Marshall amfiler: dsl, avt, tsl ve Mg amfilerin farkı?

Bugün Kadıköy'de denedim o amfiyi.
Amfi 2 kanal,clean / overdrive.Parlak clean tonları var.Drive'ı da gayet iyi sert trash tonlardan tut rock tonlarına inebiliyorsun.Amfinin üstünde reverb'ü de var,reverb için tam aydınlatıcı bi şey söyleyemeyeceğim,ama fena değil.En önemli artısı üzerinde efekt barındırmaması.Yeni modellerin vintage tarzı görüntüsü de gayet hoş.Ayrıca ingiliz üretimi.
Bar programını rahatlıkla kaldıracak bir amfi,yaptığın tarza da uyacaktır.Yine de deneyip bir gör amfiyi.
 
Arkadaşlar siz neyle neyi karşılaştırıyorsunuzki birisi ev amfisi birisi stüdyo ya da konser amfisi yani düşünsenize apartmanın içine AVT275X'î nası sokarsınız hadi soktunuz diyelim son sesine getirmeden apartmandan değil mahalleden kovarlar :D ... Ama MG15CDR veya MG15DFX aldığınız zaman evde rahat rahat çalabilirsiniz son seslerine geldikleri zaman bile yer sallanıyor ev için fazla bile.Tabii stüdyoda veya konserlerde(konserlerde demek biraz abartı oldu küçük çaplı 5-10 seyircilik konser diyeyim :D) bu amfiler hiçbi işe yaramaz hele benim gibi metal müzik yapıyorsanız baterinin sesi iyicene bastıracaktır... Yani arkadaşlar demek istediğim işlevsel olarak büyük amfilerle küçük amfiler farklıdır yani onları karşılaştırmak biraz saçma olur...Ayrıca bende MG15CDR kullanıcısıyım amfimin overdrive'ından mennunum ama Fiyat-Performans bakımından MG serisi çok iyi değil yani onun yerine Randall RX15DM alınabilinir metal tonları daha sert veriyor ve CDR'ye göre ortalama 50 lira daha ucuz...
 
temelde ev amfisi, sahne amfisi diye bir şey yok.

çünkü ev tonu, sahne tonu diye bir şey de yok (kabulleniyorsanız o ayrı)

sahne olarak 5-10 kişilik programları kastediyorsanız ayrı. ama çoğu konserde insanlar amfinin önüne mikrofon koyup PA'ya giriş yapıyor zaten.

marshall serilerine gelince, aklımda her daim bir valvestate (avt değil) 8080 yer etmiştir.
 
VS 8080 sahibi olarak söyleyebilirim, AVTler kadar çok "aşırı" parlak bir tonu yok Gittiğim stüdyoda avt 150 tritube (yanlış yazmış olabilirim modeli) var Ve tonu bana aşırı rahatsız edici şekilde parlak geliyor 8080 de ise güzel bir parlaklık var Ve bunun en önemli nedenlerinden biri de celestion hoparlöre sahip olması Yanlız şunu da belirtmeliyim, daha önce kullandığım MG100 den aldığım bas tonu tam anlamıyla valvestate'ten alamıyorum Sanırım amfinin arkasının açık olması da buna bir etken
 
Bende Avt 150 ve marshall mg 30 var, ama evde mg30 u tercih ediyorum, Avt 150 evde yatıyor bu ve benzeri yüksek wattlı amfilerin sesini çok açmak gerekiyor istenilen tonları almak için.
 
Bende 15cdr vardı bir sutdyoya gitmiştim karışmış amfiler 15cd ile çıktım. Studyodan sonrada 1 hafta bakmadım amfiye gitar çalmadım. Ben fark ettiğimdede adamlar benim amfiyi satmışlar. Arada dağ gibi fark var onu söylüyeyim. Eğer 15cd almayı düşünen varsa 20 30 Tl daha koysun cdr alsın derim. Aradaki tek fark sözde reverb podu ama değil ton farkı ciddi seviyede çok.
 
metalcafe demiş ki:
Bende 15cdr vardı bir sutdyoya gitmiştim karışmış amfiler 15cd ile çıktım. Studyodan sonrada 1 hafta bakmadım amfiye gitar çalmadım. Ben fark ettiğimdede adamlar benim amfiyi satmışlar. Arada dağ gibi fark var onu söylüyeyim. Eğer 15cd almayı düşünen varsa 20 30 Tl daha koysun cdr alsın derim. Aradaki tek fark sözde reverb podu ama değil ton farkı ciddi seviyede çok.

