Boss Ch-1 Ile Ilgili Bir Problemim Var

Arkadaşlar, Comp - Od(booster) - Noise Gate - Preamp - Eq - Chorus - Phaser - Delay - Reverb olmak üzere bir setup'ım var.

Evdeyken, sorunsuz işliyor her şey olması gerektiği gibi. Ancak ikidir aynı stüdyoda, aynı amfiyle çalıyorum. İkidir, Chorus için kullandığım Boss Ch-1 pedalıyla ilgili problem yaşıyorum.

Durum şu: Her seferinde kontrol ediyorum kafayı yemek üzereyim :) Adaptörden gelen bağlantı tamam, pedalın led ışığı da yanıyor, eq'dan gelen jack inputa giriyor, outputtan phaser'a çıkıyorum. Her şey tam, alet sinyali de iletiyor güzelce.

Fakat gelgelelim, parametrelerin tümünü sonlasam dahi, gram chorus adına bir şey yok.
Evde sorun yok ama.. Aynı setup'ı, hiç dokunmadan giriyorum.
Ben bu işi anlamadım, birileri izah ederse çok mutlu olacağım, yani ne gibi bir problem olabiliyor da aletin ışığı yanıyor ve sinyali iletiyor fakat kendini işin içine katamıyor :) Hayır evde de çalışmasa neyse.

Var mıdır böyle bir durum yaşayan, tecrübe eden? Bekliyorum yardımlarınızı arkadaşlar.
 
Eğer setup'ı stüdyoda evdekinden farklı bir (tek veya çok uçlu) adaptörle kullanıyorsanız sorunu o yaratıyor olabilir. Yok o da aynıysa benim karşılaşmadığım bir sorun var demektir :)
 
İzole çıkışlı bir güç kaynağı veya ch1 i pille ile deneyin gene geçmezse anfinizin sasesinde bir potansiyel fark yaratacak bir durum yada topraklama ile ilgili bu soruna sebep olabilecek bir şey söz konusudur. anfide aynı anfi ise line out dan başka cihaza çıkma sebepli yada dediğim gibi ground problemine sebep olacak herhangi birşey modülasyon pedallarını işlevsiz kılar.anfinin topraklamasını bir bantla kapatmayı dene birde.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst