Stratocaster Için Tek Başına Drive Pedalı!

Elimde 93 model squier japan stratocaster(sss) var.klasik strat tonlarını alıyorum clean tonlarına bayılıyorum ama distortion problem oluyor.hard rock grubum var deep purple ac-dc led zeppelin ağırlıklı çalıyoruz.Elimden çok pedal geçmemesine ragmen kullandığım pedallar (çoğunlugu boss ağırlıklı,) tek başına boğuk bi tona sahipti yani tek drive pedalı iş görmüyor.örneğin boss sd-1 fena olmayan bi pedal ama direk inputtan girince hafif boğukluk oluyor.ds-1 de de öyle.ama ikisini bir çalıştırınca cayır cayır birşey çıkıyor ortaya.

Yani benim istediğim tek başına boğuk ton vermeyen adam gibi bir pedal :) tek başına sırtlayıp götürecek bi drive pedalı arıyorum.ya da benim istediğimi tri-ac gibi preamp pedalları da verebilir ama hiç preamp pedalı kullanmadım.

Fiyat olarak belirli bi limitim yok ama abartılacak fiyatlara da bütçem yetmez.(bu arada genellikle stüdyoda çalıyoruz yani büyük amfilerde..)

bu arada uçuk tonlar arayan bi gitarist değilim. ac dc tarzı bi drive arıyorum ya da biraz daha sert olabilir..

teşekkürler
 
Tubeman pedalına bak moruk. GT-OD bakabilirsin ama istediklerini seferde çözecek bi pedal olduğunu sanmam bulsan bile hep o ufak bir şey yarım kalacaktır. İstediğin tonu duymak istiyorsan öncellikle Kendine güzel full lambalı bi anfi yap zaten onun drive nı alacağın güzel bir drive pedalı ile kırarsın böylece istediğin tona en yakın şekilde ulaşabilirsin. ki bunları gitarının manyetiklerinin ne olduğunu bilmeden söylüyorum manyetikte çok büyük bir etkendir. Fenderin bi ton manyetiği var ilk önce manyetiklerini araştır
 
Bence de köprü manyetiğinizi gözden geçirin. Oraya bir mini humbucker alınabilir ve potans yapısı ve bağlantıları değiştirilerek sonuç alınabilir. Strat manyetikleri pek aşırı gaini sevmeyebiliyorlar , bu sebeple sıkıntı oluyor.

Bir de manyetik yüksekliğini artırarak deneyin...
 
Crunch box, suhr riot, bunlar güzel pedallardır. Marshall vari tonları var, bahsettiğin gruplara iyi gider diye düşünüyorum

Onun dışında Oğuz'un bahsettiği Tubeman çok da ucuz bir pedal/preamp değil, imkan olsa da alabilsen/alabilsek yoksa :p
Gt-od de muhteşem pedaldır tabi. İnternette single manyetikli gitarlarla yapılmış incelemeler var, bir bak onlara fikir verecektir biraz.

Son olarak, aradığın soundun, tahminimce humbucker'dan geçtiğini düşünüyorum ben de. Yeterli gelmezse bence de köprüye bir single-humbucker beklentilerini karşılar. Mesela Seymour Duncan Jb Jr güzel olabilir bence.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Elimde aynı zamanda rg serisi bi ibanez var.pedalları onda denediğimde de boğuk ton alıyorum.amfi driveına girdiği zaman zaten gitar yaldır yaldır kükrüyor mesa boogie de engl de :D yani sorunun gitarda değilde pedalda olduğunu düşünüyorum.gt-od hiç denemedim.manyetiğimi nerden öğrenebilirim ? hiçbir fikrim yok gitarın manyetikleriyle ilgili.ve manyetik yüksekliğini nasıl artırabilirim ?
 
Manyetiği çubuk şeklinde düşünürsek, başı ve sonunda iki vida vardır. Tornavida ile yapabilirsin, fakat çok bir farklılık olacağını sanmam.

Tabi ki lambalı bir amfinin hacmini bu bahsettiğimiz pedallar veremez ama yine de lambalı bir amfinin clean kanalına girdiğinde gümbür gümbür gelecek bir ses alabilirsin.