bu örnek çok ilginç ve güzel bir örnek bende marshall 15 cdr ve 30 watt arasında kaldım ton olarak fark olacaksa ki oluyor biraz daha kasıp 30 watt alıcam efekleri önemli değil benim için.
benim ses yüksekliği bakımından hiç bir sorunum yok evde çalıcam çok düşük seslerde çalışmam gerekicek. umarım sorun yaşamam en iyisi alırken denemek olucak düşük ve orta seviyede tonda ciddi değişmeler olmassa 30 watt alıcam.
 
15 watt ile 30 watt arasındada ton farkı var. Ancak evde çalacaksan 15cdr seni idare eder. Hatta ben 15 watttan line out ile mixera çıkış veriyorum program yapıyorum. Ama yinede başka bir grupta çalan çok yakın bir arkadaşımsa 150 Watt çok güzel bir behringer amfi kullanıyor onun yaptığı daha doğru daha profesyonel. Ne yapalım bizimki parasızlık işte. Ama evde çalıyorsan 15te yeter 30da yeter. Eğer ton farkı olacaksa 30 watt alayım diyorsan 30 watt al derim. Marshall almaya kararlıysan MG15CD kesinlike önermiyorum, onun yerine MG15CDR ha biraz daha paran çıkışıyorsa MG15DFX ha paran daha fazla çıkışıyorsa MG30DFX derim. Peki diceksin ki ikisi arasında tek fark 15 wattlık farkmı bu dfxlerde. Hayır 30wattın özellikleri daha fazla ayrıca yanından clean drive kontrolu için pedalıda var. Hepsi bir yana ben Marshall amfilerde çok kötü kullanılmadıkça 2.el olanlarınada güvenirim. Herşeyim bozuldu bir sürü ekipmanım ama bir tek amfim sağlam hala birde gitarım. 2. elde alabilirsin ve bence çok kar edersin.
 
Eleman balıkesirde, balıkesirde arkadaşın varsa o gitsin denesin baksın görsün. Yada elemanın msni ekle gittigidiyora eklesin ordan alışverişi tamamlayın :) Yöntem çok. Ama bu güvensizliğede hak veriyorum normaldir internette ne dolaplar dönüyor.
 
Ya bayağıdan beri araştırıyorum. Alacağım mg30 dfx !!! :D Kötüleyen çok olmuş ama Youtube da falan izlediğim videolara göre gayet tatmin edici tonları var. Hiç te kötü gelmedi bana. Neyse hakkımda hayırlısı artık :)
 
Ya işte bende onu anlayamadım. Bir okumaya başlıyorum yorumları pehh ! Herkes drive ın kötü olduğunu falan yazmış ama bence çok güzel. Bir video var youtube da. Amca nın biri tanıtıyor amfiyi. Efektleride gayet güzel bence. Evet dediğin gibi herkesin 30 watt lık amfiden beklentilerini sormak lazım. Neyse rahatladım. Gayette bulunan bir amfi. Alacağım yakın zamanda. Kayıt gönderirim alınca sana :)
 
Tamam ama ben biliyorum tonlarını bi kaç defa çaldım :D Ama güzel bir parçayı kayıt yapicaksan gönder her türlü dinlerin :D
 
Ama yinede diğer amfi modellerinide araştır derim. Ben bunu beğendim ama benim çalmadığım bir behringer 30 watt bir laney 30 watt vs daha iyi bir amfide olabilir. Hemen karar verme. Gerçi laneyin 15 watt amfisini denemiştim bir ara çok kötüydü. Behringerin düşük modellerini bilmiyorum ama 150 watt benim arkadaşımda yok böyle bir amfi. Marshall avt100lere 5 basar. Ama ucuz modelleri nasıldır bilmiyorum onuda kullanan arkadaşlar söylesin. 30 watt serisini filan bilmiyorum bir tane roland denemiştim oda çok kötüydü o yüzden roland bana pek mantıklı gelmiyor. Mesela 100 TL farkla 60 watt epiphonede var. Yani ben sana sadece MG30DFXin kötü olmadığını söylüyebilirim. Ama daha yakın fiyatlara daha iyi amfilerde bulabilirsin. Hemen karar verme.
 
Geri
Üst