Abartı Ilanlar

Alıcılar, daha doğrusu sözde alıcılar sinir harbi. Eskiden bu kadar amele internet kullanmıyordu, şimdi herkes internette olduğu için bir sürü amele ile yazışmak zorunda kalıyoruz.

- İlana açıkama yazarsın, açıklamayı okumaz ve yazdığın şeyleri sorar. Çünkü paşa çocuğu, kendisine özel muamele istiyor.
- Saçma sapan takas teklifleri gelir. Gitara buzdolabı, koşu bandı, evde ne kadar çöp varsa sorar. Eskiden yoktu böyle bir şey.
- İlanları araştırıp en düşük fiyatı yazarsın mesela hızlıca satmak için, gelen mesajda hala rezil bir indirim teklifi. Ulan en ucuz ilana yazma bari utan.
- Bir alt modelin fiyatı teklif edilir, söylersin, ama param bu kadar der, paran o kadarsa alt modele bak. Ben param yoksa Musicman Majesty ilanına girip Meksika Fender fiyatı teklif etmiyorum.
- İlanla alakasız bir soru sorar muhabbet açmaya çalışır, boşa vakit harcatır. Forumdayız sanki, alışveriş sitesi kardeşim bura. Googlea yazıp bir dakikada türkçesini de bulacağın bilgiyi ne soruyorsun.
- Bİr sorunu var mı diye sorar (ilanda yazıyor) yok dersin, cevap vermez. Nezaket sıfır. Benzer şekilde bir paragraflık açıklama gerektiren soru sorar, ayıp olmasın diye cevap yazarsın, okur geçer, enayi gibi açıklama yapmış olursun.
- Eskiden 2.el bir şey satın alırken mesafe biraz uzaksa almak isteyen kişi satıcıya uygun ve yakın bir yere giderdi. Şimdiki alıcılar ayağına kadar çağıracaklar utanmasalar.

- Gitar uzakdoğu mu? En ayar olduğum cümlelerden biri. Adam dünya haritasına hiç bakmamış. Ne istediğini de bilmiyor. Bir yerden bu lafı duymuş, papağan gibi tekrar ediyor. Kore gitar da uzakdoğu, Japon gitar da uzakdoğu, Endonezya da, Çin de. 2000 liraya USA veya Japon gitar hayali var sanırım. Kore bile o fiyata yok. Biri bu soruyu soruyorsa bence sonunda saçma sapan bir gitar alır, büyük ihtimalle de kazıklanır.

- Birde şu olaya uyuz oluyorum. Eskiden arkadaşlarımla o kadar gitar almaya, satmaya gittik rastlamadım. Sonra uzun bir süre gitar dünyasından uzaklaştım, geri geldim, son 2 senedir rastlıyorum. Adam ciddi alıcı gibi yazışıyor geliyor, bir afra tafra ile gitarı deneyip feelingi alamadım bro diyip gidiyor. Sanarsın custom bir gitar veya belli serilerinde özel bir tonu olan olan, kalitesi değişkenlik gösteren bir gitar satıyorsun. Hayalindeki Les Paul'u veya Strat'ı bulmak isteyen birinin arayışı gibi tavırlar. Ama adam gitarı çalamıyor, neyinin iyi veya kötü olduğunu da bilmiyor, bariz görüyorsun. Denediğin gitar İbanez GRX abi neyin peşindesin? İlanda belirtildiğinden daha harap haldeyse ya almazsın, ya indirim istersin. Piyasada satılan gitarlar için biz müzik dükkanlarında denerdik, az çok nasıl hissiyata sahip olduğunu bilirdik. Dolayısıyla 2.el alıyorsak satıcıyı kitlememiş olurduk.
Bir de alıcı ile anlaşırsın, fiyat vs herşey ok.
Dünya kadar soru sorar cevaplarsın. Video ister gönderirsin, uygun fiyat yazmana rağmen indirim ister yaparsın.
Buluşursunuz, o kadar yol geldik biraz daha inebilir misin diye sorarlar ya...
Daha büyük terbiyesizlik yok.
 
