Abartı Ilanlar

Başlık yerinde, konu güzel gerçekten. Bazen hakikaten çok ilginç içerikli ilanlar olabiliyor.

İnsanların fikirlerini değiştirebileceğimi inanarak yazmamıştım, herkes yapmak istediği şeyleri yapmakta özgür; ama en azından eleştiride bulunulan başlık-konu-ilan sahipleri bu konuda bilgilendirilirse, kendilerine de cevap hakkı verilirse, daha uygun olabileceğini düşünüyorum. Örneğin buraya post edilirken, ilan sahibi kişiye "bayım ilanınız şu site-şu konuya konuluyor. cevap vermek isterseniz üye olup ilanınız hakkında açıklama yapabilirsiniz" tarzında birşey söylenebilir.

Benim fikrim bu yönde en azından :)
 
Bir de forum kurallarına da aykırı değilse ilan sahibi kişiler de burada fiyatını aşırı indirdiği ekipmanını bu başlıkta paylaşsın. Örnek olarak mesala van halen'in ilanı;

Fırsat ilanı;

Washburn X 11 Maple/maple 150 TL --->; http://turkrock.com/threads/30970/


gibi.

Bu şekilde en azından ilan up'lama sorunu da ortadan belki kalkabilir. Bilmiyorum sizler ne dersiniz.


işler çok çorba olur benim görüşüm olmasın çünkü sadece benimki değil birçok uygun fiyatlı hatta bedava ilan var ama ne yazık ki alan yok.
 
Geçen dolaşırken gördüm valvestate 8200 gitmiş bir tane 430 liraya, nasıl içim acıdı, bildiğin kan ağladım. Üstelik aradığım bir kafaydı 8100-8200. :) İyi olur böyle insanın gözüne gözüne sokulması hakikaten. :)
 
Bir de forum kurallarına da aykırı değilse ilan sahibi kişiler de burada fiyatını aşırı indirdiği ekipmanını bu başlıkta paylaşsın. Örnek olarak mesala van halen'in ilanı;

Fırsat ilanı;

Washburn X 11 Maple/maple 150 TL --->; http://turkrock.com/threads/30970/


gibi.

Bu şekilde en azından ilan up'lama sorunu da ortadan belki kalkabilir. Bilmiyorum sizler ne dersiniz.

Zaten, yanlış bilmiyorsam, bu olay çapraz tanıtım adı altında değerlendiriliyor. Ve çapraz tanıtım da forumda yasak. :)
 
aklima gelen ilk ilan bu oldu:

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...y-pcmcia-expansion-memory-card-70148885/detay

soz konusu kart, nord lead 2 virtual synthesizer'in hafiza kartidir.
normalde bos satilir ve fiyati 40-45 dolar civarindadir ki bu bile cok fazla.
uyanik arkadasimiz, icine internetten indirdigi sesleri doldurmus, ustune de yazicidan cikarttigi etiketi yapistirmis, 300 dolara satiyor.

Yalnız ticari zekayı takdir etmek lazım. :p Şu kafa azıcık da başka şeylere çalışsa. :)
 
Yorumunuza katılmıyorum.

Bir "aptal" çıkar diye ummak ticaret değil iğrenç bir piyango'dur, etik olarak son derece aşağılayıcı ve karakter bozukluğu göstergesidir. Bir ilan'da bu yaklaşımın, sokağa çıkıpta önüne gelene belki ağızını açar diye üzerine tükürmekten bir farkını göremiyorum.

"Belki bu fiyattan gider'de eleleme böbürlenirim" düşüncesi hele'ki ederinin kıyasla ne olduğunu araştırmış kişi tam bir küçük penis psikolojisi yaşıyor...psikolog değilim ama bence bu ego falan değil başka bir şey...

Bu tarz yaklaşımlar internet öncesi (fiyat/eder belirlemenin daha zor olduğu) dönemden kalma demode bir anlayış biçimidir; "Ben bunu gördüm icada gerek yok böylede giderim..." düşüncesini kabul edilemez bulduğumu belirtmek isterim.
Dostum Korhandere nin dediğini belki yanlış anlamış olabilirsin.Lakin bu fiyata gitar alacak adam mal değildir.İllahaki araştıracaktır ve evet bu ülkede ölüseviciler fazla oldukça adamlar sattıkları ürünlerin fiyatını yüksek tutmakta haklı.Bak bu forumda bilinen bir kişinin benim gitarıma yaptığı teklif aynen verdiğim fiyatın yarısıydı olmaz cevabını alınca başka bir konu başlığı altında beni ve sattığım şeyi kötülediğini gördüm.Aslında kimsenin kimseyi kandırdığı yok.Bilinçli olan bir kimse zaten muhatab bile olmayacaktır bu kişiyle ya da onunla kafa bulacaktır.
 
Alıcıya acil şifalar dilerim :D

Yok hocam ya ne satması. Forumda üstüne gidilince milletin sesini kesmek için satıldı yazdı bence zira ilanı buradan satıldı yazdıktan sonra tesadüfe bakın;

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...mzali-dean-dm-signature-gitar-114542230/detay

Yoksa kim alıyor forumda bu gitarı 2500TL'ye...

Bu arada dikkat edin millet ABD'den alındı yazarak subniminal mesaj veriyor.:) Her Amerika'dan alınan gitar Amerikan malı mı? :) Lütfen bu esnaflığı bırakın.
 
Geri
Üst