Abartı Ilanlar

Serbest piyasa eyvallah da sıfır fiyatına ya da üzerine ikinci el ürün satıldığını Türkiye'den başka bir yerde görmedim, duymadım. Yarı fiyatına satılmalı da demiyorum. Sıfır fiyatına ikinci el ürün maalesef ki satılamaz. İster sandığa koy kilitle ister nutella sür yala. Varsa alacak delikanlı benim gitarları 3 katı fiyata satmaya hazırım. Ulaş bana yiğidim.
 
mağazadan da pazarlıkla aldı ki o pazarlık %5'i geçmiyor aaa pardon forumda hemen hemen herkesin tanıdığı olduğu(!) ve bana, zuhalde %10 indirim yapıyor diyengillerden değilsek

Sıfır ürün almaya 2 sene önce mi başladınız diyesim geliyor ancak görüyorum ki 2012'de buralara üye olduysanız bir miktar yaşınız vardır. Yaklaşık 12 senedir Hatay Sokak'ta (Ankara'nın Tünel'i dir diyelim bilmeyenler için) hem kurumsal hem lokal mağazalardan hatrı sayılır miktarda alışveriş yapmış birisi olarak, 4 - 5 sene öncesine kadar indirim miktarının tanıdığın varsa değil, pazarlık yapmayı biliyorsan %25'lere kadar esnediğini bilirim.

Günümüzde bu durum mümkün olmamakla birlikte eğer nakitiniz varsa banka komisyonunu ödemeyip (haliyle), biraz da pazarlık biliyorsanız üstüne %1 - 2 gibi bir indirimi alabiliyorsunuz. (Ürününe, stoğa giriş dönemine, teşhirde durma süresine bağlı olarak nadiren de olsa %15lere kadar esneyebiliyor hala.)

Aynı mağazadan 3 defa üst üste tel alıp üçünde de mağazaya selamla girip satıcıya insaniyet namına hal hatır sorangillerdenseniz zaten tüm satıcılarla ahbap olursunuz. Onlar da size dişe dokunur bir ürün alırken yukarıdaki güzelliği seve seve yaparlar. Neden ötekileştiriyorsunuz bunu yapabilen insanları. Üzülüyoruz :(
 
Ankara'yı bilmiyorum da tüneldeki zuhal'de işler hiç öyle yürümüyor.isteyen, bir kere tanıdığı olmadan ve bir kere de tanıdığıyla gidip 20-30 binlik bir gitarı en son kaça verebileceklerini test edebilir. kart değil ayrıca direkt nakit, cebinize para alıp 20 bini direkt gösterin o zaman işler çok değişiyor bu arada.
 
Zuhal'de ve Dore'de tanıdığım var. %10 indirimden fazlasını yapmıyorlar.
Zuhal tünel merkez mağaza muhasebe müdür ve mağaza müdürü bizzat tanıdığımdır.

Ürün bazlı olarak değişken oranlarda ciddi indirim yapabilmektedirler. Ve yine ürün bazlı olarak yapılan indirimli fiyatı taksitle veya tek seferde ödeme şartı ile de satışını yapıyorlar. Örnek vermemi istersen 4-5 ay önce okul için Jackson js32t aldık %30 indirimle nakit ödeme. Fender player istedik bir tanede orada %13 indirim yapabildiler. Boss ds-2 pedal aldık %25 indirim yapıldı.

Do Re de ise tuhaf bir anlayışı var. Schecter Hellraiser fr alalım dedik aşağı yukarı aynı zamanlarda hemen karşı karşıya mağazalar Zuhal ile. Tünelde ki mağazada yanılmıyorsam 10k istemişlerdi. Vurduk kırdık yok 1 lira düşmedi.

Aradan 1 hafta kadar geçti alacak arkadaşım Ataköy A plus avmde buldu gitarı. Hemen alıyorum bana fiyat verin demiş. %35 indirimle vermişlerdi.
 
iyi iyi millet dökülüyor :) var mı başka tabıdık indirimi geçmişi olanı? desenize 2. el fiyatına bile gerek yok zuhalde tanıdık varsa. Dediğim gibi türkiye ''garip'' bir ülke herşey adamına göre.
 

