Bose Cylindrical Radiator™ Sistemi

p_l1double_l_b.jpg


http://www.bose.com/controller?event=VIEW_PRODUCT_PAGE_EVENT&product=live_music_subcategory
forumda yazılanlardan şu yukarıdaki çubuğun "mikser+amplifikatör+kabin" yerini tutan yeni bi zamazingo olduğu izlenimine vakıf oldum. bu alet nerelerde ne amaçlı kullanılabilir (basit bir pratik stüdyosunda gitar amplisi olarak ve kayıt yapmak için işe yarar mı?) teknolojiyi tecrübe eden arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

ne bileyim öyle ahım şahım bişeye benzetemedim ben ama mucize bi alet izlenimi de var :? nedir bu çubuğun marifetleri vesselam?
 
Kısaca cevap verip, daha sonra da forumda bununla ilgili detaylı yazının linkini vercem.

En başta bu Firma "Boss" değil "Bose".
Mikser amfi kabin görevi gören bir alet değil bu. Bu sadece bir amplifikatör. Ses yükseltmekten başka görevi yok.
İşlevi ise sahnede amfinizi mikrofonlayıp mixer'a gönderip sonra toplam sistemden çıkış alma zahetinden kurtarıyor. Bulunduğu noktada 180 dereceye çok yakın bir genişlikte, sesin her açıdan saflığını koruyarak dağıtıyor. Böylece sahnenin her noktasına aynı sesi gönderiyor.

Çok inanılmaz bir şey olduğunu duymuştum. Çok ciddi volume'lere yükselebiliyormuş alet.

Şimdi linki buluyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
evet bose'imiş :oops: . şimdi anladım ne olduğunu. çok teşekkür ederim! benim için oldukça gereksiz bir alet :LOL: ama yaptığı iş hoş doğrusu.
 
Zamanında araştırmıştım, okuduğuma göre küçük çaplı konserler ve kapalı alanlar için çok kullanışlı ve sahiden de normal PA sistemlerine göre çok avantajlı bir sistem gibi geldi. Ama açık alanlar ve büyük organizasyonlar için üretilmediği ortada.
 
Geri
Üst