Mesa Boogie Dual Rectifier ve Marshall Tsl100

Mesa'ların cleanleri cidden pek iyi değil. Ayrıca 1 hafta içinde nerden bulacaksın onu da merak ettim.

Ben her zaman Marshall yerine başka bir alternatifim varsa onu tercih ederim. Ama senin durumunda Marshall Tsl100 daha uygun bir seçenek. Dual Rec deneme şansım olmadı ama baya bi dinleme şansım oldu. Mesa'lar mesa ürünleriyle daha verimli oluyorlar özellikle kabin konusunda. Onun dışında pre-amplarındaki lambaların çok kaliteli olmadığını onları kalitelileriyle değiştirince asıl verimini alabildiğini okumuştum.

Bir Mesa'yı tek başına kullanmak cidden akıl karı değil. Eğer mesa dışında sağlam bir ekipmanın varsa, rack sistem efektler gibi mesa tercih etmek Marshall'a göre daha mantıklı. Ama eğer yoksa o zaman daha stabil bir çözüm için Marshall daha mantıklı. Tek başına TSL100'ün tonlarıyla gayet iyi sonuçlar alabilirsin.

Ama bir de şöyle bir durum var ki, mesa'yı satmak istediğin anda çok fahiş fiyatlara bile satabilirsin TR'de. Onu da düşünmek lazım. Sonuçta herkesin hayalinde Mesa sahibi olmak illaki vardır. Gibson LesPaul sahibi olmak gibi bir şey yani.

Mesa dual rec'i kullanan zilyon tane ünlü gitarist var. Mutlaka bi bildikleri vardır mesa kullanırken. Eğer ki alabilme ihtimalin varsa, bence mesa al. Uğraşarak bi şekilde gayet clean tonlar elde edebilirsin. Satman kolay olur. Geleceğe yatırım olur. Ekipman dizdikçe Mesa'dan daha da fazla memnun kalma olasılığın TSL100'e göre çok çok daha yüksek.

Mesa'yla ayrıca çok sıradışı -yani ülkemiz gitaristinin alışık olmadığı- tonlar elde edebileceksin. Onu da unutma...
 
Bir de gördüğüm kadarıyla ünlü gitaristlerin hiç biri sadece Mesa kullanmıyorlar sahnede olsun kayıtta olsun. Mutlaka Roland Jazz Chorus, VOX, Fender gibi bir amfileri split "B" de durmakta. Yani bazen sadece mesa'nın pre-ampını bile kullanmak için rack sistemine mesa dahil eden gitaristler bile var.

Yani aslında Mesa masraflı olduğu kadar karlı da bir seçim olabilir...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Sanırım haklısın.
1 Hafta içinde alıyorum derken forumda Umut (celephais) şu an bakıyor bulduğu anda alıcaz. 1 haftayı geçeceğini düşünmüyorum.
Dediğin gibi mesa geleceğe bir yatırım olabilir.
Mesa getirteyim benim amacıma uymazsa yerine başka bir ampli alma ihtimalimi yükseltebilirim.
Cevabın için teşekkürler.
 
bak tünelde zuhal müzikte bi eleman bi Tsl100 satıyor ama onun tsl100den Avrupada sadece 11 kişide var ve bildiğim kadarıyla kalite bakımındanda aşırı derecede iyi mesalardan bile yani sıradan bi tsl100 değil özel bişey joe satrianide var aynısı bütün albümlerinde çaldığı alet ve bi kaç taneside İngilterede stüdyolarda bulunuyor bu stüdyoların saati 180paund veya fazlaya gidiyor istiyosan bi bak oraya satmamışsa al onu Mesa boogiden çok çok daha iyi ve geleceğe daha kesin bi yatırım olur aynen döviz gibi bişey ama fiyatı pahalı olabilir :D
 
Bu dediğine katılmıyorum, senin gördüğün amfiyi de sayarsak 5 tanesi TR'de demektir. Hatta bi tanesiyle konser verdim. Onun da dışında Metin Türkcan'ın da TSL 100'ü var. Onun da dışında Joe Satriani kendi adına çıkan Peavey amfilerinden kullanmakta. Onun da dışında TSL100 Mesa'dan daha ucuz bir amfidir, USA sitelerinde bile. Marshall İngiliz malı ya hani.

