The Exorcism of Emily Rose

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.
 
ya ben çok gerildim...kızın şekilden şekile girmesi falan..kaçasım geldi.kızın yanındaki çocuğu buradan kutluyorum..ne sevgıdırkı bu kızın yanından ayrılmıyor.yılın annesi ödülünü neyim vermek geldi içimden:) hayır arkadasımı yerde o halde bulsam camdan atlar kaçarım..yaw bızde şeytan girmesi, çarpması yok allahtan:) herkes şeytan çünkü. bı kulhü bi elham tamamdır olay...gerici bir film ama arada tempo düşüyor, sende çıkınca napsam, x beni arar mi, finaller yaklaşıyor vb konulara sapıyosun:) a pardon bende dikkat bozukluğu var:p
 
Çok bir beklentiyle gitmemiştim zaten filme; kuzenlerle gittimiz sinemada izleme gayesiyle gittimiz filmi bulamayınca, ''eee misafiir umdunu değil buldunu'' dedik ve giriverdik filme...
Pek beğendim diyemicem açıkcası ama ''aman yaa ne işim var benim bu filmde!'' de demedim.. Bir ara gerilirr gibi olduysam da kızımızın o kasları kasılırken yaptığı hareketler beni korkutmanın ötesinde nedense güldürttüü bide böle sınıftan çıkıp da kiliseye bi koşuşu vardı ki; eğlendiğimi hisseder gibi oldum o aralar..
Sonuç olarak demek isterim ki mecbur kalınmadığı takdirde seyre değer bir film olduğunu düşünmüorum pek..
 
Filmin gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkması kuşkusuz etkileyici olmasında en önemli etken ancak yine de çok daha iyi bir film bekliyordum sanırım. Klasik şeytan ve şeytan çıkarma filmlerinin aksine daha az korku daha fazla acıma hissi uyandıran bir atmosfer vardı. Exorcism filmlerinden alıştığımız korku sahnelerini hafif tutup sanki "hasta" bir kızın dramatik öyküsünü izledik.

Jennifer Carpenter'ın oyunculuğu çok başarılıydı. O cinnet geçirirken korkutmuyor daha çok insanın içini acıtıyor gibiydi. İlerleyen sahnelerde film Emily Rose'dan çok avukat kadının kariyerini anlatır hale geldi ve mahkeme günleri, pederle ortaklığı derken başrol oyuncuları onlar oldu ve sanırım filmin akıcılığı benim için orada son buldu.

Klasik şeytan çıkarmalı filmlerde şeytanın başarıyla kovulması ve kızın mutlu mesut büyüyüp serpilmesi sonunu düşününce en azından bu filmin sonu konusunda kız ölecek mi kalacak mı diye düşünmedik davanın nasıl sonuçlanacağına odaklandık. Yine de "kısmen" konu olarak aynı, yapım yılı olarak yeni olan son dönem filmlerinin eski benzerlerinden artısı olmadan tekrar tekrar çekilmesi maalesef bu filmleri 1 numaraya oturtamıyor.
 
benim ilgimi çeken kısmı gerçek bi hikaye

olduğunun söylenmesiydi izlemeye kalktık

arkadşlarla gece 2 de film oldukça karanlık bi

görüntüye sahip olmasından ve konusunun yavaş

ilerlemesinden uyumuşum zaten

pekde bişey kaybetmemişim
 
Ben açıkçası pek beğenmedim filmi.Sarmayan olayda filmin çoğunun mahkemede geçiyor olmasıydı.Birde kızın iine 6 şeytan girmesini çok saçma buldum.Kısacası umduğumu bulamadım.
 
biraz korkalım, gerilelim diye gitmiştik ama korkmak mümkün olmadı maalesef.bir de şeytanın kızın içine girme sahneleri hiç inandırıcı değildi. özenilmemiş gibi geldi.
 
hiç inandırıcı değildi. gerçek bir hikaye olduğuna da inanmıyorum. hristiyan uydurması gibi geldi bana.
bir de filmin ilk sahnelerinde kızın çarpılması, kasılması biraz inandırıcı gelmişti de sonraları 'of!yine mi çarpılıyo ya!' dedirtecek kadar abarttılar durumu.kız sürekli kasılıyo. ikinci yarıda gülmeye bile başladım kızın çarpılmalarına:)
 
Film bana okudugum bir tür gerilim roman tadini verdi. Korktum mu? Hayir, cünkü o tür bir film degildi. Mahkemenin verecegi karari bekledim film boyunca cünkü film sadece bundan ibaretti. Olayin gercekte yasandigi yerdeyim bu yüzden cok beklemistim bu filmi ama beni tatmin etmedi.
 
hakan_el demiş ki:
Film bana okudugum bir tür gerilim roman tadini verdi. Korktum mu? Hayir, cünkü o tür bir film degildi. Mahkemenin verecegi karari bekledim film boyunca cünkü film sadece bundan ibaretti. Olayin gercekte yasandigi yerdeyim bu yüzden cok beklemistim bu filmi ama beni tatmin etmedi.

Evet seyrettim o kadar korkutucu değildi bence de.
Olay Almanyadamı gerçekleşmişti? Neresindeydi? 8O
 
_ERHAN_ demiş ki:
hakan_el demiş ki:
Film bana okudugum bir tür gerilim roman tadini verdi. Korktum mu? Hayir, cünkü o tür bir film degildi. Mahkemenin verecegi karari bekledim film boyunca cünkü film sadece bundan ibaretti. Olayin gercekte yasandigi yerdeyim bu yüzden cok beklemistim bu filmi ama beni tatmin etmedi.

Evet seyrettim o kadar korkutucu değildi bence de.
Olay Almanyadamı gerçekleşmişti? Neresindeydi? 8O



Pek duyulmus bir sehir degil aslinda Aschaffenburg.
 
exorcist teki merdivenden ters iniş sahnesinin üstüne kıza giren şeyten tanımam...küçük kızın içine şeytan girmesi kovboy filmleri yada hint filmleri kadar orjinaldir ...gerçek olaydan alınmıştır kısmı da hoşuma gitti..fragmanındaki adamın the egzorcism of emily rose deyişide çok başarılı olmuş.... vin diesel in(yada antoni queen yaşasaydı o da oynayabilirdi böylece hedef kitle genişlerdi) içine de şeytan girmesini bekliyorum.. kurt adamlara karşı savaşan ,kutsal suya dayanıklı yarı vampir in içine şeytan girmesi enteresan olabilir....
benimde aklımda bi korku filmi projesi başrolde olsen ikizleri film boyu siyah bi ekran ses ve işıkla periyodik olmayana bi düzen de bizi etkilesin .. ..
şeytanın haçtan korkması kutsal suyun onu yakması incille yaklaştığınızda tuhaf davranması latınce konuşulduğunda küfür etmesi olmamış..... gereksiz espirilere mahal veriyo böyle olgular olmaz böyleşey.....
çok fragman izledim böylesini izlemedim çok doyurucu olmuş....
 
filmi cook merak edıodum merakle beklıodum ama klasık bir the exorcısım fılm..hiiç korkutucu dııl bnce..bıde artık hep aynı tarz cekılen fılmlerden de sıkıntı geldı..ben tam bır fılm delısıımdır arsıvımdr vardr ama baksanz cou fılmler hep birbirine benzıo..yenı seler ıstıoruz yenı seeler..........:):)
 
beter böcekte vardı öyle bişey evet filmin cansıkıcı bi konusu var hakkatten ..o kadar para harcanmasına insan yaratıcı bişeyler bekliyo tabi..


tamam da ablacım böyle olmazki bu böyle anlatılmaz ki be ya.. değiştir butonundan io,seeler 'i falan değiştir bence...
 
Vatikanın bilime karşı savaşının en belirgin şekilde su yüzüne çıktığı film kanımca.

70'li yıllarda hukuk ve bilime karşı aldıkları yenilginin beyaz perdede rövanşını almalarını izledim ve izlediğime ve özlemle beklediğime pişman oldum.
 
çok kötü bir filmdi.izlediğime izleyeceğime pişman oldum.zaten yalnız izliyo olsaydım büyük ihtimalle sonuna kadar dayanamaz sızar kalırdım.senaryo çok alışıldıktı zaten.bi de üstüne üstlük sönük kalmış.bence sadece hatunun içine şeytan girdiğinde kaskatı kesildiği sahneler başarılıydı.
 
Geri
Üst