Kayıtla Ilgili Yardım

E

emremert

arkadaşlar ben kayıtlarımı pc den yapmak istiyorm ama programlarda sorun yaşıyorum fx3 kurdum ama hata veriyor. yardımcı olursanız sevinirm
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
gitarı pc ye bağlıyarak kanal kayıt tarzı bişe yapmak istyorum. bazı programlar gördm ton ayarlrına kadar herşey yapılıyo tür bişe .
 
Arabiriminiz yoksa direkt gitarı pc'e bağlayamazsınız. Ses kartına zarar verir, tonlar da çok kötü olur. Di-box veya düzgün bir ses kartına ihtiyacınız var.
 
Bir yerde yayınlıyıcak kadar kaliteli olsunn istiyosan ses kartına, kaliteli bir mikrofona, cubase sx3'e (kayıt programı), guitar rig veya amplitube tarzı bi programa ve orta seviyede bi bilgisayara ihtiyacın var.
Guitar rig ve amplitube de istediğin amfi ve pedal simulasyonlarını bulabilirsin. Tonunu ayarlarsın. cubase de kaydını yaparsın ve her kanala istediğin gibi ince ayar yapabilirsin ve hatta istersen cubase'de de bir sürü efekt bulabilirsin ekleyebileceğin.
(ses kartı deyince bilgisayarımda harici var diye düşünmessin umarım. Bu extra bi cihaz müzik dükkanlarında bulabilirsin ve ya başka yerlerde de.cooldog un söylediği gibi bilgisayarın ses kartına zarar verebilirsin eğer 'ses kartı' almassan)
Ama kaydın çok profesyonel olmasına gerek yok dersen, ve bir bilgisayar mikrofonun varsa amfinin önüne koyarsın, cubase de kaydedersin yine. Yani yukarda yazdıklarım arasından cubase dışında hiçbirine gerek kalmaz, tek ihtiyacın dandik bir bilgisayar mikrofonu olur.Çok ta kötü olmuyo emin ol çok defa yaptım böyle kayıt.
 
Geri
Üst