)
galip kardesimin dediklerine katiliyorum...Keske insanlar beste çalan ve *TARZi* olan gruplari daha fazla desteklese..Sahneye bakip grubun ne tarzi çaldigini anlayip ona göre istekte bulunsa! biz sahnede duman caldiktan sona bizden gelip duman istemese:) nese..! hersey düşündüğümüz gibi olur isallah..! basarilar bize..! sizede tesekurler arkadaslar sizi eglendirebiliyosak ne mutlu bize saygilar :roll:
 
Geri
Üst