Abartı Ilanlar

İlan tarihi eski fakat adam ölünce fiyatı artırdığına yemin edebilirim ama ispat edemem.

Millet satış yapmak için ilan açmıyor. İlan açayım ve olabildiğince en yüksek fiyatı isteyeyim, satılırsa ne ala modundalar. Bir tane gitar vardı bir süredir takip ettiğim. Dolar neredeyse 1 lira düştü bu süre zarfında, fiyatta değişiklik olmadı. Geçenlerde aynı modelden başka bir ilan daha açılıp fazla fiyat istenmiş. Bizim ilan sahibi durur mu, hemen fiyatı o seviyeye çekmiş. E arkadaş o kişi satamayacak gitarı, sen de mi satmak istemiyorsun? :)
Türkiye'de fiyatlar check-valve mantığıyla tek yönlü çalışıyor. Dolar - euro çıkıyor, fiyatlar artıyor. Kur ne kadar geri düşerse düşsün fiyatlar geri düşmüyor. Yüksek kurdan mal aldı diyelim de, yeni kurdan hiç mi mal çekmedi yani.
Bu konuda sevdiğim alışveriş mecralarından biri mydukkan, diğeri Do-Re. Adamların sitesinde fiyat döviz olarak bir de o miktarın TL karşılığı olarak yazıyor. Kur değiştikçe de değişiyor. Yaklaşık bir ay önce 55 TL civarına tel almıştım, şu an aynı tel 47 TL dolaylarında.
 
Bir tane de benden gelsin ya, hep hazıra konmayayım.
LTD Alexi 600, 17900 TL

Alexi’nin ıslak imzası olsa belki bir hastası çıkıp almak isteyebilirdi de sadece signature gitara Alexi imzalı gitar demek de ne bileyim...
 
Üniversitedeyken çok ekipman geçti elimden. Şimdi bakıyorum da güzel zamanlarmış. 3-4 yılda geçmediyse farklı modellerden 10-12 Fender, 4-6 Gibson kullanmışımdır. Aldıktan 1 hafta sonra sattığım ürünler oldu. Satmaya kıyamayıp para ihtiyacından ucuza sattığım da.

Demem o ki bir ürünü almak da satmak da kolaydı o dönem. Şimdi dönüp bakıyorum, iyi ki o dönem gitarlarımı almışım. Öğrencilik ve stajyerlik yıllarımda aldığım 62' Strat ve 52' Telecaster'ı bu fırsatçılar yüzünden Türkiye şartlarında iyi eğitim almış ve reputable bir meslek sahibi kişi olarak dahi alabilmem mümkün değil. 2011 yılında o dönemki kız arkadaşım sıfır mexico bir strat almıştı. Altını çizerek söylüyorum hediye. Şu an bazı sitelerde ikinci el fiyatlarını görüyorum. Keşke o kızdan ayrılmasaymışım :)
 
Yapılan modifiye taş çatlasa 2000 lira. Ek olarak çıkartılan parçalar da yok sanırım ama onu fiyattan düşmüş olsa gerek, yoksa 15000 lira olurdu bence.
Şu ilandaki headstock ve şu başlık üzerinden konuşuyorum, bu gitarın sahibi tahminimce forumdaki @PACK . Sadece kendi aramızda değerlendirme yapmak yerine kendisinden dinleyebiliriz belki fiyat belirleme yaklaşımını.
 
Ferrari ile takas olur mu abi :) ?

Kolleksiyonluk gitarlar olabilirler ama 300.000 dolar nedir ? :)
 
Ferrari ile takas olur mu abi :) ?

Kolleksiyonluk gitarlar olabilirler ama 300.000 dolar nedir ? :)

Bu gitarın sahibinin ilanları forumda bolca konuşuldu, tartışıldı. Hatta yeri geldi terbiye sınırları dahi aşıldı tartışılırken. Hiç açmayın bu konuları :D
 
Ferrari ile takas olur mu abi :) ?

Kolleksiyonluk gitarlar olabilirler ama 300.000 dolar nedir ? :)
Bence uygun fiyat.
 
Geri
Üst