Cubase'de davul ?

cubase kullanan arkadaşlar ben cubase de davul yazamıyorum birisi bana ayrıntılı bi şekilde açıklayabilir mi. kafayı yiycem! bir türlü olmuyor!
 
zgL
hemen anlatayim.simdi ilk basta bir midi track aciyorsun. daha sonra F11 e basarak ordan yukledigin (bateri) plug in ini seciyorsun. ordaki "e" simgesine basarak plug in deki seslerde degisiklik yapabilirsin. tabi ki bu plug in in çesidine bagli.. bunlari yaptiktan sonra. midi track e kalem ile surukleyerek biraz bisiler yaziyorsun daha sonra bu yazdigini uzatmak icin kosesinden tutup cekmen yeterli. daha sonra bu yazdigin yerin ustune sag tiklayarak midi den open drum editor e basiyorsun.eline bageti alip ordan yaziyorsun. bu arada en basta midi track actiktan sonra sol tarafta input ve out putu kullandigin plug in secmeyi unuttma. sonra export edersen midi siz gelir ;) hadi kolay gelsin...
Baris
 
Cubase sevemedim bi türlü FL Studio biçok açıdan daha kullanışlı, inanılmaz bir özgürlük sunuyor Cubase'te daha teknik işler için iyi, videoya ses ekliyceksen bunu FL Studio'da yapamıyosun ama davul yazmak konusunda muhteşem!!
Cubase'te de davul yazabilirsin ama daha zor ve istediğin sonucu vermiyor her zaman. Yukarda anlatıldığı gibi midi track üzerinde drum map'te var olan midi sesler üzerine davulu yazıyorsun ve gerçeğe yakın davul sesi haline getirmek için de plug-in kullanıyosun. Ama ben istediğim gibi bi plug-in bulamadım FL Studio'ya geçince aramaktan da vazgeçtim orda kendi istediğin sesi mükemmele yakın kaliteyle çok daha rahat elde edebilirsin. ;)
 
Geri
Üst