Abartı Ilanlar

Ben bunları anlamıyorum. Satmamak üzere ilan açıyorlar galiba. Geçenlerde Fender standard eski Meksika serisi bir gitarı sanırım 2000 liraya alıp 6000 liraya ilan açmıştı. Yeni player serisi o an 7000 liraydı. Hani açgözlülük diyorum ben buna. 2000 liraya aldığın gitarı 4000 liraya ilan açsan zaten adı Fender diye satılır hemen. Kısa sürede %100 kar yaparsın amaç buysa. Ama yok, bunlar gitarları senelerce evde yatırıp sahibindene ilan dolduruyorlar.
Bir ara sırf *Bende bu gitar var* yüzsüzlüğü yapmak için ilan açılırdı. Öyle bir mevzu var demek istiyorum ama hiç flexlik gitarlar değil. Gayet seri üretim, erişilebilir ürünler nihayetinde. Neyse ya, elinde 6500 Tl olup da buna vermek isteyeni de biz kollayacak değiliz.
 
benim akıl sır erdiremediğim bir şey var. forumun eskilerinin de aşina olduğu birkaç al-satçı var hani sarı sitede, birçoğu da buraya üye sanırım. bu arkadaşların bazı üst seviye* gitarlarının fiyatları sürekli artış eğiliminde. neye göre belirliyorlar acaba bu artış oranlarını, mantıklı açıklaması olan var mı? kur desek, kura bağlı indirim olmuyor ama fiyatta artış her daim var. arz/talep dengesi desek ki sanmıyorum, o fiyatları bayılacakların dünyadan bihaber olması gerek. muhtemelen zaman geçtikçe ağacının ve tonunun oturuşu kalkışı değişiyordur(!), acaba ondan mı ki? aklıma pek bir şey gelmiyor başka. bir danışayım istedim. ikinci el araç piyasasının başka bir simülasyonuna döndü durum.
 
Gerçekten anlamsız ama şöyle durumlar görüyorum. Örneğin 6-7K dolaylarında bir gitarı piyasanın biraz üzerinde de olsa favoriye alıyorum. Maksadım genelde bir 500-1000 tl arası bir düşüş filan olursa satın almak. Teklif dahi vermiyorum bu arada. Sonra kalıyor orada üzerinden haftalar geçiyor ve sonrasında bu gitarlar 8-9K fiyatlarına yükseltilmiş. Ve ilanlar tabi ki yıllanmaya başlıyor. Süresi doluyor, yeni fotoğraflar ile 10k dan çıkıyor bu sefer :) Çoğu da kolay bulunabilir ürünler üstelik.

Anlamadığım şey şu, muadillerine göre zam yapma yada o an sarı da bulunan eş gitarlardan temizlik olarak üstte kalan ürünlerin belki bir tutam artışı makul karşılanabilir. Fakat nasıl fiyat yükseltmeler onlar?? Çoğu gitarın isteyeni belli ve sürekli takipte. Zaten satılsa satılırdı.. İlk bir kaç günde ilanın kaderi bence belli oluyor. Yeni alıcıya ulaşabilme ihtimali zaten düşük bu durumda.

Ya umutlu bekleyiş bu ya da zaten koyuyor ilana, bir yandan da çalmaya devam ediyor. Eh giderse gider diyor.

Öğrenci gitarlarını ayrı tutuyorum tabi.. Hep yeni alıcı potansiyeli var.

Meraklısına satışa çıkan gitarları da ayrı tutuyorum bu arada. Onlar zaten uzun bekleyeceklerini biliyor olmalı..

İlanların güncelliğini gerçekten önemli buluyorum bu noktada, evveliyatlarını bilmeyi de.

Aklıma gelenleri yazmak istedim. İyi forumlar..
 
JB ve 59
sıfırı 800 ddeğilmiydi bunların
 
JB ve 59
sıfırı 800 ddeğilmiydi bunların
Sıfırdan pahalıya ikinci el gördükten sonra bunlar normal geliyor.
 
Jb vs sh59 için abartı değil aslında. Kutulu, cover da var. Pazarlık ila 600 civarına alınabilir. Yazın 450 500 bandında almıştım, kutu vs yoktu bende. Sıfırı 800 lira olduğunu sanmıyorum. İlanın benimle alakası yok bu arada.
 
Üst seviye işçilik... Fender tonları... Yalnızca üst sınıf gitarlarla takas... Arkadaş gitardan mı anlamıyor, çok şanslıydı da 200 dolara süper bir gitara mı denk geldi yoksa kendi cebini mi doldurma peşinde bilemedim.
"Üst sınıf" bir gitarım olsa, takaslayacağım son markalardan biri bu olurdu.
Muhtemelen hiç Usa Fendere dokunmadı bile.
 
Sıfırdan pahalıya ikinci el gördükten sonra bunlar normal geliyor.
Jb vs sh59 için abartı değil aslında. Kutulu, cover da var. Pazarlık ila 600 civarına alınabilir. Yazın 450 500 bandında almıştım, kutu vs yoktu bende. Sıfırı 800 lira olduğunu sanmıyorum. İlanın benimle alakası yok bu arada.
Kapaksız versiyonu 800 lira olabilir, normal. Hatta şu an dolar 7,5 lirayken SH4 ve SH2n kombinasyonunu vergi, kargo dahil sweetwater'dan 1450-1500 liraya alınabiliyor. Fakat bu manyetikler nickel cover versiyon. Bu da fiyatlarını 1900 lira civarına taşır. 1400 lira yazmak normal bana göre, belki ikisini 1250 liraya bırakacak. Manyetikte %60-70 normal aga, daha düşüğünü isteyen sıfır alsın. :)
 
Sıfır fiyatına Fender itelemece ilanlarında bugün. Zaten bir ilan açıklamasında şu kelimeler ve cümleler varsa koşarak uzaklaşacaksın.
"Gitarı bilen bilir, alan asla pişman olmaz, şimdiye kadar elime aldığım en özel gitar olabilir."

Şimdi sahibinden Fender Elite ilanlarına baktım da fiyatlar hep 20.000 lira civarı, 10dan fazla ilan var. Gitar sergisine döndü ortalık. :)
 
Geri
Üst