Abartı Ilanlar

Yapmayın o kadar da hiçe sayılacak biri değil.Birini abartmak ne kadar kötüyse abartmayayım diye hakkını yemekte olmaz.O tarzı ve o tarzdaki grupları dinlemeye tahammül edemem normalde ama Suiçmez' in farklı bir kafası var tuşesi tekniği ve tavrı bambaşkadır, ve bence bu yüzden önemlidir yani "kendine haslık - başkalık" yoksa saat tutalım en fazla notayı basan kazansın?Görmüşünüzdür 900 bpm de çalan tuhaf yaratıklar var.Türk sayılmaz demişsiniz ne alaka adam Türk, Türkiyeyle alakası olmasada yinede iftihar edilebilir ne olmuş yani...
 
Yapmayın o kadar da hiçe sayılacak biri değil.Birini abartmak ne kadar kötüyse abartmayayım diye hakkını yemekte olmaz.O tarzı ve o tarzdaki grupları dinlemeye tahammül edemem normalde ama Suiçmez' in farklı bir kafası var tuşesi tekniği ve tavrı bambaşkadır, ve bence bu yüzden önemlidir yani "kendine haslık - başkalık" yoksa saat tutalım en fazla notayı basan kazansın?Görmüşünüzdür 900 bpm de çalan tuhaf yaratıklar var.Türk sayılmaz demişsiniz ne alaka adam Türk, Türkiyeyle alakası olmasada yinede iftihar edilebilir ne olmuş yani...

Amacim kotulemek degildi. Icra ettigi tarzi dinlemesemde kendisini severim. Ben sadece grup elemanlarinin gruptan cikma/ayrilma/kovulma mevzusundan yola cikarak yazdim yorumumu. Yanlis anlasilmak istemem :) Kimligi Alman yapacak birsey yok ama Bu onun Turk kokenli olusunu ve bizim onunla gurur duymamizi engellemez ;) Yabanci forumlardan takip edenler okumustur. Kendisi Chuck kadar seviliyor ve takip ediliyormus. Falan filan :D
 
Aynen ben de severim, eskiden çok dinlerdim, epitaph ı kaç kere hatim ettim saymadım bile. Ama bana bu köken üzerinden gurur duyma "bana" hep garip gelmiştir. Yanlış anlaşılmasın, iyidir kötüdür demiyorum, ben anlayamıyorum pek. Sosyolojik açıdan açıklamaları vardır elbet. Ama bu adamı ben yetiştirmedim, ben beslemedim, öğretmedim, harçlığını ben vermedim, gitarını ben almadım, Türkiye'de yaşayan bir insan da yapmadı, adam her şeyi kendisi yaptı, hatta Almanya'nın katkısı daha büyüktür kendisine. Bu durumdan ben neden gurur duymalıyım? Onun mantıklı bir cevabını veremiyorum.

Ha içten içe bir sevinç var tabi aynı "Türk" sıfatını taşımaktan dolayı, ama burada bir nevi çıkarcılık mevzuu bahis, kendisi Japon olsaydı bu muhabbetler dönmeyecekti. :D
Derin mevzular bunlar, girmeyelim. :D
 
@Sownroth Dediğin doğru ama ne olursa olsun bizim insanımız, ne şekilde olursa olsun o başarıya ulaşması beni memnun eder.Diğer taraftan avrupada yetişmiş bir futbolcu rakibimiz olunca ve o bize gol atınca milletimiz vıdı vıdı ediyorlar yok işte "ayıp ulan kendi ülkene gol atılırmı" falan diye :) (futboldan da ne zerre anlarım nede haz ederim :) ).
@Serd@r Chuck kadar sevilmesi bence süper bir başarı; bende zamanında gruba aldığı gitaristleri ciddi anlamda yetiştirdiğini duymuştum, belki bu abartıdır ama ciddi çalışma gerektiren bir müziği var o gerçek.

