Tonal Amfileri Ile Ilgili Sorunlar

Eğer ki yüzlerce üründe de bu tip baştan savma işçilik varsa kapatsın evet. Kişi önce yaptığı işi kendi beğenecek, sonra başkalarının beğenmesini bekleyecek. Bu benim şahsi fikrim, siz binlerce doları istediğiniz yere verebilirsiniz :)
 
Simdi bu elektrik carpma olayini birisi bana cocuga anlatir gibi maddeleyerek izah edebilir mi? Yani bahsettiginiz durum hayati bir onem arzediyor madem neresine dokunalim neresine dokunmayalim bilelim.
Misal bu sikintili durum kapasitorlerden kaynaklaniyor demissiniz. Daha dogrusu kapasitorlerin elektrigi tutucu oldugunu soylemissiniz. Bunun belli bir suresi var mi veya ne kullanilirsa bu elektrigi bosaltiyor, ne kadar surede bosaltiyor?
Ve varsa daha fazla bilgi lutfen trafodur, baska bir seydir vb.

Burada hepimiz oyle veya boyle bu islerle ilgileniyoruz, bugun olmasa bile yarin herhangi bir amfi devresiyle karsilasma ihtimalimiz var. Pisi pisine boyut degistirmeyelim.
-Genel olarak amfi içerisindeki elektriği temas eden metal kısımlara dokunmayınız.
-Her kapasitörün elektriği depo etme kapasitesi vardır bu her kapasitör için farklı değerlerde olabilir. Ve buna elektrikde kapasidans denir. Kapasidansın tamamen ve kısa sürede boşalması için + ve - bacaklarının yani her iki bacağının birbirine kısa devre edilmesi (bir birine dokuldurulması.) gerekir.
-Eğer elektrik işlerinden anlamıyorsanız cihazı fişdeyken cihazın içini açmamanız gerekir. Ve cihazın elektriğini kestikten 5-10 dakka sonra açmanız daha iyi olur..
 
Merak ediyorum aynı sorunla siz karşılaşsaydınız yine de bu kadar soğuk kanlı olabilecek miydiniz? Neyse, söylediğimi tam olarak anlatamıyorum sanırım. Eğer ki yaptığı tüm işlerde aynı özensizlik varsa kapatsın dükkanı.

Bir yerden bir başka yere bağlantı yapmak (köprü atmak) için bile kabloları rastgele kesmiş, lehimlemiş geçmiş en basitinden saygı mı duyayım? Bu arada kimseyi linç etmiyorum, "klavyenin ardından dilediğimi söylerim kardeşim!" tavrında da değilim. Gerçekçi ve eleştirel yaklaşmak lazım bence sizde böyle yapın.
 
Eğer el yapımı ürün alınacaksa bunun önceden araştırılmış olması gerekirdi. Bu işlerden arkadaşlarında içinin nasıl olduğunu merak etmemesi normal. Ancak amfiyi yapan şahıs amfinin iadesini kabul etmiş ve yanlış hatırlamıyorsam kendi ilanında bu işi hobi olarak yapıyorum gibi bir ibaresi vardı. Ben inanıyorumki daha yapıcı eleştirilerle kendisi daha iyi işler çıkarabilir. Ve ayrıca belirtmek isterim piyasada aynı fiyat aralığından işçiliği daha kötü onlarca cihaz var.
 
Merak ediyorum aynı sorunla siz karşılaşsaydınız yine de bu kadar soğuk kanlı olabilecek miydiniz? Neyse, söylediğimi tam olarak anlatamıyorum sanırım. Eğer ki yaptığı tüm işlerde aynı özensizlik varsa kapatsın dükkanı.

Bir yerden bir başka yere bağlantı yapmak (köprü atmak) için bile kabloları rastgele kesmiş, lehimlemiş geçmiş en basitinden saygı mı duyayım? Bu arada kimseyi linç etmiyorum, "klavyenin ardından dilediğimi söylerim kardeşim!" tavrında da değilim. Gerçekçi ve eleştirel yaklaşmak lazım bence sizde böyle yapın.

Evet. Anlıyorum. Fotoğraflardaki amplifikatör de sizin herhalde. Var mı bu arada amplifikatör üretip satmak gibi planlarınız?
 
Ya benim yazdığım mesajlarım okunmadan fikirler yazıya dökülüyor ya da ben kendimi yeterince iyi ifade edemiyorum... Hayır daha iyi de ifade edilemez!

