Abartı Ilanlar

@fairieswearboots kardeş haklısın ama eğer evimin kapısından çıkıp sokaklarda özgürce gezmeme amfiyi sana satan arkadaşla birlikte izin verecekseniz bende iki çift laf söylemek isterim. Yoksa kabakuvvette sen haklısın..

Birincisi beni tanımadan etmeden yaptığın iq seviyesi ile ilgili kışkırtmana gerçekten anlam veremiyorum. Neyse kişi kendinden bilir işi derler...

Amfinin yurtdışı fiyatları şu şekilde;
1963 re-issue Fender Vibroverb Amp Made in U.S.A.

Bunu google a yazdım ilk çıkan linke tıkladım yoksa çoktur yani. Hani 1000 $ civarına bunu alırsın. Sonra Amerikadan alışveriş siteleri var onlar vasıtası ile gümrük ve kargo ödeyerek getirtirsin. Bankadan para transferi yapmana gerek yok. Dediğin yasak ikinci el dışında sıfır şeyler için geçerli, Tv yada oyun konsolu yada beyaz eşya vs. Dediğin gibi yurtdışından amfi getirmek ( ikinici el yada sıfır ) yasak olsa Thomann dan sipariş ettiğin amfi kapına kadar gelmez. Sanırım bu sitede de thomann dan gırla alışveriş yapan adamlar vardır. Ve sanırım ikinci el getirenlerde vardır ama bu gerçekten gereksiz konu çünkü yurtdışı alışveriş siteleri getiriyor, google a yazdığında da bir sürü çıkar karşına. Onları arayıp sor doğrusunu öğren.

Şimdi hesap şu 1000 $amfiye verdin, 200 $ vergi verdin, 250 $kargo verdin = 1450 $amfi kapında.

Yani senin amfiyi öyle ptp olmayan, düz, sıradan, herhangi bir kolleksiyon değeri olmayan, rare kategorisinde olmayan bir amfiyi 2750 $ verdikten sonra U.S.A. e uçakla gidip, orada gezip tatil yapıp, amfiyide gelirken yanımızda getirerek de alabiliriz. Hani bu da bir seçenek.

Ben şahsen 2750 $verecek olsam ve bu modele takık olsam şu amfiyi alırdım; Tamam seninkinden bir parça daha pahalı ama verdiğim paraya değsin derdim.

Fender Vibroverb 64 Custom Amp 2005 Blackface

Hemde Avrupada 220 V ile de çalışıyor, Fransaya uçak bileti gidiş dönüş 700 TL yani yaklaşık 230 $ ( önceden aldığında ) gider pazarlık eder amfiyi alır birde Pariste ressamlar tepesinde portakallı ördek ve şarap eşliğinde güzel bir yemek yedikten sonra geri dönerdim.

Bu arada iq su yüksek arkadaşım Kanadaya gideceksin madem orada 220 V amfi bir işine yaramayacak, e U.S.A. dede 1000 $ a 110 unu satıyorlar algısı vergisi olmadan.. Yaaaaanii sende haklısın bende böyle bir amfiyi öyle bir gitarla takas etsem şu anda kabullenemezdim durumu. İq su yüksek arkadaş.

Üslubunuz tek başına yeterli aslında cevap vermemek için de neyse son olarak bir iki şey düzeltip gideyim, arkamdan kendi kendinize oynarsınız.

Bu meseleyi ilk başlatan kişi ile Ümit tanışıyorlar ve aralarındaki problemleri ben bilemem. Kimsenin kimseye "kabadayılık" tasladığı falan yok göstermeye çalıştığınız gibi. Ne kadar zekice, bir de ek olarak "pahalıya sattığını ortaya çıkardık diye bizi tehdit ediyorlar" izlenimi vermeye çalışmalar falan. Çok şirin gerçekten.

Sıfır demedim, ikinci el elektronik alet almak yasak dedim. Çarpıtıp işin içine thomann'dan sıfır amfi alma meselesini sokup haklı çıkmaya çalışıyorsunuz, yine sivri zeka belirtileri.

Aracı firma bedavaya mı getiriyor bu amfiyi dışarıdan alıp? Kendiniz banka havale ücreti ödeyerek alsanız daha uygun fiyata gelir muhtemelen.

Fiyatları daha önce de dediğim gibi nadiren ebay'e düştüğünde 1400 dolar civarı oluyor, inatla 1000'e çekmeye çalışmayın boşuna.
Zaten bulacağınız amfi de bunun aynısı olmaycak, versiyonlardan bahsettik, açın biraz araştırın.

