Melodic Death Metal Için Klavye Önerisi

T

Tcan

merhaba arkadaslar 500-700 arası vermeyi düsünüyorum , yamahanın psr serilerinde aklım kaldı nasıldır önerirmisiniz . mesela su tonu yakalayabilir miyim ?

 
500-700 tl arası alacağın yamaha klavyeleri daha çok klavye çalmayı öğretmek için tasarlanmışlardır, bende de casio klavye var öğrenmek için almıştım ordan biliyorum, içinde şarkı bankaları bulunuyor. Seslerden çok kalite beklememelisin fakat midi klavye olarak kullanırsan bu sesleri bilgisayar programlarıyla elbette yakalarsın. Ayrıca bilgisayardaki sesleri doğru yansıtması açısından kaliteli hoparlör almakta da fayda var. Kendi seslerini yaratacağın klavyeler için sanırsam 2000 tl'yi gözden çıkarman gerekiyor. Bunların ses bankaları içinde oldukça güzel sesler de mevcut zaten, hiç uğraşmana bile gerek kalmayabilir.

sanırsam aradığınız klavye korg x50 tarzı bir şey
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
anladım dostum cok tesekkür ederim ilgin için , zaten kendim baslangıc amaclı istiyorum , normalde klavyeci bir arkadası gruba katmaktı istegim bulamayınca dedim bare kendim besteleyim sarkılar olduktan sonra gelir bulur bizi zaten olucak adam . öle işte tesekkürler
 
Benim tavsiyem eğer imkanınız varsa paranızı biraz daha biriktirip en azından ikinci el bir synthesizer almanız, korg x50 ikinci el fiyatları piyasada 1250 lira civarı. Tabi bu aletlerden ses direkt çıkmıyor ayrıca referans monitörü de gerekiyor. orta seviye sıfır referans monitörünün çifti de 600 liradan aşağı zor. Bunu da ikinci el araştırabilirsiniz.
Genel olarak korg x50, roland juno di tipi klavyeleri araştırın derim, kullanmadığım için tavsiye ederim diyemeyeceğim. Başlangıç seviye orgların artısı, size şarkı öğretip klavyeye alışmanızı sağlıyor. Fakat elden çıkarmak da zor olsa gerek, o yüzden bunların da ikinci ellerine bakın, satamazsanız da çok zarar etmemiş olursunuz.
Ah bu parasızlık olmasa ben çoktan waldorf blofeld keyboard almıştım :) Kolay gelsin
 
Geri
Üst