Bilgi Paylaşımı

M

manofthestage

Merhaba arkadaşlar.Grubumuzun vokali ve ritm gitaristiyim fakat her şarkının ritmini çalmıyorum solocumuz çoğu şarkıda tek gitar gidiyor.Fakat ağırlıklı olarak çaldıgımız duman-mor ve ötesi ve çeşitli coverlar yani alternatif tür için elimde boss ds-2 ve ch-1 pedalım bulunmakta.
Sizden tam olarak bu konuda yardım isteyecegim clean ritmlerde ve çok sert olmayan dist tonlarını almak için hangi efekt pedallarına sahip olmam gerekiyor.Yani kısacası bir ritmcinin illa elinde olması gereken pedallar hakkında bilgilendirilmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.
 
bence kural yok. ağız tadı var
herhangi bir ekipman olabilir. kesin şunlar olmalıdır denebilir mi bilemiyorum. tamamen zevke kalmış...

Grubumla çalarken, wah, over drive (boost için), whammy (chorus yerine whammy detune daha çok hoşuma gidiyor) ve delay pedalı kullanıyorum. amfiden de klasik üç ton (clean, crunch, lead) ayarlıyorum. Güzel bir amfiyle çalmak ve iyi tonlamak da işin önemli bir kısmını oluşturuyor diye düşünüyorum. Marka belirtmedim, tamamen zevke kalmış.
 
Çok sert olmayan dist tonlarından kastın crunch tonlar olabilir mi? Mesela Boss'un Blues Overdrive'ı var bir dene muhtemelen seversin diye düşünüyorum. Alternatif rock tarzına güzel giden bir pedaldır.
 
Geri
Üst