Ahmet Altan

aldatmak ile birlikte son denemeleri de beni aman aman sarmadı(bkz ve kırar göğsüne bastırırken)eskileri iyi onun :) isyan günlerinde aşk daha farklıdır... fazla ticari düşününce yazdıkların da bundan nasibini alıyor derim ben konu babında :roll:(ki aldatmak iyi kötü yazan okuyan çoğunluk tarafından rahatlıkla yazılabilir)
 
kadın erkek ilişkilerini bir insanın bu kadar iyi irdeleyip ifade edebilmesi gerçekten şaşırtıcı.özellikle kristal denizaltı çok etkiler beni.
denemelerinin başka yabancı yazarların kitaplarından çalıntı olması ile ilgili dedikodulara da inanmıyorum(yada aynı şekilde inanmak istemedim sanırım:))
kristal denizaltı:insan sevdiğini görmeyince.. kitap elinizin altındaysa bir bakın derim.
 
ahmet altan'ın neyi anlattığından çok nasıl anlattığı ilgimi çekiyor benim. bakış açısı, kelimeleri, ifadeleriyle her bakımdan güçlü bir yazar. kristal denizaltı ve tehlikeli masallar çok güzel kitaplardır...
 
bu pazar Hürriyet ekinde yayınlanan yazısı, erkeklerin aldatılma karşısındaki tepki ve nedenlerini, kadınlara göre fark ve nedenlerini tokat atarcasına anlatıyordu. Gerçi bu yazıyı 'Closer' filminden sonra yazmıştı, zaten yazı da filmden karelerle süslenmişti. İkili ilişkilere kafa yoranlara tavsiye edilir ;)
 
yazdığı hiçbirşeyin edebi bir değeri yoktur bence Ahmet Altan'ın..
onun yazdıklarını liseli bir kız bile yazabilir fikrimce :idea:
medya şişirmiştir,yazar demiştir,bence değildir. :!:
 
edebi değeri olmadığı(!) kısmını es geçerek en azından adamın tesbit ve fikirlerinin yeterli olup olmadığını soruyorum arkadaşa piyasada orhan pamuk gibi yazarlar varken hele de!
 
orhan pamuk memlekette gereksiz bi insandır,Türk yazar değil Türk karşıtı yazardır.ne yazdığı sadece ondan nefret etmem için gereklidir bana :!:
ahmet altanın tespitlerine gelince örneğin aldatmak ;ne tespiti ya deli saçması arkadaşlar o kitabın içindekileri tespit etmek için yazar olmaya gerek yok,zaten kimsenin farkına varamadığı bişeyi tespit etmiyo,herkesin en iyi bildiği şeyler zaten bir tespit değildir :!: :!:
 
spermi o kadar sık zikretmişki kitaplarında iç geçirmeler kesiliyor bir yerde.. noktalı film izler gibi.. herşeyin bi sınırı olmalı..
 
ahmet altanın çok realist bir yazar olduğunu düşünüyorum.aşkı yapmacıklıktan uzak bütün kirli yönleriyle yansıtabiliyor ki ben zaten her aşka biraz çirkef bulaştığına inanırım.dili çok akıcı, yalın bir üslubu var.yani çok okunası bir yazar bence.özellikle sudaki iz, tehlikeli masallar, yalnızlığın özel tarihi ve kılıç yarası gibi benim favori kitaplarımdandır.fakat son dönem kitapları bana biraz yavan geldi açıkçası.aldatmak, içimizde bir yer ve en uzun geceden pek hazzetmedim....
 
bana nedense basit geliyor yazıları. çok sevemedim.
kitaplarının fiyatlarının düşük olması bence çok iyi çünkü kimse kitap alamıyorum diyemez en azından.
belki bu yönüyle başkalarına örnek olabilir.
 
Ahmet Altan deyince aklıma....:
>>Bir insan wardır bir yerlerde belkıde bugune dek hiç görmediğimiz,hiç bilmediğimiz biri ve birgün ona rastladığımızda çevremizdeki hiçkimse ondan etkilenmezken,biz onların görmediği birşey görüp,o gördüğümüz şey her ne ise ondan bir daha ayrılamayacağımıza karar wererek onun peşine düşüp bizi nereye götüreceğini bilmediğimiz çılgın bir yolda koşmaya başlayacağızdır....
--Sanırım baska söze gerek yok!!!!
 
güzeldi 'en uzun gece'. Ahmet Altan, cinselliği çok fazla kullanmakla eleştiririliyor en çok. Aşkı anlatmaya çalışan bir adam için bunu es geçebilmek imkansız sanırım. Lakin şunu da unutmamak gerekir, aşkı tarihle öyle bir harmanlıyor ki, açıkçası beni hiç rahatsız etmiyor bu tarz.
'Kılıç Yarası Gibi' ve devamı niteliğindeki 'İsyan Günlerinde Aşk', yakın tarihimize ışık tutan, dikkate değer romanlardır benim nazarımda.
 
etkilendigim ''en uzun gece''oldu .kendimi bulmustum kitapta..ve satır altlarını cizdigim yerleri hala usanmadan defalarca okuyabiliorum..gercekten cok güzel
 
Geri
Üst