Bir de alıcı ile anlaşırsın, fiyat vs herşey ok.
Dünya kadar soru sorar cevaplarsın. Video ister gönderirsin, uygun fiyat yazmana rağmen indirim ister yaparsın.
Buluşursunuz, o kadar yol geldik biraz daha inebilir misin diye sorarlar ya...
Daha büyük terbiyesizlik yok.
Bunu bir kere yaşadım. Adama üç kere zaten düştüm fiyatı, son bu dedim. Baktım hala ağlıyor, tamam 100 lira daha düşerim dedim sustu. Artık alıcı gelmeden peşinen söylüyorum, anlaştığımız fiyat son diye. Yoksa işin sonu gitarı aldıktan sonra da "şimdi de o kadar yol gideceğiz, şu verdiğim paranın 100 lirasını geri alabilir miyim?" demeye kadar gidebilir.
 
Bundan bir sene falan önce gayet uygun fiyatlı bir gitar satıyordum. Birisi aradı, "yarın geleyim alayim" dedi. Adam geldi ve pazarlık başladı. Hali vakti yerinde biri ama arsız. Yanında da çocuğunu getirmiş, "çocuğa alacağım vs." diyor. Çocuğa üzüldüm, kesin babasının yaptıklarına utanmıştır.

Neyse bu indirim yapmayınca sinirlendi. Sizli bizli konuşma bırakıldı "sen satamazsiniz bu fiyata" falan diyor. Nazikçe uğurladık kendisini İzmir marşıyla. Ertesi gün satıldı gitar. Adam geldi parayı verdi, gitarı aldı gitti.
 
bir şey demiyorum
"... zaten sesini anlatma ihtiyacı duymuyorum.. Sert distortion tonları... inanılmaz clean tonlar... Ayarında takas..." benzeri cümleler gördüğüm ilandan kaçarım. Muhtemelen satan kişinin de müzikle, gitarla yada bu piyasayla işi de yoktur.
 
Ben üründe ne varsa ilana yazarım, dolayısıyla alıcı genelde farklı bir şeyle karşılaşıp şaşırmaz. Fakat bizim insanımız uzun yazıyı, okumayı sevmez, o yüzden korkar, beni mi kazıklama çalışıyor, ikna mı etmeye çalışıyor diye çekinir. 😄 Çok pimpirikliyse alakasız bir şeyi sorun edebilir tabi, kardeşim almayacaksın o zaman. Haliyle yazışırken indirim yapabilirim ama anlaştıktan sonra buluşunca katiyen indirim yapmam.

Satın alırken de kafamdaki fiyatı yazarım, ölücülük yapmam, kabul ederse alırım. Haaa ürünü incelerken ilanda bahsedilmeyen kusurlar eksikler varsa, onlardan dolayı bir miktar indirim isterim, kabul ederse alırım, kabul etmezse, zor bulacağım ve baya istediğim bir şey değilse daha az da olsa yine biraz indirim isteyip öyle veya indirimsiz alırım.

En son aklımda kalan, Birkaç sene önce Ibanez SA360 alıyordum 2.el, elemanla buluştuk, baktım tremolo kolu yok, ayrıca alyan takılan saddle entonasyon vidalarından biri eksik. En alt telde entonasyon ayarı yapamıyorsun, yarım ton kayık çıkıyor ses. İlanda belirtmemişti haliyle yanlış hatırlamıyorsam 100 lira indirim istedim kabul etti gitarı aldım. Entonasyon vidasını sonra alıp taktım, tremolo kolu almamıştım geçen aylarda satarken ilana Tremolo kolu yoktur diye yazdım. Belki de o yüzden uzun sürdü satması. Başka şeyler sipariş verirken bu gitar için de tremolo kolu sipariş vermiştim ama kol gelmeden gitar satılınca, kol geldiğinde gitarı sattığım kişiye hediye ettim. İlanı kollu gitar diye açsam daha yüksek fiyata giderdi belki 1 hafta sonra hahah.
 

Sattığı ürünlerin hiçbiri Gibson ile alakalı değil ama Les Paul gitarlarda "da" kullanılabiliyor diye her ilana Gibson yazmak da ne bileyim...
 

Sattığı ürünlerin hiçbiri Gibson ile alakalı değil ama Les Paul gitarlarda "da" kullanılabiliyor diye her ilana Gibson yazmak da ne bileyim...
Ben satıcıya denk gelmiştim daha önce yanılmıyorsam favori satıcılarımda kendisi :D Bir prs birde epiphone flying v satmaya çalışıyordu. Parçalar da prs den çıkma tahminimce.
 
İlan açıklaması "MAĞAZA FİYATI 1017$"
Gerçekten olan 850$

Bunlar milleti herhalde salak sanıyor.
 
Geri
Üst