Oliver Twist

David Lean ve Carol Reed'den sonra Polonya'lı usta yönetmen Roman Polanski çocukluk kahramanına yeniden dönmemizi sağlamış. Senaryo'sunu Charles Dickens'ın aynı adlı romanından yapılan filmde başrollar 11 yaşındaki Barney Clark ve Ben Kingsley'in.Roman Polanski bu filmi "çocuklarım için yaptım" diyor.2005'in en güzel filmlerinden birisi ile karşı karşıyayız.Ayrıca uzun olmasıda çok hoşuma gitti.Evet yorumlar lütfen... :LOL:

oliver00.jpg
 
Piyanist filmi kadar ağlatıcı etkisi olur mu bilmem ama Roman Polanski bu filmde de bizi hüzünlendireceğe benziyor.Ne de olsa acıların çocuğu Oliver Twist.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet Acıların Çocuğu. :LOL: Polanski bu filmde kitaba bağlı kalmış.Dickens'ın o muhteşem etkileyici ve bir o kadar da yaşanılanları acımasızca ortaya seren olayları görüntüye ve senaryoya aktarmada Polanski herşeyiyle aktarmaya çalışmış.Başarılı da olmuş.Bence bu kadar başarılı olmasındaki sebepte zaten kendisinin Oliver Twist gibi çocukluğunda acıyla karşılaşması.Polonya'daki o buhran döneminde yaşaması orada oraya sürüklenişidir.Yani filmi yaşayarak çekmesidir.Piyanist'te de bir anlamda ana karakterin yerine kendisini koydu ve çok başarılı bir film ortaya çıktı.Ve belkide kendisini Oliver Twist'in yerine koyuşudur başarılı olmasındaki sebep. ;) Bu filme gidin.Pişman olmayacaksınız.
 
kitabı okuduğumda içim ezilmişti ama filmi izlerken sıkıldım.fark ettim ki olaylar bir kısır döngü içerisinde ilerliyor.roman polanski bu filmi bence ego sunu tatmin etmek için yapmış.tahminen polanskinin en etkilendiği bir klasiktir oliver twist ve bundan dolayıda bu filmi çekmiştir.
 
Açıkçası bende fazla beğenmedim ilk defa bir polanski filmi sıktı ara verdim filme ,özelikle hikayeden çok oynayan çocujklardan tutunda , diğer karekterlere kadar hiçbirşey örtüşmemiş ne yazikki çocuklar oxford mezunu gibi :) polanskinin filmografisine vasat bir film eklenmiş oldu bence böylece genede izlenesi bir yapım ama tabiki isim polanski olunca insan başka bir piyanist daha bekliyor.
 
Geri
Üst