Argümanını korumaya çalıştığınız arkadaşınız gibi saygısız şekilde "sen" diye hitap etmeyi de bırakın. Sadece bana değil, tanımadığınız herkese. Hayatta çok işinize yarayacaktır.

"Portakallı ördek" bu arada pik noktası oldu, bol şans diliyorum aşağılarda.
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
3 yıl önce Reverb.com'daki fiyatı görünce içtiğim kahveyi püskürttüm...
Used Fender Deluxe 112 Plus Combo Amp
:) Hallettik sanırım.
Screenshot_2016-09-05-13-09-30-1.png
 
Fender Vibroverb '63 Reissue Brown Face
Bu amfi değil mi satılmaya çalışılan?
Şubat ayında 510 Pound'a satılmış 220 V modeli. Ağırlığı da 20 kilo. Ağırlık bakımından gümrük sıkıntısı olmayacaktır. Ama ikinci el amfi konusu gümrükte sıkıntı. Geri gönderilebilir.
Versiyon farkları için bu kadar fiyat farkı oluyorsa bilemedim ama bir speaker farkı ve çevirici ile kullanmak bu kadar fiyat farkı yaratmamalı.
 
Şimdi öncelikle bir insana karşı ilk cümleniz '' gerizekalı '' diyerek başladığında sonrasında karşınızdaki şahısa vay efendim senli benli konuşma diyemezsiniz. Şimdi argüman üretmek için ne yazıkki ben öyle bir şey yazmadım diyeceksiniz yöneticilerde silmiş ama 70 iq demek gerizekalı demektir. Neyse bunlara takılan birisi değilim çünkü görüyorum ki psikolojiniz bozulmuş ve sürekli argüman üretiyorsunuz. Bu ürettiklerinize kendiniz de inanıyorsunuz.

Öncelikle söylemem gereken şey size karşı art niyetliyim ürün kendi ürününüz, istediğiniz fiyata satarsınız, bunu gerçek sebeplere dayandırıp komik bulmakta bu forum sakinlerinin hakkı. Kimse boş keseden atmıyor. Buyurun amfinizin istatikleri;

Fender '63 Vibroverb Reissue 1990s Brown Price Guide

Buradan net hangi fiyatlara satıldığına bakabilirsiniz. 1400 $ hiç göremedim...

Amfiniz ne yazıkki size söylendiği gibi değil, rare değil, ptp değil, herhangi bir özelliği yok, 220 V olması da çok önemli değil. Yani bütün söyledikleriniz geçersiz argümanlar. Tıpkı yukarıda buckethead model gitara sanki customshop muş gibi fiyat koymaları gibi. Sizin amfinizin custom shop olanının ilanını oraya koydum. Amfiyi gidip elden alıp getirseniz size farkı 250 $ çıkar birde ressamlar tepesinde güzel bir yemek yaklaşık 75 euro tutar 50 de taksi parası verseniz iyi bir pazarlıkla 3000 $ civarına satmakta olduğunuz sıradan, rare olmayan, bir özelliği olmayan amfinin gerçekten rare, custom shop tarafından üretilmiş versiyonunu alabilirsiniz.

Gelelim yurtdışından ürün getiren sitelere, bunlar google a yazdığınızda tr de 3 tane çıkıyor, ben üşenmedim telefon açıp sordum bir problem yok ikinci el getirmekte dediler. Komisyonlarını sordum üyelik ücreti ve kargo parası dediler, onu da sordum 15 $kayıt ücreti, 200 $ kargo tutuyor + %5,9 kredi kartı komisyonu dediler. Sonuçta gümrükteki adam amfinin ikinci el olup olmadığını anlayamaz, bunun relici satılıyor, customu satılıyor sıfırında farklı yırtık pırtık şekilde vs. Thomann ı da bu sebeple örnek verdim orada B stock vardır, refurbished vardır, müşteri tarafından kullanılmış veyahut sağı solu hasarlı tamir edilen. Bunlarda ikinci el bir yerde ama sıfır gibi geliyor değil mi ? Bir problem çıkmıyor. Çıkmazda gümrükte faturasına bakarlar, faturası yoksa beyana bakarlar, internetten kontrol ederler, az beyan gösterilmiş ise gerçek değerden vergi alırlar, yasaklı listesinde var mı ürün derler yoksa geçerler. Bir malın ikinci eli yasaksa sıfırı da yasaktır genelde. Örneğin sıfır arabada getirtemezsin e bayden alıp ikinci elde, aynı şey diğer bazı elektronik ürünler içinde geçerli, bir şey yasaksa ya hepsi yasaktır yada değildir. Ki adamlar getiriyoruz ücretide 215 $ + %5,9 komisyon diyorlar. Bunu neden kendin var olmayan bir şeyi argüman olarak üreterek diretiyorsun ? Ve nedeninsanlara hakaret ediyorsun ?

