Dave Lombardo Slayer Dışı!

dave-lombardo.jpg


DAVE LOMBARDO‘nun gruptaki görevine geçtiğimiz günlerde kritik bir kararla son verildi.

LOMBARDO, açıklamasında şunları söyledi:

Avustralya’daki konsere benim için gelecek tüm fanlarım için özür dilerim. 14 Şubat’ta yapılan bilgilendirmede Avustralya turu’nda grupta yer almayacağım söylendi. Bu durum beni çok şaşırttı ve çok üzdü.

Geçtiğimiz yıl SLAYER tur gelirlerinin %90′ının teknisyen grubuna, yönetim işlerine ve diğer giderlere harcandığını fark ettim. Geri kalan bize, 4′ümüze, %10′luk bir miktar düşüyordu. TOM (ARAYA) ile bazı yetkili kişilerden giderlerin kontrolünün yapılmasını istedik, fakat sonrasında benim dökümanlara ve bilgilere ulaşma yetkimin olmadığı söylendi.

2012 yılı boyunca turnedeydik. Ufak meblağlar dışında şahsıma yapılan tek bir ödeme olmadı. Bunun da öncesinde; kazançtaki genel kesintinin ne kadar olacağı, benim ne kadar kazanacağımla ilgili yazılı bilginin bulunmadığı uzun vadeli boş kontrata imza atmadığım takdirde ödeme yapılmayacağını bildirdiler.

Geçtiğimiz Pazartesi, KERRY (KING) ve TOM ile yeni bir iş modeli olması gerektiği konusunda görüş alışverişi yapıyorduk. KERRY, böyle bir değişime ihtiyaç olmadığını belirtti. Dahası, bu konuda ısrarcı olmaya devam edersem davulcu değişikliğine gideceğini vurguladı. Perşembe günü de, belirlenen saat olan 1′de provaya geldim fakat KERRY yoktu. Saat 6.24′te olduğunda ise grup avukatlarından, Avustralya turu için grupta yer almayacağımı bildiren bir e-posta aldım.

Tekrar belirtmek isterim ki orijinal SLAYER kadrosunda yer alan 3 kişiyi görmek için bilet alanlardan özür dilerim. Gelecekte görüşmek dileğiyle…

SLAYER‘ın Avustralya Turu’nda davulun başına JON DETTE oturacak.


KAYNAK: http://metallegion.wordpress.com/2013/02/24/dave-lombardo-slayer-disi/
 

Dosyalar

  • slider.jpg
    slider.jpg
    64.4 KB · Gösterim: 127,787
Dave adamım istese bir Slayerlık daha grup çıkartır, herkes te gider o konsere. Bu adam da para kazanamıyorsa ben bu ülkede o tarz müzikle ancak evimde ya da kendi cebimden harcayarak kıçı kırık ekipmanla konser verebilirim. Rezalete bak. 30 yıllık davulcunun haline bak... Kendisi de biraz boşlamış dert etmemiş galiba bunca sene maddi olarak işbakışı yapmamış. Geçmiş ola.
 
Telif hukuku vs bilmezsen, avukat yada hukuk danismanligin yoksa, bu tip hizmetleri veren sirket ve kurumlara karsi tavrin `benim ustumden para kazanacak akbabalar`seklindeyse, bu tip durumlar gayet olasi... Hatta diger 2 eleman davulcuyu muhtemelen basindan beri yiyorlar, sadece eleman olaydan bi haber... Grup avukati mail attiysa, su an muhtemelen yapabilecegi hicbir sey yok, yasal olarak xxxtir edilme hakkina sahip... Hak arama isini en basinda yapacakti, sozlesmeler bu gunler icin. Sozlesme gordugunde seytan gormus gibi kacarsan, 3 kurusa calmak sana basta mantikli gelirse, world-wide rockstar olunca hani benim milyon dolarlarim diye kalirsin iste boyle... Inat etmeyi, kafasinin dikine gitmeyi (aslinda kafasini kuma gommeyi) tarz sanan tum muzisyenlere ders olacak nitelikte bir durum... Umarim ilerleyen zamanda detaylar, yasal durum vs aciklanir, simdilik eleman fanlara aglayabilmis sadece, attilar beni diye...

Simdi bu yazdiklarim pek cok kisi icin sert gelebilir, o yuzden durumu birde su sekilde anlatayim

Yarin Metallica bu isin aynini Lars icin yapsa, eleman oyle bi tazminat alir ki, grup o parayi geri kurtarabilmek icin 5 album, 3 dunya turnesi yapmak zorunda kalir...

Imparator Fatih hocamizin da dedigi gibi, its the futbol thats the futbol :) :) :)
 
Evvelinde Slayer ı, Dave Lombardo sempatimden dolayı dinlerdim, kötü olmuş. Dream Theater ı da Petrucci-Rudes-Portnoy(gitti) üçlüsü sempatimden, Portnoy suz pek sarmıyor. Portnoy gitti yerine Mangini geldi, bence hiç yakışmadı gruba. Lombardonun bu olayı 3 yıl evvel olsaydı belkide Dream Theater ın şuan ki davulcusu olurdu. Tabi dileme hakkım olsaydı Portnoy grupta kalsın olurdu.
 
Yarin Metallica bu isin aynini Lars icin yapsa, eleman oyle bi tazminat alir ki, grup o parayi geri kurtarabilmek icin 5 album, 3 dunya turnesi yapmak zorunda kalir...