Bu da ek olsun:
 
Ben takas teklifi sunduğumda 6000di ilan. Neden bu rg350 ve rg370 serisinin fiyatlarını çok abartıyorlar. Bir tanesine daha yazdım rg370gp idi sanırım adam gelmiş mim fender ile takas ederim diyor. Abicim ne bu fiyat ya altı üstü rg300 serisi prestige değil bi şey değil.
sahibinden.jpg
 

ilan sahibine ''hacı sen hayırdır?'' minvalinde mesajlar gelmiş olacak ki aynı gün içinde ilan detayını editleyip, açıklama yapma ihtiyacı hissetmiş... yalnız açıklamaları istediği fiyattan daha komik olmuş sanki. üzerindeki modifiyelerin 10k tuttuğunu söylemiş. bahsettiği modifiyelerden birisi seymur duncan 59 set ve fiyatı 3600 tl. diğeri de sperzel kilitli burgu ve thomann'daki fiyatı 90 euro civarı, türkiye fiyatını bulamadım ama ikisini topladığınızda nihayetinde 10k'nın yanına yaklaşmıyor. Bir de gitarının US değerinin 2000 dolar olduğunu söylemiş... 950 dolara bir tane buldum. reverb'de de 1990-1995 arası studio modelleri 1300-1700 dolar arasında gidiyor.

Hepsini geçiyorum ve elamanın verdiği rakamları doğru kabul ediyorum; 2000 dolar + 10k yaklaşık 37000 tl tutuyor. Hayır bir de o kadar özgüvenli ve kibirli bir şekilde açıklamada bulunmuş ki şu anda kendimden şüphe duyuyorum. Galiba yanıldığım veya atladığım bir şeyler var. Öyle bir şey varsa beni aydınlatın lütfen.
 
Ben 8 Temmuz 2021 de, 1994 Gibson Lp Studio gitarımı , bir ay bekledikten sonra , orijinal Gibson Hardcase i birlikte 1400 dolara sattım. Şu an 50 bin , çok fazla bir rakam ... Güzel gitarlar ancak abartmamak lazım :)
 
Bu da ek olsun:
Memleketteki bir insan türü galiba her Les Paul gitarı vintage enstrüman sanıyor. Bununla da kalmayıp, her vintage enstrümanı da Stradivarius keman ile aynı şey zannediyor.
 
Memleketteki bir insan türü galiba her Les Paul gitarı vintage enstrüman sanıyor. Bununla da kalmayıp, her vintage enstrümanı da Stradivarius keman ile aynı şey zannediyor.

Hocam bu ilan özelinde konuşmuyorum ancak bu eski alet edevat sahiplerinin fantazi dünyası beni benden alıyor. Yapıldığı dönemin giriş seviyesi gitarlara şu an istenen rakamları görünce artık işin ardında art niyet olduğuna inanıyorum.
 
Hocam bu ilan özelinde konuşmuyorum ancak bu eski alet edevat sahiplerinin fantazi dünyası beni benden alıyor. Yapıldığı dönemin giriş seviyesi gitarlara şu an istenen rakamları görünce artık işin ardında art niyet olduğuna inanıyorum.
Genel bir "denyoluk" da olsa gerektir. Yani vintage enstrümanı eski enstrüman sanmak ve para ettiğini düşünmek filan gibi çok düz ve basit mantık arızaları var gibi geliyor bana. "Vintage" dediğin şey belli bir dönemdir benim anladığım; kendine has bir mojosu ve bu doğrultuda oluşmuş bir piyasası vardır. Gayet özelliksiz bir fabrikasyon üretim, 50 sene sonra da vintage filan olmaz. Adam sanıyor ki 60'ların gitarı 90'larda vintage ise, 2020'lerde de 90'ların gitarı vintage olacak 🤣
 
Son düzenleme:

Simdi bu isin raconu indirim bittikten sonra ilana koymak olmali ki insanlar sifir fiyatını boyle görmesin. Zuhal'de 4400 küsür. Hatta daha ucuza alınabiliyor.

Ikinci racon ise (burada arkadasin basina gelen hadise) boyle neredeyse 10 yıl öncesinin tasarimi elektronik ürünlerin yıllardır satılmayan stoğu eritmek için zaten hep bu indirimle satılacak olduğu ve %60 indirim gazi ile alınan bu cihazın fiyatının bir türlü normale gelemedigi 😄. Umudunu kaybedip gene de şansını denemek istemiş.
 
Geri
Üst