Elektro Gitarda Doğal Vibrato

Konu başlığı doğru mu oldu emin değilim. Akustik gitarda yaptığımız akoru basıp tellere vurduktan sonra kafa kısmından elle tutup hafif geriye bastırma olayını elektro gitarda yapsak bir sorun olur mu?

Elimde schecter hellraiser var sanki yapınca çıtırtı sesi geliyor gibi oldu korktum. Çokta abartmadım halbuki.Yapan var mı?
 
Fender larda çok fazla gördüm yapan, yer yer gibson la yapan da gördüm, yapılır ama sağlıklı olmaz bence, çok gerekli olduğunu da düşünmüyorum ama zorlamayın, harbi kırarsınız.
 
Sapı ileriye itince vibrato değil de telleri gevşetmiş oluyorsunuz bence. Akor bastıktan sonra gövdeyi ileri geri hızlı bi şekilde sallarsanız sanki vibrato gibi oluyor. Akor bastıktan sonra telleri gevşetmenin de başka yolu yok gibi görünüyor sabit köprülü gitarda. Çıtırtı sesleri boya çatlağı olarak ortaya çıkabilir bi süre sonra. Sapın/gövdenin kırılabileceğini söylemiyorum bile :)
 
Gövdeye sap yapıştırma olsa bir nebze daha iyi ama bağlantıda vida varsa bana'da sakat geldi. Yani truss sıkılır edilir ama vidalar gevşemeye başladığında ilk aşamada sustain sonrasında daha ciddi problemler çıkacaktır ortaya.
 
Tremolosuz gitarda "doğal" vibrato yapmakta o kadar ısrarcıysanız telin üst eşik ile akort kulakçığı arasında kalan kısmına elle müdahale yaparak amacınıza ulaşabilirsiniz, gitarın sapı da elinizde kalmaz böylece :)
 
mizantropia geri çekiyorsan zaten telleri geriyorsun demektir. O tarz bi ses efekti için Buried'in dediği gibi eşiğin arkasından tele bastırabilirsin. "Bend behind the nut" şeklinde aratırsan nasıl yapıldığını görebilirsin. Oradan bend yapabilirsen zaten vibrato da yapabilirsin az çok.
 
Tamam hocam. Aslında sormamın nedeni sürekli yapmak istemem değil. Yaptım ve acaba bir zararı var mıdır diye merakımı gidereyim dedim. Çok teşekkürler.
 
Geri
Üst