Kuvars

Kuvars.jpg

Biyografi
Kişisel müzik geçmişleri ve beğenileri, Hard’n Heavy’dan, Yunan ezgilerine, Türk Sanat Müziği’nden, özgün müziğe değişen 5 müzisyenden oluşan Kuvars, Burak Canözer’in projesi olarak, 2009'un sonlarına doğru kuruldu.

Grubun romantik şarkı sözlerinin yazarı ve pek çoğunun da bestecisi olan Burak Canözer, aslında uluslararası etkinliklerde de sahne almış bir Hard’n Heavy müzisyeni. Müziğe 14 yaşında elektrogitar çalarak başladı.
Metal grupları Knight Errant ve Almora’yla birlikte albüm çalışmaları yaptı. Saklıkent ve Ufka Doğru albümlerini çıkardı. Valstanbul albümüne besteleri ile katkıda bulunan Burak Canözer, Kuvars’ı kurmak için 2009’da harekete geçti. Üniversite kulübünde birlikte çalıştığı gitarist Tayfun Yılmaz ve gitarist Cumhur Emre Öğütgen’in dahil olmasıyla Kuvars kurulmaya başladı. Pek çoğumuzun Yırtık Uçurtma’dan hatırladığı Mutlu Arı ise grubun aradığı soundu da yanında getirerek solist olarak Kuvars’a katıldı. Daha önce Yırtık Uçurtma ile iki albüme imza atan Mutlu Arı, söz ve müziği kendisine ait olan Çığlık isimli şarkısıyla da “Gitarın Asi Çocukları” albümünde yer aldı. Cem Karaca, Erkin Koray, Moğollar gibi pek çok önemli müzisyenle aynı sahneyi paylaştı. Grup, Mutlu’nun da katılmasıyla birlikte Akdeniz ezgilerinden, Türk Sanat Müziği’ne, poptan, alaturkaya kadar uzanan renklilikteki çizgisine kavuşmuş oldu. Klasik piyano eğitiminden sonra rock yapmaya devam eden baterist Arda Ünlüsoy’un katılımıyla birlikte, Kuvars kadrosu, bugünkü halini aldı.

Aşk, artakalan zamanlarda değil geniş zamanlarda yaşanmalı. Şimdi, bu 5 müzisyen bizi “Aşka Zamanlıyor”… Aşkla yaşanacak hayatlara çağırıyor… Üstelik çok tanıdık, çok bildik, çok bizden ezgilerle…



MUTLU ARI (VOKAL)
1974 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve lise yılları amatörce üniversite yıllarındaysa profesyonel olarak sahne almaya başladı. Ekim 1996’da Ertan ve Yaren ile Yırtık Uçurtma’yı kurdu. İ.Ü Endüstri Mühendisliği mezunu olan Mutlu, Yırtık Uçurtma ile iki albüme imza attı. Temmuz 2009’dan itibaren Kuvars grubunda solist olarak görev yapıyor.

BURAK CANÖZER (GİTAR, GERİ VOKAL)
1980 yılında İstanbul’da doğan Burak, müziğe 14 yaşında elektro gitar çalarak başladı.
Metal grubu Knight Errant ve Almora’yla birlikte çalıştı. Çağ Erçağ ve Ali Akaçça ile Saklıkent 1-2 enstrümantal albümlere (Çello-piyano-klasik gitar) ve Valstanbul albümlerine katkıda bulundu. Müzik çalışmalarına 2009 başında kurduğu KUVARS isimli grubuyla devam ediyor.

ARDA ÜNLÜSOY (DAVUL)
1985 yılında İstanbul’da doğan Arda Ünlüsoy müzik hayatına piyano ile başladı. İlerleyen yıllarda vurmalı çalgılara olan ilgisini fark etti ve bateri çalmaya başladı. Liselerarası müzik yarışmalarında çeşitli ödüller kazandı. Grubun bateristi olan Ünlüsoy, ağırlıklı olarak Pop, Rock, Blues tarzlarını icra ediyor ve zaman zaman geri vokal yapıyor.

TAYFUN YILMAZ (GİTAR)
1983 yılında İstanbul'da doğdu. Müziğe olan ilgisi lise yıllarında başladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ndeki öğrencilik yılları sırasında, müzik kulübünde faaliyet gösterdi. Birçok cover grubunda gitar-bas gitar çaldı, konserler verdi. Halen Kuvars grubunda çalmakta olan Tayfun, gitarıyla grubun duygusal şarkılarına hayat veriyor.

EMRE ÖĞÜTGEN (BAS GİTAR)
1980 'de İstanbul'da doğdu. 14 yaşında ilk gitarını alarak müzik hayatına başladı. Üniversite yıllarında Burak Canözer'le beraber 2 yıl aynı grupta çaldı. 2009'da Kuvars ile birlikte bas gitarist olarak müzik hayatına devam etmeye karar verdi. Renkli müzikal geçmişiyle gruba katkı sağlıyor.

Açıklama
Aşk Kuvars’la geliyor!

Herkes aşkı arıyor, kaybettiği bir şeyi arar gibi… Sanki daha dün elimizdeydi de sabah kalktığımızda ‘o değerli taş’ birden bire yok olmuş gibi… Sevgisiz sevişmeler, bitmeye mahkum başlangıçlar arasında çaresizce aramıyor muyuz bize umudu, aşkı, kalbimizdeki boşluğu dolduracak sıcaklığı getirecek ‘Kuvars’ı?
Her ışıltıyı ‘o’ sanmanın yorgunluğu omuzlarımızda birikirken, kaç kere küsüyoruz aşka... Ve soruyoruz kendimize: “Korku insana çaresizlikten mi gelir? Günler gelir geçer yitene mazi mi denir?”
Bedenler metaya, aşklar masallara dönüşürken, dost tesellileri “Zaman silermiş bütün acıları” olsa da, “geçen yılların geri gelmeyeceği”ni bilip kadehlerimizi kaldırıyor, “Koştukça yorulan, yoruldukça vurulan hayatlarımıza” mı içiyoruz?
Ama aşk hala var. Hiç beklemediğimiz bir yerde, bir zamanda karşımıza çıkmak için bekliyor; Zümrüd-ü Anka gibi Kaf Dağı’nın ardında değil, belki de bir çay bahçesinde, belki bir sinemanın gişesinde, belki de bir deniz kenarında… Aşk, mahcup, telaşlı, umutlu bekliyor bizi.
Bir kutuya koyup unuttuğumuz, babaannelerimizin kıymetli mücevherleri gibi, sessizce bekliyor onu hatırlayacağımız, ona inanacağımız günü. Tıpkı küçük, ışıltılı ve mucizelerle dolu bir kuvars taşı gibi… Elinizi uzatıp onu tutmak mümkün. Kuvars, Fransız şair Jacques Prévert’in ünlü “Bu Sevda” şiirindeki; Ey aşk! “Biz unuttuk, bari sen unutma bizi” mısrasından çıkıp geliyor, aşkı hatırlatmak için geliyor… Aşka zaman ayırın, Kuvars aşkı getiriyor…

01.Kuvars Her İnsan Yalnızdır
02.Kuvars Yıldız
03.Kuvars Aşk Değilmiş
04.Kuvars Hasret
05.Kuvars Sahilde
06.Kuvars Yeni Umutlar
07.Kuvars Düşeceksin
08.Kuvars Sahne
09.Kuvars Naz
10.Kuvars Güz Perisi
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Geri
Üst