Voodoo Lab Gcp Ve Axe Fx Ultra Ilgili Problemler

Arkadaşlar herkese merhaba, bu konuyu forumlarda araştırdım ancak tam istediğim cevapları bulamadım. Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum

1. Axe fx ultranın arkasında 3 tane midi girişi var "thru" "in" "out" şimdi in ve out'a ne takarsam sorunsuz çalışıyor ancak thru kısmına voodoo lab'i takınca axe ye sinyal göndermiyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim? In ve out kısmından axe'yi bilgisayara bağlarken thru kısmındanda voodoo lab'i kullanabilmek istiyorum.

2. Voodoo lab'i biraz araştırdım midi settinglerini ayarladım, en alttaki 1,2,3,4 tuşlarını presetleri değiştirebilecek şekilde atayabildim. Ancak istiyorum ki yukardaki tuşlarada delay, chorus, flanger yada 2 amfi varsa birini kapatıp açma gibi şeyler atayabiliyim, lakin beceremedim :D, sadece en üstteki 4'te tuner var oda nasıl ve ne şekilde oldu hiçbir bilgim yok.
Birde merak ettiğim acaba bu alet chorus'u filan frekanslarından biliptemi kapatıp açıyor yoksa axe fx edit'te kendi presetlerimizi belli bir sıraya göre diziyoruzda mesela 2 de chorus var diyip, cihaza 2yi mi kapattırıyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir problemimi. İlginiz için teşekkürler.
 
voodoo'nun axe'e sinyal gönderebilmesi için, voodoo'nun midi out'unu axe fx'in midi in'ine takmanız gerekiyor.

ama aynı zamanda bilgisayarı da kullanmak istiyorsanız, o zaman voodoo'yu bilgisayara başka bir midi arabirimle (midi2usb olur, varsa boş midi in girişi, o da olur) bağlayıp, axe edit'ten controller merge yapmanız lazım, göz gezdırırseniz ayarlarda var. yani voodoo'dan gelen kontrol bilgilerini, axe edit içindeki midi bilgileriyle harmanlayıp tek kabloyla axe fx'e gönderir.

ground control pro sanırım cihaz, belki bilgisayardan gelen (axe fx'in MIDI IN girişine taktığınız) kabloyu voodoo lab'in MIDI IN'ine, voodoo lab'in MIDI OUT'unu da axe fx'in MIDI IN'ine bağlayıp, axe fx'in MIDI OUT'unu da bilgisayara girip, bir deneme yapabilirsiniz. İşe yarayabilir (benim controller'da midi in zaten yok, o yüzden deneyemedim)

şahsen sorunu başka şekilde kökünden çözdüm, Axe FX'le controller'ı kullanırken bilgisayarı, bilgisayarı kullanırken controller'ı kullanmıyorum hehehe

(MIDI Thru: Cihaza gelen tüm midi bilgilerini değiştirmeden, olduğu gibi dışarıya aktaran bağlantı noktasıdır, veri akışının yönü cihazdan dışarı doğrudur)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Anlıyorum sanırım bu gidişle bende problemi sizin gibi kökünden çözmeye devam edicem :) 2.'si hakkında bilgisi olan yok sanırım
 
Axe FX'te, I/O'ya basın, CTRL bölümüne geçin, listeyi aşağıya doğru tarayın, amp byp, chorus byp vs gibi ayarlara gelin, birini seçin.
Enter'a basın, ekranda LEARNING yazacak, controller'dan (voodoo lab) hangi tuşu istiyorsanız basın. o tuş seçtiğiniz ayara atanacak.
 
Geri
Üst