Sen amfine istersen 10.000 $fiyat koy bize ne, ama bu konunun amacı da belli;

Bu başlıkta amacım; satıcının alıcının bilgisizliğini kullanarak satmaya çalıştığı ilanlar için açıyorum. Burada abartı olan fiyat, içerik vs. olabilir. Ancak nadirde olsa satıcının bilgisizliğinden de bu ilanlar açılabiliyor o kişileri tenzih ederim. Bu şekilde en azından bilgisi olmayan arkadaşlar başlığı takip ederek bir bakıma bilgilenir.

İlk ilan benden olsun.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...tleri-ibanez-pgm-floodrose-lu-114423005/detay

Bildiğiniz kore pgm30 ve haşatı çıkmış görünüyor. Ancak fiyatı inanılmaz yüksek.

Not: İlanı ayıplayalım, kötüleyelim ya da övelim ancak hakaret küfür vs etmeyelim. :)

Bu bağlamda senin için üzgünüz, kendinde bazı şeyleri kabul etmiyorsun ama böyle yani.. Aynı amfiyi 1500 $ a yurtdışından oturduğumuz yerden getirtebiliyoruz. Üzgünüm.. Bunu kabul edip bununla yaşamalısın. Ha sen yine istediğin fiyatı koy amfine ama bunu bulduk diye bize gerizekalı deyip hakaret etme yada diğer arkadaşın gelipte yok sokağa çıkamazsınız yok şöyle yaparım gördüğüm yerde gibisinden şeyler yazmasın. Hakkınız da yok zaten. Sonuçta sana ilk mesajı yazan adamda şansa Türkiye ye bu amfiyi getiren adam ve diyor ki 1000 $a getirdim, in ternete bakıyoruz daha önce satılanlar da böyle satılmış.O zaman welcome to real world.
 
Teklif ve yönlendirme ile ilan sahibi fiyatı düzenledi
 

Dosyalar

  • Screenshot_20160905-145855.png
    Screenshot_20160905-145855.png
    250.6 KB · Gösterim: 427
  • Screenshot_20160905-145846.png
    Screenshot_20160905-145846.png
    261.2 KB · Gösterim: 276
Başka bir mecrada şahsıma açıkça "aşağı" yakıştırması yapıp, inatla nedenini bile açıklamayan moderatör burada iq ile alakalı lafımdan dolayı beni siteden uzaklaştırıyor...

Kişinin son mesajında hakkımda hakaretler var açık açık, o neden uzaklaştırılmıyor @Grundar ? Kendisi gibi sizin de bana karşı art niyetli olmanızdan dolayı mı acaba?

Bu arada o son ingilizce denemesi olmamış @lokomoko , dil öğrenmeden girmeyin bu işlere çok komik görünüyor.
Konuyla alakalı da bir şey demiyorum artık, madem art niyetlisiniz bana karşı.
 
ya bu kore washburn dime lar 1000lira eder en fazla ya. Uzerinde washburn humbucker kopru washburn agac kalitesi orta. Adam 3000liralar falan istiyor. 1/2sene oncesine kadar 600tlye satiliyordu bu gitarlae. Adam kendi yukseltiyor piyasayi. Simdide grassroots marka(ltd) explorer koymus 1200 dolar yazmis . Yuh be kardesim sifirlari 2000-2500 lira
 
1. Thomann'dan amfiyi al.
2. Kullanabildiğin kadar kullan.
3. Sıkılınca aldığın fiyatın üzerine bir o kadar daha ekle.
4. Sıfırdır diye sat.

Tebrikler. Nasıl şark kurnazı olunur dersini başarı ile geçtiniz...

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...e-50-50w-combo-amp-sifir-urun-340779508/detay
Pahalı ama daha Türkiye'de yok. Alıcısı çıkar muhtemelen. Piyasa olmayınca tekel yürüyor malesef. Genede çok absürt değil gibi kaç dolar ki thomannda
 
Geri
Üst