Sen gerçekten tsl100'den bahsettiğine emin misin. Yani JCM2000... Düşünürsek bu amfi jcm800 ve 900 serilerinin kolay bulunur kolay satılır hali. Neden böyle bulunmaz hint kumaşı gibi bir amfiymiş gibi bahsettiğini anlamıyorum. Sen plexi'lerden, jcm800'lerden bahsediyo olmayasın?
 
ya bu TSL100 değişik farklı diğerleri gibi değil sınırlı sayıda var şu anda türkiyede sadece 1 tane var içinde yapanların imzası var kabloları altından ve baya eski bi alet lambaları filen güçlü Rus yapımı lambalar ama belki dediğinde doğrudur TSL 100 değildir başka bişeydir ama ben TSL 100 diye hatırlıyorum bu bahsettiğim alet gerçekten zor bulunan bi alet ama...
Neyse yanlış bilgilendirmiş olmıyım adı bakımından ama diğer verdiğim söylediğim bütün özellikler doğrudur avrupada 11 tane olduğu cartı curtu istiyosan bi git bi sor
 
Biraz daha detaylara inermisin. örneğin şu an kullandıgın ampli ile single rectifier ile farkları ne? rectifier ın cleanleri nasıl? Cevaplarsan sevinirim. Teşekkürler..
 
70s classic rock yapamiyorum onunla. cok drivei var, fazla. hep kismaya calistim. ses net gelmiyor, definition eksik. artsin diye presence acinca daha da chain saw gibi oluyor ses. metal falan severim, ama sadece onu yapiyor.

marshall daha genis bir alet, 70lerin tonlarini yapio, ustune bir seyler baglayinca guzel 80ler metal tonu verio. hatta mesa boogie v-twin preamp ile aynen mesa tonlari verio. pahali alet ama ucuza bulursam alacam.

clean ton mesada daha iyi idi. ama bu clean eski seyler icin degil onlarda marshall daha iyi. daha yeni petrucci gibi arpejler icin falan delay ve chorus ile cok guzel oluyo. onu ozledim ama drive bence dha onemli.
 
Ben de sizin başlıkta onu yazacaktım da unuttum :) İşten anlamayan biri değilsin, zaten anlamayan biri gidip de ENGL almaz :) Bence tizler fazla açık, midler de kısıktı.Yani onun için çıkan ton biraz karambol oldu.Senin görüşün nedir?
 
:) olay şu. souncheckte sesi açtığımda ton bana geri reverb patlamasıyla döndü.bu tamamen mimarlık anfisinin akustiğinden. Teleskop etkisi oldu geri dönüş anfiyi feedback e de soktu fazlasıyla. Sesi kısmak gerekti kıstıkça ton bellendi ve yutuldu. yutulmayı engellemek için masa fazlasıyla tiz verdi. Burda tüplü anfilerin handikapı giriyor işte devreye. boktan bir processor bile o durumda daha iyi idare ederdi. Tüplü anfilerin havada sesinin yayılımı oldukça farklı. Biraz engl dende kaynaklanıyor ama 50 watt tüp 150 watlık transistor kadar ses çıkarıyor. ve watt yükseldikçe gercek tonunu da girmesi daha yüksek volumelerde mümkün oluyor. o zamanda ortada duyulabilen başka enstrüman kalmıyor.sesi kıstıkçada gerçek tonu çıkmamaya başlıyor. . Bakalım problemi çözecek yeni bir kaç alet aldım garajda konserde deneyeceğim .Burdada aynı dert başıma gelirse çok çok büyük alanlar yada açıkhava ya da kayıt haricinde tüp kullanmam artık:)
 
Geri
Üst