Synth Vsti Hakkında Bilgisi Olanlar Yardım Lütfen=(

Merhabalar, soft rock ve akustik müzik için arkayı dolduracak, parçaya derinlik katacak synth vst. arıyorum yalnız artık ton denemekten kafayı yemek üzereyim. Nexus2, albino, sylenth1, halion one... Bunları ve bunların haricinde bir iki tane daha vst. denedim fakat neredeyse hepsinde tekno müzik tarzı tonlar var. Artık sorun bende mi anlamadım. Lütfen konuya hakim arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz??
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Benimle aynı durumda olan arkadaşlar da belki faydalanır amacıyla araştırma sonucumu belirtmek istiyorum, benim denediklerim arasında soft müziğe en yatkın olan synth vst. si native instruments Fm8 oldu..
 
sylenth iyidir aslında, kendi tonlarında en iyisi hatta. ama biraz fazla dijital tonları var dediğin gibi. minimoog deniyebilirsin klasik tonlar için. moogu kurcalamasıda zevkli bi bak derim. bana sorarsan sylenth ve moog kombinasyonu ile çok ilginç tonlar yakalayabilirsin. yanlız ikisi içinde hazır presetslerle değilde sıfırdan kendin tonla yada istediğin tarza göre hazır presetsler indir. sylenth'in bankasının yüzde 90'ı trance çünkü.

omnisphere içinde bişey söylemek istiyorum, süper plugin helal olsun adamlara ama biraz fazla hazır kalıplar üzerine. ilham almak için belki güzel ama yazma kısmına geçtiğinde çok fazla sıkıntı çekiyorsun + 50 gb.
 
Nexus 2 ve Omnisphere ambians icin birebir fakat o kadar layering var ki tek bir preset kullandigin an butun parcanin uzerinde dominant etki yaratiyor. Butun parca ona bagimli hale geliyor o da en istenmeyen sey. VST'lerde en soft fakat ultra mega sentetik synth Fm8.

Kontakt Library'leri oluyor bilimum Synth'ten alinmis ornekler. Sampling de takilabilirsin Synth plug-inler yerine. Moog Voyager library bile vardi.

Tone2 Gladiator ve Rob Papen Albino disindaki serileri var. Bir de onlarda sansini dene.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Hala araştırmaya devam ediyorum fakat şu an Fm8 de takıldım kaldım gibi. Progressiva, söylediğin üzere F8 in tonları parçanın karakterinde çok fazla oynama yapmıyor.

Bu arada ben Cubase kullanıyorum. Geçenlerde bir arkadaşın Pro Tools ile aldığı kaydı dinledim. Klavye tonları baya hoşuma gitti. Arkadaşa sorduğumda tonların Pro Tools'a ait olduğunu söyledi. Bu durum da baya kafamı kurcalamaya başladı.
 
Sanirim bahsetmek istedigin Pro Tools'un midi enstrumanlari. Hocam onlara gerek yok Kontakt tavsiye ediyorum siddetle. Akustik enstruman konusunda Hans Zimmer'i yakalatir adama. Cunku gercek enstruman kayitlarindan olusan libraryleri var. Cok ama cok kaliteli libraryler.
 
Merhabalar, Kontakt'ı denemeye kalkıştım fakat boyutu geçekten çok büyük, bir de bir arkadaşım Kontakt'ta sadece piyano sesleri var dedi doğru mudur ?
 
Komplete te sadece piano sesleri yok ama synth anlamında işini görür mü bilmem. Eğer imkan varsa komplete 9 ultimate tüm enstrümanlar ve synth kategorileri anlamında başarılı.
 
Geri
Üst