Önemli bi mikrofon sorusu..

B

basarc

ya, ben evde mikrofonla sarkı degil de daha ziyade siir kayıtları yapıyorum...behringer mixerim var 6 kanallı, shure c606 mikrofonum var,
ama sorun su ki, sesimin basını almıyo kayıtlar, hemen "dın"lıyo cok bas
verince mixerden..Profesyonel siir kayıtlarıyla karsılastırılınca, ses cılız kalıyo bas yönünden..ama tiz..ona birsey demiyorum.biliyorum sorun mikrofonda, yani daha kaliteli birsey almak gerek ama nasıl birsey tavsiye edersiniz arkadaslar? tek yönlü?cift yönlü? dinamik? kapasitif? sanırım, stüdyo kullanımı bir mikrofon gerekiyor..ha bu arada...bütcem 300 milyona kadar falan...
 
Hoşgeldin,

Forum kurallarını okumanı öneririm.

Probleminden hiçbir şey anlamadım.Kullandığın mikrofon eğer aşağıdaki linkteki doğruysa, gördüğüm kadarıyla yapmak istediğin iş için çok uygun değil.

http://www.shure.com/microphones/models/c606w.asp

Freq. Aralığı : 50 to 12,000 Hz

Suggested Applications

Karaoke
Sound Reinforcement
Multimedia

fc606w_large.gif


Mikrofon dynamic, cardiod (kalp şeklinde) membranlı bir mikrofon.Çalışma prensiplerini forumda mikrofonlar hakkında aratma yaparsan ulaşırsın.

Eğer sıkıntın sesin bass frekanslarının çok gelmesiyse mikrofondan biraz uzaklaş.

Kapasitif mikrofonla temiz ses alabilmen için yalıtımlı bir odaya ihtiyacın var bilgisayar fanın bile uçak motoru gibi gelebilir eğer yalıtım ve ekipman iyi değilse.

Bence ilk olarak elindeki mikrofonu değiştir.Shure ve Rode markaları artık standart haline gelmiş vaziyette.Uygun fiyatlara internetten veya tünelden temin edebilirsin.

Mikrofonların anlatıldığı başlık altında detaylara ulaşabilirsin.

Kolay gelsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
tesekkürler

tesekkür ediyorum cevabınız icin ama ben sesimin rengini,basını
duyamıyorum kayıtlarda...iste sorun orda..şiir agırlıklı calıstıgım icin,
dolgun bir ses iyi olur. ama tatmin etmiyo sonuclar..Neyse, tesekkürler
tekrar,mikrofonu degistircem herhalde..
 
Mixerden sesinin hi-mid değerlerini biraz kısmanı ve mikrofona çok yakından söylemeni tavsiye ederim. Yapış resmen mikrofona. Ayrıca senin mixerin condanser mic desteklemediğini tahmin ediyorum. Shure'un C606'dan sonraki modeli de PG58 olsa gerek. O gayet iyi. 100YTL filandı en son.
 
ya benimkisi biraz basit bi cevap kalabilir çünkü basit bi şekilde halletmiştim ben o sorunu aynı sorun bende de vardı bası açınca dınn sesi geliodu ben de hoparlörlerin hepsini kapatıp kulaklıkla kaydettim artıkın dınnnn.... yada wuannnn.. diye bişicik yok :LOL:
 
Geri
Üst