Diyorum ki;

"Bu zamana kadar, yaptığı tüm işlerde, aynı özensizlik varsa, dükkanı kapatsın"

Diyorum ki;

"Altı üstü köprü çekecek, teli bile rastgele kesmiş, lehimlemiş"

Diyorum ki;

"Kişi önce kendi yaptığı işi beğenecek, sonra başkasının beğenmesini bekleyecek"

Diyorum ki;

"Benim bu konudan kaçma vaktim geldi anlaşamıyoruz..."


Ekleme: aiyiadam; bu kafayla devam et dostum..
 
"Dostum" size olan samimiyet vurgusu değildir. İşinize gelmeyen olaylarda zeytinyağı kıvamına bürünmek için farklı yollar denemelisiniz ve haklısınız seviyenize yükselecek kadar alçakta değilim..
 
Dostlar, birbirinizden şüphelenmenize veya birbirinizi suçlamanıza gerek yok inanın. Başlığın amacı mümkün mertebe mağduriyet gidermek, tüketiciyi bilinçlendirmek, insanı kazanmak, esnafı kazanmak. Yapamadığına kanaat getiren işi kendi iradesi ile bırakır zaten. Kısacası boşuna birbirinizi yemeyin. Bu arada, amfi ne Katarsis'e ne de aiyiadam'a ait. Onu da belirteyim. Amfinin gerçek sahibinin birinci ve ikinci sayfalarda mesajları var :)

Bırakalım birbirimizle tartışmayı atışmayı, hele bir üretici işini bugüne dek ne yapmış, ne kadar yapmış bir görülsün, bilinmeyen mağduriyetler varsa giderilsin, yola devam edilecekse daha sağlam bir şekilde edilsin. Parayı da, canı da üreticiyi de tüketici de yoldan veya ağaçtan toplamıyoruz.
 
Tonal amfi kullanıyorum şase kısmını söküp içini açamadım ama yanlardan görebildiğim kadarı ile düzgün görünüyordu tabi yinede açmak lazım ama bendeki amfi Selahattin abinin en özel amfilerimden dediği bir düşük wattlı amfiydi belki bunun etkisi de vardır geniş zamanda özenle yapmıştır.Hiç bir elektirik bilgim olmadan yazdım bunu ve ben de Selahattin abinin sözlerine katılıyorum ve güveniyorum.
jv5qr.jpg



jv5s8.jpg
 
Başlığa konu olan amfi de dışarıdan gayet hoş görünüyordu ama olay içini açınca patladı. Bu yüzden şaseyi ahşaptan ayırıp resimlerini asabilirsen asıl o zaman sağlam fikir sahibi olabiliriz.
 
O olayı beceremedim çok sağlam yapıştırılmış ve zorlamakta istemedim açıkçası.Ama Selahattin abi Ankara'ya geleceğini belirtmiş bilgisyarından gerekli resimleri atar bu amfinin de resimleri varsa görürüz yoksa ben yine bi açmayı denerim.
 
O olayı beceremedim çok sağlam yapıştırılmış ve zorlamakta istemedim açıkçası.Ama Selahattin abi Ankara'ya geleceğini belirtmiş bilgisyarından gerekli resimleri atar bu amfinin de resimleri varsa görürüz yoksa ben yine bi açmayı denerim.

Yapıştırılmak mı? Emin misin? :confused: Şase dediğin ahşap gövdeye uygun delikler açılıp vida ile tutturulur. Ahşap kafanın alt kısmında şaseyi tutan vidalar olması gerek. Aksi takdirde herhangi bir durumda amfinin elektronik akasamına müdahale edilemez.

Neyse fırsat olursa resimleri eklersin
 
Ben bu başlığı buraya neden açmadığımı, geçmiş 3 sayfayı okuyunca daha iyi anladım. İyiki de açmamışım, keşke Hakan da açmasaymış.

Konu bayağı farklı noktalara gelmiş. Ben son sözümü söyleyeyim, sonra isteyen istediği gibi tartışsın.

Ben Selehattin Bey tarafından '' kazıklandım '', amfiyi almadan daha önce yaptığı işlere baktım, yaptığı amfilere baktım, gerçekten güzel bir amfim olsun istedim. Hem işçilik olarak, hem görünüş olarak. Pazarlık etmedim, süre konusunda kendisine hiçbir şekilde müdahale etmedim, her telefon konuşmamızda kendisine süre önemli değil yeterki düzgün bir iş olsun dedim.Şu anda da paramın kurtarabileceğim kısmı olan 570 TL yi kurtarmaya çalışıyorum.

İşin fotoğrafları ortada. Benim ilk kez insanlara güvenipte kazıklanışım değil bu, son da olmayacak. Hiçbir zaman kaybedeceğime üzüleceğim şeyleri riske atmam. Olayın sonunda da işler ters giderse lanet olsun, hakkımı helal etmiyorum der çıkarım.