Lars anasının gözü tabi:)
Yeter ki göndersinler ben veriyim parasını :p
Sevemiyorum herifi .
İtici ve yeteneksiz bence.. :)

Olaya gelirsek, Lombardo kanka hatrına mı çalıyodu anlamadım. İnsan güvence altına alır kendini.
Asgari ücretle çalışanlar bile bu güvence olmadan işe girmezken bu arkadaş niye böyle bir iş yapmış anlayamadığım olay.
 
Bir grup elemanını, üstelik ünlü olmanızı sağlayan albümlerin tümünde imzası olan bir elemanı sadece hakkını almak istediği için gruptan atmak, Slayer'ın ve özellikle de Kerry King'in zihniyeti hakkında çok şey söylüyor bence. Adamı ilgisiz olduğu, kötü çaldığı vs için atarsınız anlarım, ama sadece sizin kararlarınızı sorguluyor diye atmaya kalkmak başka bir şey. Belli ki arkadaşlar üç kuruşa çaldırmak istemişler Lombardo'yu, o bunu sorgulamaya kalkınca da atmışlar.

Diğer taraftan, Kerry King isimli şahsiyet hakkında ben kararımı çok uzun süre önce verdiğim için bu olay beni hiç şaşırtmadı. Yapabilirseniz "Guitarist" dergisinin Eylül 1994 sayısına ulaşın. O sayıda bir Kerry King röportajı var. King'i çok "delikanlı metalci" filan sananlar büyük hayal kırıklığına uğrayabilir, çünkü dini imanı sadece para olan bir adam var o röportajda. Ve tam bir avam ağzıyla konuşuyor... Amerikan hükümeti (Demokrat Partiyi kastediyor) herkesi sosyalist olmaya zorluyormuş. Düzeni sorgulamazsak sosyalist olurmuşuz mazallah (!) filan... Kendisi çok para kazanıyorsa bunda ne varmış, niye ondan fazla vergi alınıyormuş falan... Bu tarz ifadeler ile dolu metin... Tam bir kepazelik. O günden bu yana pek de bir şey değişmemiş anlaşılan.
 
Yurtdışında ki bir çok grup parayı 4'e bölmez, beste yapan, söz yazan daha çok alır. Sanırım Dave Lombardo söz ve beste konusunda gruba birşey katmamış yinede yapılan büyük ayıp. Adam maaşına zam istedi diye kadro dışı kalır mı? 30 senedir figüran muamelesi görmüş. Diğerleri servtine milyon dolarları katarken, adam resmen köfte ekmeğe çalışmış.
 
Saçmalık, zaten Slayer dinlmemde adama yazık olmuş. Bu kadar iyi davulcu bu kadar kolay gönderiliyor demek ki.
Bu arada Lars yeteneksiz değil malesef =) Ama iticinin allahı :D
 
Olaya bak . Yıllarca davulcu diye bu adamı gördük, bu adama özendik biz. Tom Araya hacı! sakalına ak düşmüş uğraştığın işlere bak demeden edemiyor insan. Yahu slayerın geçmişteki popularitesinden arta kalan bu zamanlardaki kırıntılarda lombardonun aşmışlığı yokmuydu ki? Dibine kadar teknik ve sitili ile yazdığı davullar slayerı slayer yaptı diğerlerinden ayırdı yahu. Ya ben bide lombardo nun baya bir söz sahibi falan olduğu zannederdim. Adam bildiğin kiralık davulcu muamelesi görüyormuş. Dağalın anam dağalın. Yerinizi yenilere verin. thrash miş falan artık bir yaratıcılığınızda kalmadı yeni bir şeyde yok. Overkill sıçsın üstünüze.
 
Zaten lombardo gruptan ilk kez ayrilddigindan sonra slayerin muzikal kalitesi cok dusmustu . lombardo geri donus yaptiktan sonra bile seasons in the abys veya oncesindeki albumlerin kalitesinde ve tarzinda bir album cikartmadilar
slayer eski slayer olmadikca lombardo olmus veya olmamis farketmez bence
benim yorumlamam bu kadar herkese hayirli isler :D
 
E abi Metallica üyesi olunca teknik-teorik tüm platformlarda en kral müzisyen olmuyorsun ki... Ayrıca metalicayı SATIN ALABILECEK kadar zengin başka müzisyenler de var, hatta onların 1-2 beatten öte birşeyini duymadığımız davulcuları da var... Hem yaş faktörünü, eskiden piyasa şartlarının nispeten rahat, rekabetin düşük, tekelleşmenin az olmasını da göz önüne alırsak, metallica justin biberin elini öpmeli gibi bir sonuç çıkar :) :)
 
Lars'ın davuldaki enstrümental yeteneği pek yok onu kabul ediyorum. Şarkılarında adam gibi bir twin ya da atack fazla duyamazsınız (And Justice For All albümü hariç orada iyi iş çıkarmış). Ancak şunu da söylemek istiyorum ki şarkılarına davulu olabilecek en iyi şekilde eklemiş. Bunu belki Metallica'nın kendi şarkılarında fazla anlayamazsınız ama coverlarda onun "bestesel" yeteneğini görebilirsiniz. Ondan dolayı Lars -bence- Metallica'ya yakışan bir bateristtir
 
Geri
Üst