Hangi akustik/klasik gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Takamine, Akustikte markası belli ve tutulan her zaman alıcısı olan bir marka. Fender, akustikte iddalı değildir. Diğer markayı ise teknik detayları güzel fakat ilk defa duyuyorum.
Eğer gitar sizin için kalıcı olacak ve satmayacaksanız, hangisinin sesini-ergonomisini beğeniyorsanız onu alın. Elden çıkartmak istediğinizde bence LAG sizi zorlar ve zarar edersiniz.
 
Son düzenleme:
Takamine, Akustikte markası belli ve tutulan her zaman alıcısı olan bir marka. Fender, akustikte iddalı değildir. Diğer markayı ise teknik detayları güzel fakat ilk defa duyuyorum.
Eğer gitar sizin için kalıcı olacak ve satmayacaksanız, hangisinin sesini-ergonomisini beğeniyorsanız onu alın. Elden çıkartmak istediğinizde bence LAG sizi zorlar ve zarar edersiniz.
En baştan beri takamine bakıyorum ancak LAG da epey beğenilmiş. takamine'nin giriş modelini almaktansa Lag'ın bir nebze daha üst modelini mi alsam dedim misal t270dce
 
Selamlar iyi günler dilerim.Müzik öğretmenliği bölümü için klasik gitar önerisi verebilecek birisi var mı acaba?

Bütçem 500 Tl civarı.İşçiliği üzmeyecek beni 1/2 yıl idare edecek ikinci el-sıfır bir öneriniz var mıdır acaba?
 
Arkadaşlar.... Gitar çalmaya yeni heves ettim ve herkes portakal kasası alma diye önerdiği için dün Hepsiburada dan 1 adet Squier SA 105 CE Dreadnaught cutaway kasa elektrik akustik gitari başlangıç gitarı olarak oldukça iyi bir fiyata aldım..Gitar gayet iyi görünüyor..Ancak çok anlamasam da en üst en kalın tel boşta ve en alt en ince tele 1.fret basıp vurduğunda bir cızlama hissediyorum..
- Bu modeli tecrübe eden varda görüş alabilirmiyim?
- Bu cızlama normal midir? Küçük bir müdahale ile düzelebilir mı, yoksa iade mı etmeliyim?? Gerçekten tereddüt ediyorum 🙄
- Bir de evde bir portakal kasası klasik gitar var..Sanki onun sesi daha bir oturmuş ve net alıyorum..Halbuki akustik gitardan daha parlak bir ses beklemez mıyız?
BIR profesyonel müzik hocasına göstereceğim perşembe günü..Ama hem ondan hem de sizlerden olumsuz görüş gelirse iade edeceğim..Yardım lütfen 🙏🙏🙄🙏🙏😊
 
Gitar resimde ekli ..
 

Dosyalar

  • Screenshot_20191022-184641_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20191022-184641_Hepsiburada.jpg
    61.4 KB · Gösterim: 339
Merhaba arkadaşlar. İlk defa gitar alacağım. Bütçem 700-800 civarı. İnternette Cort Ad810 ve Ibanez V50 NJP gitarlarını gördüm. Gitar hakkında hiçbir fikrim olmadığı için sadece klavyelerini test edebilirim. Sizin fikrinizi almak istedim.
 
Merhabalar, bir gitar alacağım ama gitarlar hakkında kabataslak bir bilgiye sahibim. Şimdilik elektro akustik bir gitar almak istiyorum ama ben rock müzik hastasıyım elektro gitarların da görünümlerini seviyorum. Şimdilik akustikte işimi görecek 1500 bandında (biraz aşabilir veya daha aşağısı olabilir), klavyesi elektro gitara benzeyen yani elektro gitara geçerken zorlanmayacağım bir gitar arıyorum, görünüm de önemli tabi benim için. Mesela şunu beğendim:
https://shop.zuhalmuzik.com/IBANEZ-T...tar_98781.html


Sizce bu gitar nasıl? Bahsettiğim tarzda elektro akustik gitar önerilerine açığım.
(Adana'da yaşayan tecrübeli gitarist arkadaşlarla buluşup gitarları incelemekten memnuniyet duyarım)
Veya şu: IBANEZ AES10E-AM - Zuhal Müzik
 
ikisi arasında büyük fark var akustik gitardaki tuşen ile elektro gitardaki tuşenin çok büyük farkı olur. Ve rock müzik yapmak istiyorsan elektro gitar alman daha sağlıklı olur
 
800tl bütçe ile tizleri güzel olan bir akustik gitar istiyorum. Marka model çok farketmiyor yazarsanız marka ve model olarak yazın lütfen. 2. el de olabilir hiç farketmez. Daha çok büyük ev ablukada ay şuram hala ağrıyo, ari barokas lafıma gücenme gibi albümleri çalmayı düşünüyorum.
 
Selam arkadaşlar.
Yeni bir akustik gitar aldım Takamine G320. Bundan önce de Masterwork MWA4000CE gitarım vardı. Fakat bu gitarın klavyesi rahat denmesine rağmen Masterwork'e göre daha dolgun bir klavyesi var ve çalımı beni rahatsız ediyor. B , A# tarzı bareli ve aralıklı akorlarda baş parmağım inanılmaz ağrı ve acı yapıyor ve çalmam mümkün değil maalesef. Bahsettiğim akorları örnek olarak atacağım. Sıfır gitar almayı düşünmüyorum, ikinci el alacağım o yüzden klavyesi rahat bildiğiniz akustik gitar önerilerinizi bekliyorum. İkinci el olarak 800-900'a kadar çıkabilirim.
 

Dosyalar

  • a#.jpg
    a#.jpg
    9.3 KB · Gösterim: 272
  • b.jpg
    b.jpg
    10.4 KB · Gösterim: 251
Geri
Üst