Kendi Gitarını Yaratmak

Yalnız boyayı sökerken 3m'in maskeleri vardır koçtaşlarda falan, mutlaka tak. Bütün boyalarda zehirleyici ve/veya kanserojen maddeler oluyor, bünyeyi bırakma gitar soycam diye.


Resimdekinden kullanıyorum boya işlerini yaparken.
6000-Half-Mask-w15_43_57_b.png
 
Kusura bakma ben cümleyi kuramamışım :) Aslında modifikasyonu yapmak isteyen, başlığı açan arkadaşa diyordum mutlaka maske tak diye.

Estağfurullah bir alınganlık falan yok :) Ben de kaynak olsun diye ekledim maskenin resmini, diğer maskeler bana bu gibi işlerde pek güvenli gelmiyor.Hatta mümkünse tam yüz maskesi kullanmalarını öneririm.
 
Öneriler için yine teşekkürler. Marangozda zımpara ve dolgu, boya ve binding için de oto boyacısı düşünüyorum. Aslında elim yatkındır ama batırmaktan korkuyorum. Bu iki işlem için tahmini fiyat bilgisi olan var mı? Ayrıca aksam için site önerinizi de bekliyorum. Manyetik, köprü, burgu vs.
 
boyayı zımpara ile sökmek gayet zordur bu durumda ciddi işçilik ücreti ödersin. fırça ile sürülen boya sökücü karışımlar mevcut.onu sürerek bekletirsen boyayı büyük bir oranda söker.(gitarın yan kısımlarını mutlaka geniş kağıt bant ile bantla ve muhafaza et)sonrasını zımpara ile halledersin.manyetik ve potans deliklerini kesinlikle macun ile doldurma. macun bir zaman sonra çatlama ve çökme yapabilir.boyayı kendin sökersen maliyeti en aza indirgemiş olursun. ama zordur. sabır ister.sonrası için marangoza fazla bir ödeme yapmazsın.uygun ağaç tıpalar keserek yapıştırılacak.tabiki boşluklar kalacak ama bu boşlukların 3 lük bir çivinin gireceği kadar olması lazım.kesinlikle geniş boşlukların olmaması lazım.küçük boşluklar da çelik macun ile doldurulacak.bu işlemi boyazı yapar.sen sadece marangoza ağaç yamaları yaptır. boyacı da 50 tl gibi bir meblağ alsa toplam sana 100 tlden fazla patlamaz.tabi fiyatlar değişken.boyacı ile yapacağın pazarlık önemli.binding ise biraz uğraştırır.elinde buna uygun freze bıçağı olması lazım ki malzemenin yapıştırılacağı uygun boşluk oluşsun.ayrıca binding için gerekli malzemeyi bulamayabilirsin.Allah yardımcın olsun.
 
Bu arada bir not düşeyim gitar 3-5 saatte bu bahsettiğin evrimi geçirmez :) Acele etme, 1 haftada yap, 1 ayda yap ama güzel yap :) Refinish ciddi anlamda sabır gerektiren bir işlem.
 
Hazır boyasını sökme işine de girmişken bence keskin köşelerini de yuvarlattırıver o gitarın. Önde kolunun değdiği yerler için düzeltme yapılmış ama yine de köşeli. Biraz daha custom bi gitar olsun. EC-50 yazan inlay için de yapılacak bişey varsa yapmalısın. Bu gitarlar aslında güzel ve modern görünümlü ama şu inlaylerde yazan model olayı, hep seri numarası yazan cyborgları getiriyo aklıma. Sanki gerçek gitar değil de robot bi kopyasını çalıyomuşum gibi hissediyorum. Sapın içinde bile devreler varmış gibi geliyo. :D Tek humbucker düşünceni de sevdim o gitar için. Net bi gitar olacak.
 
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...lagacalder-stratocaster-govde-109703187/detay bu adamı tesadüfi keşfettim.Gitarına uygun rakamlara flame maple ya da birdseye eye kaplama vs de yaptırabilirsin.Ama tanımam etmem bu yüzden yüzyüze de görüşebilirsin.Bana 100 tl gibi bir rakam çekmişti.
Gerçekten iyiymiş. Diğer parçaları da hesaba katarsak bir mexico fender fiyatına kendi custom gitarını yapabiliyosun. Tabi eğer ağaçları ve işçilikleri kaliteliyse...
 
Geri
Üst