Selehattin Bey e amfi yaptırmamın sebebi ise, bu tarz yerli üreticilere destek olmak içindi. İşin işçilik kısmı içinse sanırım kimsenin diyebileceği bir şey yok. Selehattin Beyde kabul etti durumu.

Fakat, ben aldığım her elektronik ürünün içini açmak zorunda değilim, açmaya da tırsarım, toparlayamam zira, yada yanlış toplarlayıp zarar veririm. Hayatımda hiç amfi içi de JCM 800 ü alana kadar görmedim. Bu konuda '' açacan bakacan arkadaş '' diyen zihniyetteki arkadaşlar lütfen ya zihniyetlerini değiştirsin yada benden uzak dursun. Elektrik bu anlamam etmem, içinide açmam, satan adam düzgün mal satmak zorunda. ikinci el üründe almıyorum ben. Sıfır, piyasaya sürekli butik amfi satan, markalaşmış bir ürün alıyorum. Araba aldığında kullanmadan önce fren sistemlerini açıp bakıp kontrol ediyormusun ? Neden etmiyorsun, frensiz araba verilmez çünkü, bağlantılar standarttır vs vs vs. Tonal inde piyasada 40 - 50 adet amfisi vardır, amfilerin içlerinin fotıoğraflarıda var. Neden açıp bakayım ? Bu olay üreticinin hatalı malzeme kullanması değil ki, yaptığı işi özenmeden yapması.. Neyse dediğim gibi bu zihniyettekiler benden uzak...

Bu amfiyi de arka hoparlör jak girişini taşırken kırdığım için ( arabada üzerine yatırmışım bagajda ) ADD pedallarının yapımcısı Atilla Bey e götürdüm, tamir etti ve bana hayati bir risk ten söz etmedi fakat tarafo o kadar iyi değil, işçilikte çok iyi sayılmaz dedi, bende fazla takmadım açıkçası zira işçilikten amfinin dış kozmetiğini düşündüm ve zaten vintage görünümlü bir şey istediğim için zevkler renkler dedim. Amfiyi Hakan a sattıktan sonra, Hakanda içini açıp baktığında '' hayati tehlike '' var dediği için başka bir foruma resimleri koydum. Çünkü bu forumda bilgi açısından gerekli akademik ve pratik yeterliliğe sahip insanlar yok. Gördüğümde o ki 3 sayfa boyunca sadece hoca - hırsız fıkrasında olduğu gibi tartışıyorsunuz fakat sonuç yok. Bir iki adet arkadaş ( ki onlarda aynı şeyleri diğer foruma da yazmışlardı ) var sadece o kadar.

Kesin olan şeyler şunlar,

Ben kazıklandım, kandırıldım, paramın hakkı olmayan bana vaad edilenden farklı bir ürün aldım.


Şu anda amfinin görülen kısmı ile ilgili olarak standartlar dahilinde olan hiçbir bağlantı vs yok. Yani her an hayati risk oluşabilir. Bunu söyleyen insanlarda bu işte duayen insanlar.

Bunuda anladığımda, paramı alırmıyım, amfiyi başkasına satarmıyım vs demeyip yahu bu amfilerden bu şekilde yapılmış olanlar varmıdır acaba ? İnsanlar zarar görürmü acaba ? Deyip paylaştım.. Bilmemne yapmışım parasını, bir insanın saç teli dünyanın bütün paralarına değişilmez.

Burada bir sonraki paylaşımım olayın sonuçları ile ilgili olur. İsteyen amfisini açar bakar, resim koyar, isteyen susar, isteyen istediğini yapar. Daha fazlada tartışacak bir şeyim yoktur.


Not 1 : Dayanamadım kimse kusura bakmasın, Blackstar hatalı ürün üretmiş geri ödemede yapmıyor diyen arkadaş. Yok tutucam kendimi de uyanın Alice harikalar diyarından. Bana yollayın fatura ile ürünü size paranızı son kuruşuna kadar alayım o kadar koyunsanız...

Ama siz 3. kulaklardan bu şehir efsanelerini gerçekmiş gibi anlatırsanız olmaz. Harley Davidson çizme aldık, 2 kez giydikten sonra fermuarı bozuldu, 3 kez tamire gitti, Belediyedeki Tüketici Hakem heyetine bildirdik eşşşeeeeek gibi değiştireceksin dediler dükkan sahibine. İstediğimiz çizme modeli de yoktu para iadesi aldık. Blackstar alacaksın, arızalı çıkacak, paranı alamayacaksın..

Uyan uyan koyun olma...
 
Geri
Üst