Alabileceğin pek çok pedal var, seçenek bol, ton zevkini tam olarak en iyi sen bilirsin. Dene ve beğendiğini al. Ben şahsen Boss'un drive pedallarını hiç ama hiç tutmuyorum. Eski üretim olanları iyiymiş sanırım epey ama şimdikiyle eskisi arasında çok fark varmış. Söylediğim diğer 2 pedala da bakmanı öneririm ben.
 
benim de aklıma bognerler geliyor dostum ecstacy red ve blue olanlarını biraz araştırmanı öneririm..
 
Ne boğuk ne de çok tiz olsun, şöyle lamba sıcaklığı da biraz işin içine girsin dersen Ibanez Tube King. Ciddi bir gain aralığı var, metale kadar da götürür.
Aklıma bir de GT-OD geliyor. Tube Screamer tabanlı bir pedal. Fiyatı genelde Ibanez TK civarında. İkinci elleri bazen daha ucuza da düşüyor.
 
senin demek istediğini anladım bende stratımda böyle bir tatminsizlik yaşıyorum elimde ds1 var ancak yeterli distortion u alamıyorum bir keresinde metalzone ile denedim iyi sonuç verdi pick-harmoni bile atabiliyordum düşün ;)
 
Benim anlamadığım bişey var, sss strat gitarlar yüksek drive da tiz ton verirler sivrisinek gibi kulak tırmalar. Birçok kişi bundan şikayetçi olur.Pedal ne kadar boğuk ta olsa yüksek drive da stratın tonunu dengelemesi lazım, yani o kadar boğamaz. Boğuk veriyo dediğiniz yeterince drive okuyamıyor olmasıysa burda sıkıntı olabilir, manyetik değiştirmenizi öneririm. Single_humbucker ve ya noiseless. Sonra drive pedalına bakarsınız.
 
aynı sorundan muzdariptim,bridge e little 59 taktım,sinek vızıltısı kesildi,daha dolgun drivelar almaya başladım.Cleanleri tabiri caizse katletti ama,zaten neck cleanleri kullanıyordum o yüzden sorun yok
 
Hakikaten cleanler yeterince iyi olmuyor, yani normal single gibi. Ama bridgede de dip ses çok can sıkıyor. Aslında çok hassas konu. İnsan çok kararsız kalıyor. Bridge manyetiğini sürekli yüksek drive da kullanmıyosan aslında değişime gerek te olmayabilir. Ama işte çoğumuz gitara, yüksek drive okuyan humbuckerlı gitarlarla başladığımız için başlarda zayıf geliyor strat ya da tele lerin tonları. Birçok yöntem düşünüyoruz. Halbuki eldeki gitar aslında tatmin edici tonlar veriyor. Zaman geçince anlıyoruz. (n)
 
Single ın tadını vermeyeceği aşikar(farklı gitarlarda split kullanmama dayanaraktan söylüyorum),madem strat aldın niye hb takıyorsun diyenler de cok oldu,drive ı 1 yönünde acamadıktan sonra hos değil üzerindeki single.Kendi cleanleri de cok cınlıyor gibi geliyordu köprünün ya da kulak alışamadı hic bilemiyorum
 
Bence single ın cleanleri köprü kısmında kötü değil. Ama drive'da tiz ses üstüne dipses kötü oluyo.o yuzden köprüde drive ı çok kullanıyosan clean i feda edebilirsin bana göre. Ben dimarzio gürültüsüz single kullanıyorum köprüde mesela. Onda bile cleanler daha bi kuru ve zayıf. Tek avantajı drive da dipses yok. humbuckerdan bile az dipses. ve pedallar sayesinde humbucker gibi yuvarlak ve güçlü bir ses alabiliyorum. Herkese göre değişir gerçi. Ama çok ta kullanmıyorum bu şekilde.Genelde overdrive ve ya orta derece bir drive kullanıyorum. Bir kere taktım sonuç olarak manyetiği diye duruyor. Ama yarın öbürgün para harcamak istersem gitara ilk olarak fender single set almayı düşünüyorum artık. Zaman geçtikçe single manyetiklerin avantajlarını daha iyi anlamaya başladım.
 
Geri
Üst