Konu çok dağıldı forum kusura bakma ama, Chuck Schuldiner olsun Muhammed Suiçmez olsun dünyada bayağı sevilen kişiler ne gariptir ki, dünya çapında sevilen Chuck parasızlık yüzünden adam gibi tedavi olamadı ve belki de bu yüzden öldü, Suiçmez desen daha az da olsa tanınan biri ama o da yakın zamana kadar mühendislik yapıyormuş yaşamak için.Tamam metal müzik hatta Death metal dünyada pek para eden bir şey sayılmaz ama kazanan da kazanıyordur hani.Yani bütün bunlardan çıkarımım adaletsizlik şanssızlık tek Türkiyede olmuyor :)
 
Sownroth Japon olsada severdik, takip ederdik :) Yapimizda var galiba bu. Turk oldugu zaman mutlu oluyoruz. Dedigine kismen katiliyorum. Biz yetistirmedik vs. kismina. Ama ne bileyim insan mutlu oluyor iste :D
 
Ben de bu konudaki eleştirilere katılmıyorum. Şu ana kadar bir sürü gitar aldım sattım, genel anlamda sattığım her şeyi piyasanın altında fiyatlara sattığımı söyleyebilirim ama bu eleştiriye katılmıyorum.

İşletme okuyan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki bu tarz bir konseptte bir şey satılacaksa ona yüksek bir fiyat vermek kadar mantıklı bir hareket olamaz. Bunun bir çok sebebi var, önemli olanlarını sıralamak gerekirse:

1- O aleti almak isteyen insan fiyatı pahalı bulsa da kendi fiyatını belirten bir teklifi sana zaten %99 sunar. 2000 lira piyasası olan gitarı 1500 liraya satışa koyup 1 hafta beklesen "1300 olmaz mı?" diyen birisini mutlaka bulursun. Böyle bir ortamda piyasası 2000 lira olan gitarı almak isteyen birisinin 2500 liraya satışa konan gitara 2000 lira veya ona yakın bir fiyat teklif etmeyeceğini düşünmek saçmalık olur. Bu durumda da gitarı 2000 liraya satışa koymakla 2500 liraya satışa koymak arasında çok bir fark olmuyor.

2- Özellikle fiyatı pahalı olan aletleri bulmak zor olabildiğinden, bir insanın bilinçli ve istekli olarak olarak piyasa değerinin üstünde fiyat vermesi hiç anormal değil. Şurada güzel bir Charvel model 2 satılsa bilinçli bir şekilde piyasa değerininin 100$ hatta 200$ üstünü verebilirim mesela. Bu tarz durumlar olabilir, böyle bir insanı kaçırmamak için 2000 lira edecek bir gitarı 2500 liradan satışa koyup beklemek gayet mantıklı bir hareket. Eğer acelen yoksa neden böyle bir alıcıyı bulmaya çalışmayasın?

İkinci el satışta ve pazarlığın bu gibi önemli olduğu her alışverişte psikoloji çok önemli, elinizdeki aletleri iyi paralara satıp iyi paralara bir şeyler almak istiyorsanız psikolojiyi iyi kullanmalısınız. Psikoloji dediğimiz şey de bilgi ile direkt ilgili olan bir şey değil yani bir ürüne fazla fiyat biçmek (çok abartı olmadığı sürece) insanları kazıklamaya çalışmak demek değildir.
 
Bu "abartı" değil de bildiğin "sahte" gibi. En azından son derece şüpheli diyelim.. Ama bu arkadaşın diğer ilanlarının bir kısmı "abartı" olarak nitelendirilebilecek durumda.. :)
 
Eski bir fender üretimi gibi geldi bana. Çünkü sahte yapacak adam bu body-neck tipini niye kullansın yahu? Ya da o kadar geri zekalı adamlarda var mı? Bizim cahilliğimiz de olabilir böyle bir modelin varlığı ile ilgili ama dediğiniz gibi diğer ilanları pek iç açıcı değil:)

Hocam bu arada nick'ini hep ayıadam diye okuyordum a- iyi -adam olarak spell ettim şimdi:)
 
Geri
Üst