kablo uzunluğunun ses e etkisi?

outcry demiş ki:
yok abi boss gt-8 var işte daha hiç denemedim ama. bu dediğim olay digitech rp200 deydi..stüdyoda ok de .işte sahneye çıkınca biraz sorun olmuştu.kaliteli kablo konusunda önereceğin bi fiyat?.yani elimde 15 milyona aldığım 5 mt lik kablo var.bu fiyat normal mi iyi mi yani.jack uçları en pahalısından abi işte..sorun uzunlukta biitoyr sanırım..neyse artık mxere yakın biyerde olurum :).

rp 200 ü anfi kullanmadan mixere girmişsen ondan kaynaklı bi sorundur o.çünkü rp serileri anfisiz çok kötüler.benim grubundaki diğer gitaristtede var ordan biliyorum.ama GT-8 ini mixerede girsen anfiyede girsen tonlarını düzgün çekersen sen duyduğunu aynen seyirciye yansıtırsın kuşkun olmasın.tabii eğer kullandığın kablo ezik büzük vs. değilse.bendede gt-8 var.mixerdede anfidede kullandım.mixere göre tonlama yaptım.aynı ayarlarla en iyi sonucu fender anfide aldım şimdiye kadar.yani mixere göre yaptığım tonlamayı bozmadan aynı tonları fender anfiden çıkartabildim.marshallda falan istediğim tonu yakalayamadım.bence bundan sonra endişen olmasın.anfiye bağlıyacaksan fx return girişinden girceksin ki aletin preapını anfi simlerini kullanabilesin.tabii eğer gt-8 in preanpını kullanmak istiyosan.yoksa istersen direk mixere gir.out put selectini line olarak ayarla phonedan mixere bağla.sonuçlar seni tatmin eder merak etme.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
5 metre kaliteli kablodan jack yaptırdım. ancak ses anfiden acayip az geliyor. dip gürültüsü gitti ama drive larda kesildi. Planet waves ın sattığı uçlardan almayı düşünüyorum daha önce kullanan varmı kendi kablonu kendin yap serisi
 
Planet waves uç alacağına Neutrik al.

Çoğu stüdyoda ve sahnede işi bilen sesçiler neutrik kullanıyor. Klotz kablo ve Neutrik jacklar. Çok başarılı bir kombinasyon oluyor.

İmkanınız var ise sahnede 5 mt den uzun kablo kullanmayın. Evde zaten 2 metrenin üzerinde kablo kullanmak anlamsız. Sahnede pedal processor vs ne kullanıyorsanız artık ondan mixere giden kablo XLR olsun. Balanslı ve balanssız kablolar arasındaki farkları araştırabilirsiniz forumlardan.
 
Geri
Üst